Yoğurt Tüketimi Şeker Hastalığı Riskini Azaltıyor

Sağlık 27.11.2014 - 18:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1583+ kez okundu.
 

Yoğurt Tüketimi Şeker Hastalığı Riskini Azaltıyor

Yoğurt Tüketimi Şeker Hastalığı Riskini Azaltıyor

Harvard Üniversitesi araştırmacıları, 25 ila 75 yaşlarında yaklaşık 200 bin katılımcıyı 30 yıl boyunca takip etti. Belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçirilen katılımcılardan, beslenmeleriyle ilgili de ayrıntılı anketler doldurmaları istendi. Araştırma sırasında 15 bin 156 kişide tip 2 diyabete rastlandı. Tip 2 diyabet teşhisi konulan katılımcılar ile diğerlerinde yaş, beden kitle endeksi, sigara kullanımı, hipertansiyon, diğer sağlık sorunları ve beslenme alışkanlıkları değerlendirildi. Araştırmacılar, her gün düzenli olarak süt ürünü tüketenlerde tip 2 diyabet riskinin daha az olduğunu ortaya çıkardı. Yoğurdun diğer süt ürünleri içinde farklı bir yere sahip olduğuna işaret eden araştırmacılar, her gün düzenli olarak 28 gram yoğurt yiyenlerde tip 2 diyabet riskinin yüzde 18 daha az olduğunu belirledi.  
Yoğurt Tüketimi Şeker Hastalığı Riskini Azaltıyor

Harvard Üniversitesi araştırmacıları, 25 ila 75 yaşlarında yaklaşık 200 bin katılımcıyı 30 yıl boyunca takip etti.

Belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçirilen katılımcılardan, beslenmeleriyle ilgili de ayrıntılı anketler doldurmaları istendi.

Araştırma sırasında 15 bin 156 kişide tip 2 diyabete rastlandı. Tip 2 diyabet teşhisi konulan katılımcılar ile diğerlerinde yaş, beden kitle endeksi, sigara kullanımı, hipertansiyon, diğer sağlık sorunları ve beslenme alışkanlıkları değerlendirildi.

Araştırmacılar, her gün düzenli olarak süt ürünü tüketenlerde tip 2 diyabet riskinin daha az olduğunu ortaya çıkardı. Yoğurdun diğer süt ürünleri içinde farklı bir yere sahip olduğuna işaret eden araştırmacılar, her gün düzenli olarak 28 gram yoğurt yiyenlerde tip 2 diyabet riskinin yüzde 18 daha az olduğunu belirledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.