BÜYÜKŞEHİR'İN TURİZME KATKISI SÜRÜYOR

Turizm 18.10.2016 - 00:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2349+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR'İN TURİZME KATKISI SÜRÜYOR

Ordu’nun en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Yason Burnu’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılacak. Başkan Enver Yılmaz, “Yason’un ilimizin turizmi açısından ne kadar önemli olduğunun farkındayız.” dedi.

Ordu’yu turizmde marka kent yapma yolunda büyük projelere imza atmaya devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, halktan gelen yoğun talep doğrultusunda bir yeni projeyi daha hayata geçirecek. Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi’nde bulunan birinci derece arkeolojik ve ikinci derece doğal sit alanı olan tescilli Yason Kilisesi’nin de içinde bulunduğu Yason Burnu Yarımadası çevresi, Büyükşehir’in dokunuşlarıyla yeniden hayat bulacak.  Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve turistik yapısıyla özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Yason Burnu Yarımadası çevresinde halktan gelen yoğun talep doğrultusunda bazı düzenlemeler yapacak. Yason Kilisesi’nin de içinde yer aldığı Yason Burnu’nun ziyaretçi potansiyeli açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Ordu’nun turizm kenti olma yolundaki iddiasına desteğimiz tam. Bu hedefin sözde kalmaması için yerel yöneticiler olarak, üzerimize düşeni yapıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Yason’un ilimizin turizmi açısından ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Restorasyonu gerçekleştirilen Yason Kilisesi’nin de içinde bulunduğu alanda yapılması gereken düzenlemeler için elimizi taşın altına koyduk. Bu doğrultuda birtakım altyapı eksiklikleri bulunan alana ziyaretçilerin araçlarını bırakabilecekleri açık otopark, çevreye zarar vermeden dolaşabilecekleri gezi yolları ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri lavabonun yapılması için girişimlerimizi başlattık. Kilisenin giriş kısmında yer alan bekçi kulübesini de alanın doğal ve kültürel yapısına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu. Projesi hazır olan ve Samsun Koruma Kurulundan gelecek onayın ardından ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanacak proje ile bir sorun daha çözüme kavuşmuş olacak.
Ordu’nun en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Yason Burnu’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılacak. Başkan Enver Yılmaz, “Yason’un ilimizin turizmi açısından ne kadar önemli olduğunun farkındayız.” dedi.

Ordu’yu turizmde marka kent yapma yolunda büyük projelere imza atmaya devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, halktan gelen yoğun talep doğrultusunda bir yeni projeyi daha hayata geçirecek.

Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi’nde bulunan birinci derece arkeolojik ve ikinci derece doğal sit alanı olan tescilli Yason Kilisesi’nin de içinde bulunduğu Yason Burnu Yarımadası çevresi, Büyükşehir’in dokunuşlarıyla yeniden hayat bulacak.

 Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve turistik yapısıyla özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Yason Burnu Yarımadası çevresinde halktan gelen yoğun talep doğrultusunda bazı düzenlemeler yapacak.

Yason Kilisesi’nin de içinde yer aldığı Yason Burnu’nun ziyaretçi potansiyeli açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Ordu’nun turizm kenti olma yolundaki iddiasına desteğimiz tam. Bu hedefin sözde kalmaması için yerel yöneticiler olarak, üzerimize düşeni yapıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Yason’un ilimizin turizmi açısından ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Restorasyonu gerçekleştirilen Yason Kilisesi’nin de içinde bulunduğu alanda yapılması gereken düzenlemeler için elimizi taşın altına koyduk. Bu doğrultuda birtakım altyapı eksiklikleri bulunan alana ziyaretçilerin araçlarını bırakabilecekleri açık otopark, çevreye zarar vermeden dolaşabilecekleri gezi yolları ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri lavabonun yapılması için girişimlerimizi başlattık. Kilisenin giriş kısmında yer alan bekçi kulübesini de alanın doğal ve kültürel yapısına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

Projesi hazır olan ve Samsun Koruma Kurulundan gelecek onayın ardından ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanacak proje ile bir sorun daha çözüme kavuşmuş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.