YÜZ YENİLEMEDE V LİFE YÖNTEMİ

Sağlık 27.12.2017 - 10:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2656+ kez okundu.
 

YÜZ YENİLEMEDE V LİFE YÖNTEMİ

Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur V Lift (İple yüz asma) tekniği hakkında bilgiler verdi.

Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur V Lift (İple yüz asma) tekniği hakkında bilgiler verdi. MALİYATSIZ GENÇLEŞME POPÜLER OLDU Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur şöyle konuştu, ‘’Yaş almamızın ve kilo alıp vermemizin doğal bir sonucu olarak, cilt kalitemizde bozulma, cilt altı yağ yastıkçıklarında azalma ve sarkmalar oluşup, yüzümüz oval yapısını kaybetmektedir. Bunun bizdeki karşılığı alın ve kaşlarda sarkmalar, yanak çökmeleri, çene ve gıdı sarkmaları şeklinde olmaktadır. Bu gibi sorunlar son 5 yıla kadar yalnızca cerrahi olarak çözümlenirken, cerrahiye bağlı yüksek maliyet, komplikasyon ve iyileşme süresi uzunluğu sebebiyle son yıllarda ameliyatsız gençleşme yöntemleri popüler bir hal almıştır. Bu yöntemlerin başlıcaları, organik iplerle V Lift yüz asma ve enerji bazlı cihaz uygulamalarıdır. Bu uygulamalar zaman zaman botox, dolgu, mezoterapi ve PRP tedavileriyle de kombine edilmektedir.’’   YAN ETKİ GÖRÜLMEZ  ‘’Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin en etkini olan V Lift (İple yüz asma),dokuda 3-6 ayda eriyebilen değişik özelliklerde, genellikle polidiaksonon iplerin, cilt altı dokuya yerleştirilip, tutunması sayesinde, asma ve germe etkisi oluşturmaktadır. ‘’ devam eden Gönüldur, ‘’  İşlem öncesi ön değerlendirmeyle planlama yapılır, yerleştirilecek ip özelliği ve sayısı belirlenir. Uygulama öncesi fotoğraflama ardından lokal anestezi yapılır ve 30-60 dakika süren işlem oldukça konforlu bir şekilde yapılır. İşlem sonrası etki hemen farkedilir,10-15 gün içerisinde düzelecek hafif ödem ve çekilmeler dışında bir yan etki genellikle görülmez. Hasta hemen günlük yaşantısına dönebilir.10-15 gün boyunca sert çiğneme yapmamak, fazla konuşmaktan kaçınmak ve olabildiğince yüzüstü yatmamak dışında kısıtlama bulunmamaktadır.15. ve 30.günlerde kontroller yapılıp, ek uygulama planlanacaksa, uygulamanın yüzde tamamen oturduğu 1,ay sonunda yapılabilmektedir. İpler dokuda erirken, yerinde hastanın kendi dokusundan fibröz bir ağ bırakır, böylece etkisi 2 yıl kadar devam eder. ‘’ dedi. YOĞUN İLGİ GÖRMEKTEDİR  V Lift bir askı yöntemi olup, zaman zaman cilt kalitesini de arttırmak için örümcek ağı ile beraber de kullanılabilir. Uygulama maliyeti kullanılacak ip özellik ve sayısıyla doğru orantılı olmaktadır. Uygulama doğru ellerde yapıldığında komplikasyon riski son derece düşük, cerrahiden düşük maliyetli, tekrarlanabilir ve uygulama ardından sosyal yaşama hemen dönülebilir olması sebebiyle yoğun ilgi görmektedir.      
Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur V Lift (İple yüz asma) tekniği hakkında bilgiler verdi.

Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur V Lift (İple yüz asma) tekniği hakkında bilgiler verdi.

MALİYATSIZ GENÇLEŞME POPÜLER OLDU

Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur şöyle konuştu, ‘’Yaş almamızın ve kilo alıp vermemizin doğal bir sonucu olarak, cilt kalitemizde bozulma, cilt altı yağ yastıkçıklarında azalma ve sarkmalar oluşup, yüzümüz oval yapısını kaybetmektedir. Bunun bizdeki karşılığı alın ve kaşlarda sarkmalar, yanak çökmeleri, çene ve gıdı sarkmaları şeklinde olmaktadır. Bu gibi sorunlar son 5 yıla kadar yalnızca cerrahi olarak çözümlenirken, cerrahiye bağlı yüksek maliyet, komplikasyon ve iyileşme süresi uzunluğu sebebiyle son yıllarda ameliyatsız gençleşme yöntemleri popüler bir hal almıştır. Bu yöntemlerin başlıcaları, organik iplerle V Lift yüz asma ve enerji bazlı cihaz uygulamalarıdır. Bu uygulamalar zaman zaman botox, dolgu, mezoterapi ve PRP tedavileriyle de kombine edilmektedir.’’

 

YAN ETKİ GÖRÜLMEZ

 ‘’Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin en etkini olan V Lift (İple yüz asma),dokuda 3-6 ayda eriyebilen değişik özelliklerde, genellikle polidiaksonon iplerin, cilt altı dokuya yerleştirilip, tutunması sayesinde, asma ve germe etkisi oluşturmaktadır. ‘’ devam eden Gönüldur, ‘’  İşlem öncesi ön değerlendirmeyle planlama yapılır, yerleştirilecek ip özelliği ve sayısı belirlenir. Uygulama öncesi fotoğraflama ardından lokal anestezi yapılır ve 30-60 dakika süren işlem oldukça konforlu bir şekilde yapılır. İşlem sonrası etki hemen farkedilir,10-15 gün içerisinde düzelecek hafif ödem ve çekilmeler dışında bir yan etki genellikle görülmez. Hasta hemen günlük yaşantısına dönebilir.10-15 gün boyunca sert çiğneme yapmamak, fazla konuşmaktan kaçınmak ve olabildiğince yüzüstü yatmamak dışında kısıtlama bulunmamaktadır.15. ve 30.günlerde kontroller yapılıp, ek uygulama planlanacaksa, uygulamanın yüzde tamamen oturduğu 1,ay sonunda yapılabilmektedir. İpler dokuda erirken, yerinde hastanın kendi dokusundan fibröz bir ağ bırakır, böylece etkisi 2 yıl kadar devam eder. ‘’ dedi.

YOĞUN İLGİ GÖRMEKTEDİR

 V Lift bir askı yöntemi olup, zaman zaman cilt kalitesini de arttırmak için örümcek ağı ile beraber de kullanılabilir. Uygulama maliyeti kullanılacak ip özellik ve sayısıyla doğru orantılı olmaktadır. Uygulama doğru ellerde yapıldığında komplikasyon riski son derece düşük, cerrahiden düşük maliyetli, tekrarlanabilir ve uygulama ardından sosyal yaşama hemen dönülebilir olması sebebiyle yoğun ilgi görmektedir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.