YAVRU MARTIYA ESNAF ŞEFKATi

Gündem 30.07.2020 - 00:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4469+ kez okundu.
 

YAVRU MARTIYA ESNAF ŞEFKATi

Ünye İlçesinde yuvasından düşen yavru martıya esnaf sahip çıktı. Yavru martı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğince koruma altına alındı.

Ünye İlçesinde yuvasından düşen yavru martıya esnaf sahip çıktı. Yavru martı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye  Şefliğince koruma altına  alındı. Ünye İlçesi Kaledere   Mahallesinde Doğalgaz işi yapan Hasan Yılmaz (39) adlı duyarlı esnaf işyerinin yanında  köpeklerin saldırısından yavru martıyı  kurtararak  işyerinde 1 gün misafir etti. Su ihtiyacını karşıladı yiyecek verdi. İşyerindeki mutfak lavabosunu doldurarak martının yıkanmasını  sağladı.  Daha sonra durumu Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğine ihbar etti. Yavru  Martı  Daha Sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım  tarafından  İlk Müdahalesi ve sağlık kontrolünün yapılması için , Ünye ilçesinde hizmet veren Özel Deva Veteriner Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekim Hüseyin Bozkurt tarafından ilk müdahale ve muayenesi yapılan martının sağlık durumunun iyi olduğu  ve yavru olduğu için uçma kabiliyetine erişmesinin 2-3 hafta zaman alabiliceği tespit edildi. Sağlık Kontrolleri yapılan yavru martı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği Tarafından koruma altına alındı. Yavru  Martı uçma kabiliyetine tamamen  eriştikten   sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.    
Ünye İlçesinde yuvasından düşen yavru martıya esnaf sahip çıktı. Yavru martı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğince koruma altına alındı.

Ünye İlçesinde yuvasından düşen yavru martıya esnaf sahip çıktı. Yavru martı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye  Şefliğince koruma altına  alındı.

Ünye İlçesi Kaledere   Mahallesinde Doğalgaz işi yapan Hasan Yılmaz (39) adlı duyarlı esnaf işyerinin yanında  köpeklerin saldırısından yavru martıyı  kurtararak  işyerinde 1 gün misafir etti. Su ihtiyacını karşıladı yiyecek verdi. İşyerindeki mutfak lavabosunu doldurarak martının yıkanmasını  sağladı.  Daha sonra durumu Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğine ihbar etti.

Yavru  Martı  Daha Sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım  tarafından  İlk Müdahalesi ve sağlık kontrolünün yapılması için , Ünye ilçesinde hizmet veren Özel Deva Veteriner Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekim Hüseyin Bozkurt tarafından ilk müdahale ve muayenesi yapılan martının sağlık durumunun iyi olduğu  ve yavru olduğu için uçma kabiliyetine erişmesinin 2-3 hafta zaman alabiliceği tespit edildi.

Sağlık Kontrolleri yapılan yavru martı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği Tarafından koruma altına alındı. Yavru  Martı uçma kabiliyetine tamamen  eriştikten   sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.