YENİ TEDBİRLER BELLİ OLDU

Gündem 13.04.2021 - 21:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3127+ kez okundu.
 

YENİ TEDBİRLER BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından Türkiye'nin 2 hafta boyunca kısmi kapanma uygulamasına geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından Türkiye'nin 2 hafta boyunca kısmi kapanma uygulamasına geçeceğini söyledi. İşte yeni tedbirler; *Büyükşehirlerde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri sıkılaştırmaya yöneltti. *Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftada vaka ve vefat sayısını düşürmek. Hedeflenen iyileşme olmazsa daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz. *Hafta sonu sokağa çıkma uygulaması sürerken, hafta içi uygulama saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak günvellendi. *Sokak kısıtlaması saatlerinde şehirler arası seyahata izin verilmeyecek. *65 Yaş üstü ve 19 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. *Kamuda esnek mesai yeniden uygulanacak. * Şartları uygun olan özel sektör esnek çalışmaşa teşvik edilecek. *8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitim yapacak. *Yeme içme hizmeti veren işletmeler faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek. Lokanta vb ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel al yöntemiyle çalışacak. *Düğün, nişan, kına vb tüm toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi. *Uygulama yarın akşam saati itibariyle başlayacak.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından Türkiye'nin 2 hafta boyunca kısmi kapanma uygulamasına geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından Türkiye'nin 2 hafta boyunca kısmi kapanma uygulamasına geçeceğini söyledi. İşte yeni tedbirler;
*Büyükşehirlerde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri sıkılaştırmaya yöneltti.
*Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftada vaka ve vefat sayısını düşürmek. Hedeflenen iyileşme olmazsa daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz.
*Hafta sonu sokağa çıkma uygulaması sürerken, hafta içi uygulama saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak günvellendi.
*Sokak kısıtlaması saatlerinde şehirler arası seyahata izin verilmeyecek.
*65 Yaş üstü ve 19 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.
*Kamuda esnek mesai yeniden uygulanacak.
* Şartları uygun olan özel sektör esnek çalışmaşa teşvik edilecek.
*8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitim yapacak.
*Yeme içme hizmeti veren işletmeler faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek. Lokanta vb ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel al yöntemiyle çalışacak.
*Düğün, nişan, kına vb tüm toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.
*Uygulama yarın akşam saati itibariyle başlayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.