YETENEKLER KEŞFEDİLECEK

18.04.2019 - 16:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3437+ kez okundu.
 

YETENEKLER KEŞFEDİLECEK

Yetenekler bu projede keşfedilecek. “Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter Ki Keşfedilsin.” Projesi Ordu’da start aldı.

Yetenekler bu projede keşfedilecek. “Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter Ki Keşfedilsin.” Projesi Ordu’da start aldı. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje 07-13 yaş arası çocukları kapsıyor. Proje ile spora başlayıp yetenekli bulunan sporculara, spor malzemesi desteği sağlanacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan, Gençlik ve Spor İl Müdürü  Mustafa Genç ‘ Toplumun hızla yaygınlaşan teknoloji ve internet bağımlılığı günümüzde hızla yayılmaktadır. Çocukların psikomotor gelişimleri için sosyal aktivite ve sportif  etkinliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Çocuklar, bütün gün boyunca evde saatlerce bilgisayar başında oyun oynadığından dolayı gelişiminde büyük ölçüde olumsuz yönde etki görülmektedir. Bu bağlamda “Her çocuk bir yetenektir, yeter ki keşfedilsin.” Sloganı ile harekete geçireceğimiz projemiz yeni nesli harekete geçirecek olup, sporun gelişmesini, geniş tabana yayılmasını, sağlıklı bir nesil arzusu ve bununla beraber kötü alışkanlıkları ve şiddeti önleyerek sporun birleştirici gücünü kullanacağız. Söz konusu projemiz doğrultusunda Ordu İlimizin 19 İlçesinde bizlere düşen görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirerek ülkemizde sporu genç nesillere aşılamak, gençlerin spora teşvik edilmesi, yeni yetenekler kazandırmak, sporcuları doğru branşlara yönlendirmek ve bunun sonucunda Sporcu Eğitim Merkezlerine (SEM) ve Türkiye Olimpiyatlar Hazırlık Merkezlerine yeni sporcular kazandırmak en önemli hedeflerimizdir. Bu hedefler doğrultusunda projemizin en önemli hedef kitlesi olan gençlerimize sihirli dokunuşları antrenörlerimiz eşliğinde sağlayıp Yaz Spor Okulu faaliyetlerini zenginleştirip lisanslı sporcu sayısını arttırarak kulüplerimize yeni yetenekler keşfetmeyi hedeflemekteyiz. “Gençlik Ve Spor Bakanlığı’mızın desteği ile Bakanımız   Dr. Mehmet Muharrem   ve Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un himayelerinde sürdüreceğimiz projede antrenörlerimiz ve spor uzmanlarımız tarafından yetenekleri keşfedilen sporculara en iyi sportif eğitim alma imkânı sağlayıp, spor malzemesi desteği vereceğiz” dedi. Her çocuk bir yetenektir, yeter ki keşfedilsin projesi kapsamında; 70 antrenör, 24 spor uzmanı, 1 spor psikoloğu, 1 spor fizyoterapisti, 1 beslenme uzmanı görev yapacak.   
Yetenekler bu projede keşfedilecek. “Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter Ki Keşfedilsin.” Projesi Ordu’da start aldı.

Yetenekler bu projede keşfedilecek. “Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter Ki Keşfedilsin.” Projesi Ordu’da start aldı.
Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje 07-13 yaş arası çocukları kapsıyor. Proje ile spora başlayıp yetenekli bulunan sporculara, spor malzemesi desteği sağlanacak.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan, Gençlik ve Spor İl Müdürü  Mustafa Genç ‘ Toplumun hızla yaygınlaşan teknoloji ve internet bağımlılığı günümüzde hızla yayılmaktadır. Çocukların psikomotor gelişimleri için sosyal aktivite ve sportif  etkinliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Çocuklar, bütün gün boyunca evde saatlerce bilgisayar başında oyun oynadığından dolayı gelişiminde büyük ölçüde olumsuz yönde etki görülmektedir. Bu bağlamda “Her çocuk bir yetenektir, yeter ki keşfedilsin.” Sloganı ile harekete geçireceğimiz projemiz yeni nesli harekete geçirecek olup, sporun gelişmesini, geniş tabana yayılmasını, sağlıklı bir nesil arzusu ve bununla beraber kötü alışkanlıkları ve şiddeti önleyerek sporun birleştirici gücünü kullanacağız.
Söz konusu projemiz doğrultusunda Ordu İlimizin 19 İlçesinde bizlere düşen görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirerek ülkemizde sporu genç nesillere aşılamak, gençlerin spora teşvik edilmesi, yeni yetenekler kazandırmak, sporcuları doğru branşlara yönlendirmek ve bunun sonucunda Sporcu Eğitim Merkezlerine (SEM) ve Türkiye Olimpiyatlar Hazırlık Merkezlerine yeni sporcular kazandırmak en önemli hedeflerimizdir.
Bu hedefler doğrultusunda projemizin en önemli hedef kitlesi olan gençlerimize sihirli dokunuşları antrenörlerimiz eşliğinde sağlayıp Yaz Spor Okulu faaliyetlerini zenginleştirip lisanslı sporcu sayısını arttırarak kulüplerimize yeni yetenekler keşfetmeyi hedeflemekteyiz.
“Gençlik Ve Spor Bakanlığı’mızın desteği ile Bakanımız   Dr. Mehmet Muharrem   ve Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un himayelerinde sürdüreceğimiz projede antrenörlerimiz ve spor uzmanlarımız tarafından yetenekleri keşfedilen sporculara en iyi sportif eğitim alma imkânı sağlayıp, spor malzemesi desteği vereceğiz” dedi.
Her çocuk bir yetenektir, yeter ki keşfedilsin projesi kapsamında; 70 antrenör, 24 spor uzmanı, 1 spor psikoloğu, 1 spor fizyoterapisti, 1 beslenme uzmanı görev yapacak.
  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.