YASAĞI İHLAL EDENLERE CEZA

Gündem 12.05.2020 - 11:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4099+ kez okundu.
 

YASAĞI İHLAL EDENLERE CEZA

Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski azaltmak için alınan tedbirlerden birisi olan ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız büyük oranda riayet ediyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski azaltmak için alınan tedbirlerden birisi olan ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız büyük oranda riayet ediyor. Toplumdaki sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak, sosyal izolasyonu sağlamayı hedefleyen sokağa çıkma kısıtlamasını az sayıda ihlal edenlere de gerekli adli ve idari cezalar uygulandı. Ordu ili genelinde, 8 Mayıs 2020 Cuma günü saat 24.00 itibariyle başlayan ve 10 Mayıs 2020 Pazar günü saat 24.00’te sona eren sokağa çıkma kısıtlaması süresince meydana gelen ihlaller ve uygulanan cezalara ilişkin açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, “Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele amacıyla alınan tedbirlere ve belirlenen kurallara, vatandaşlarımızın büyük bir oranda uyduklarını memnuniyetle görmekteyiz. Covid-19 salgını ile ilgili toplumda bir bilinç oluştuğunu da müşahede ediyoruz. Pandemi de artık başka bir evreye geçmiş bulunuyoruz. Bu evre, kontrollü normalleşme sürecidir. Bu süreçte herkes kendi olağanüstü halini uygulamalıdır. Kontrollü normalleşme sürecinde, herkesin çok daha dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmadan bu süreci götürmeliyiz. Alınan tedbirlere ve belirlenen kuralla uyan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, tüm ikaz ve uyarılarımıza rağmen az sayıda da olsa bazı vatandaşlarımız ve işyeri sahiplerinin bu yasağı ihlal ettiği görüldü. Polis sorumluluk bölgesinde 34 vatandaşımız, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 74 vatandaşımız ile 4 işyeri sahibi, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden toplamda 108 kişiye ve 4 işyeri sahibine 161.614 TL idari para cezası uygulanmıştır” dedi. Vali Seddar Yavuz, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararların tavizsiz bir şekilde uygulanacağını ve uygulamaların bundan sonra da sıkı bir şekilde kontrol ve denetiminin yapılacağını sözlerine ekledi.
Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski azaltmak için alınan tedbirlerden birisi olan ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız büyük oranda riayet ediyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski azaltmak için alınan tedbirlerden birisi olan ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız büyük oranda riayet ediyor.

Toplumdaki sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak, sosyal izolasyonu sağlamayı hedefleyen sokağa çıkma kısıtlamasını az sayıda ihlal edenlere de gerekli adli ve idari cezalar uygulandı.

Ordu ili genelinde, 8 Mayıs 2020 Cuma günü saat 24.00 itibariyle başlayan ve 10 Mayıs 2020 Pazar günü saat 24.00’te sona eren sokağa çıkma kısıtlaması süresince meydana gelen ihlaller ve uygulanan cezalara ilişkin açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, “Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele amacıyla alınan tedbirlere ve belirlenen kurallara, vatandaşlarımızın büyük bir oranda uyduklarını memnuniyetle görmekteyiz. Covid-19 salgını ile ilgili toplumda bir bilinç oluştuğunu da müşahede ediyoruz. Pandemi de artık başka bir evreye geçmiş bulunuyoruz. Bu evre, kontrollü normalleşme sürecidir. Bu süreçte herkes kendi olağanüstü halini uygulamalıdır. Kontrollü normalleşme sürecinde, herkesin çok daha dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmadan bu süreci götürmeliyiz. Alınan tedbirlere ve belirlenen kuralla uyan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, tüm ikaz ve uyarılarımıza rağmen az sayıda da olsa bazı vatandaşlarımız ve işyeri sahiplerinin bu yasağı ihlal ettiği görüldü. Polis sorumluluk bölgesinde 34 vatandaşımız, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 74 vatandaşımız ile 4 işyeri sahibi, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden toplamda 108 kişiye ve 4 işyeri sahibine 161.614 TL idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

Vali Seddar Yavuz, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararların tavizsiz bir şekilde uygulanacağını ve uygulamaların bundan sonra da sıkı bir şekilde kontrol ve denetiminin yapılacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.