Vosvoslar Şenlik Hazırlığında

Kültür 17.06.2013 - 17:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4127+ kez okundu.
 

Vosvoslar Şenlik Hazırlığında

Bu yıl Temmuz’un 3’ünde yapılması planlanan Vosvos Şenliği’ne sayılı günler kala; vosvoslar bakıma alındı.

Bu yıl Temmuz’un 3’ünde yapılması planlanan Vosvos Şenliği’ne sayılı günler kala; vosvoslar bakıma alındı. Sanayide motorları, boyaları, aksesuarları elden geçiriliyor. Fanatik vosvoscular hazırlıklarını tamamlıyorlar. Önceki kamp yeri Hes çalışması nedeniyle kapanan vosvoscular; Turnalık’ta Orman İşletme Binasının yakınında belirlenen kamp alanında kalacaklar. Araçların yanında çadırlar ve kamp malzemeleri de hazırlanıyor. Eksik görülenler alınıyor. Uzun yıllardır kampa katılanlar artık bir aile gibi olmuşlar. Birbirleriyle haberleşiyorlar, hazırlıkları hakkında bilgiler veriyorlar. Vosvos diye adlandırılan araçları onlar için bir tutku olmuş. Son model arabalara dönüp bakmıyorlar bile. Onlar için en güzeli eski, küçük vosvosları. Sadece Ordu’da değil Türkiye’nin her yerinde bu araçlar ekol olmuş. Yıllara meydan okuyacak kadar sağlam, görünümleriyle sevimliler. Kampa kundaktaki bebekleriyle katılan aileler de var, 80 yaşında ihtiyarlar da katılıyor. Kamp sona erdiğinde sonraki yılı sabırsızlıkla bekliyorlar. Yıllık tatil programlarını kamp zamanına göre ayarlıyorlar. Vosvos onlar için öylesine bir aşk olmuş ki; arabasının motoruna çiçek resimleri çizenler bile var. Bu yıl da şenlik çok renkli ve eğlenceli geçecek diyorlar.
Bu yıl Temmuz’un 3’ünde yapılması planlanan Vosvos Şenliği’ne sayılı günler kala; vosvoslar bakıma alındı.

Bu yıl Temmuz’un 3’ünde yapılması planlanan Vosvos Şenliği’ne sayılı günler kala; vosvoslar bakıma alındı.

Sanayide motorları, boyaları, aksesuarları elden geçiriliyor. Fanatik vosvoscular hazırlıklarını tamamlıyorlar.

Önceki kamp yeri Hes çalışması nedeniyle kapanan vosvoscular; Turnalık’ta Orman İşletme Binasının yakınında belirlenen kamp alanında kalacaklar.

Araçların yanında çadırlar ve kamp malzemeleri de hazırlanıyor. Eksik görülenler alınıyor. Uzun yıllardır kampa katılanlar artık bir aile gibi olmuşlar. Birbirleriyle haberleşiyorlar, hazırlıkları hakkında bilgiler veriyorlar.

Vosvos diye adlandırılan araçları onlar için bir tutku olmuş. Son model arabalara dönüp bakmıyorlar bile. Onlar için en güzeli eski, küçük vosvosları. Sadece Ordu’da değil Türkiye’nin her yerinde bu araçlar ekol olmuş. Yıllara meydan okuyacak kadar sağlam, görünümleriyle sevimliler.

Kampa kundaktaki bebekleriyle katılan aileler de var, 80 yaşında ihtiyarlar da katılıyor. Kamp sona erdiğinde sonraki yılı sabırsızlıkla bekliyorlar. Yıllık tatil programlarını kamp zamanına göre ayarlıyorlar.

Vosvos onlar için öylesine bir aşk olmuş ki; arabasının motoruna çiçek resimleri çizenler bile var.

Bu yıl da şenlik çok renkli ve eğlenceli geçecek diyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.