VONA ÇAYI ORTAR MARKASI İLE SATILACAK

Gündem 11.06.2020 - 00:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4342+ kez okundu.
 

VONA ÇAYI ORTAR MARKASI İLE SATILACAK

Ordu'nun Perşembe ilçesinde fındığın yanı sıra ek gelir sağlamak için çay üreten çiftçiler, 2020 yılı hasadı için bahçeye girdi.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde fındığın yanı sıra ek gelir sağlamak için çay üreten çiftçiler, 2020 yılı hasadı için bahçeye girdi. Toplanan çaylar Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş tarafından “ORTAR A.Ş İlk Hasat Vona Çayı” markası ile satışa sunulacak. Ordu’da çay üretiminin yapıldığı tek ilçe olan Perşembe’de çay hasadına başlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, ORTAR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ve üreticiler ilçede gerçekleşen çay hasadı etkinliğine katıldı. “ORDU 52 İLK HASAT VONA ÇAYI ORTAR A.Ş ÜZERİNDEN PAZARLANACAK” Düzenlenen hasat programında açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “İlimizde fındığın yanında ek gelir için çay üretimi yapılan Perşembe ilçemizde 2020 yılının ilk hasadını yaptık. Daha önce ilçemizde çay üretimi yapılıyordu ancak zamanla inkıtaya uğradı. Şimdi Ordu Büyükşehir Belediyemizin iştiraki olan ORTAR A.Ş ile üretimi yapılan bu çayları  “İlk Hasat Vona Çayı” adı altında satışa sunuyoruz. Nasıl ki bir Rize çayı bir Tirebolu çayı var ise Vona çayının da aynı şekilde pazarlamasını şirketimiz üzerinden tüm Türkiye’ye yapacağız. Fındığa ek gelir olarak düşünülen bu çalışma kapsamında üreticilerimizin her daim yanında olacağız. Onlar yeter ki üretsin biz Büyükşehir Belediyesi olarak onların ürünlerini alıp satışını gerçekleştireceğiz” dedi.  “95 DEKARLIK BİR ALANDA ÇAY ÜRETİMİ YAPILIYOR” Ordu’da 95 dekarlık bir alanda çay üretiminin yapıldığını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Karadeniz Bölgemizde iki ana ürünümüz var. Bunlardan birisi fındık diğeri ise çay. İlimizde genellikle fındık üreticiliği yapılmakta ancak uzun yıllardır Perşembe ilçemizde 5 mahallemizin kesiştiği bir alanda ise çay üretimi yapılmaktadır. Geçmişte yoğun olarak yapılan çay üretimi zamanla yerini fındık üretimine bıraktı. Burada yıllık bazda 130 ile 140 ton çay üretimi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.​    
Ordu'nun Perşembe ilçesinde fındığın yanı sıra ek gelir sağlamak için çay üreten çiftçiler, 2020 yılı hasadı için bahçeye girdi.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde fındığın yanı sıra ek gelir sağlamak için çay üreten çiftçiler, 2020 yılı hasadı için bahçeye girdi. Toplanan çaylar Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş tarafından “ORTAR A.Ş İlk Hasat Vona Çayı” markası ile satışa sunulacak.

Ordu’da çay üretiminin yapıldığı tek ilçe olan Perşembe’de çay hasadına başlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, ORTAR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ve üreticiler ilçede gerçekleşen çay hasadı etkinliğine katıldı.

“ORDU 52 İLK HASAT VONA ÇAYI ORTAR A.Ş ÜZERİNDEN PAZARLANACAK”

Düzenlenen hasat programında açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “İlimizde fındığın yanında ek gelir için çay üretimi yapılan Perşembe ilçemizde 2020 yılının ilk hasadını yaptık. Daha önce ilçemizde çay üretimi yapılıyordu ancak zamanla inkıtaya uğradı. Şimdi Ordu Büyükşehir Belediyemizin iştiraki olan ORTAR A.Ş ile üretimi yapılan bu çayları  “İlk Hasat Vona Çayı” adı altında satışa sunuyoruz. Nasıl ki bir Rize çayı bir Tirebolu çayı var ise Vona çayının da aynı şekilde pazarlamasını şirketimiz üzerinden tüm Türkiye’ye yapacağız. Fındığa ek gelir olarak düşünülen bu çalışma kapsamında üreticilerimizin her daim yanında olacağız. Onlar yeter ki üretsin biz Büyükşehir Belediyesi olarak onların ürünlerini alıp satışını gerçekleştireceğiz” dedi.

 “95 DEKARLIK BİR ALANDA ÇAY ÜRETİMİ YAPILIYOR”

Ordu’da 95 dekarlık bir alanda çay üretiminin yapıldığını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Karadeniz Bölgemizde iki ana ürünümüz var. Bunlardan birisi fındık diğeri ise çay. İlimizde genellikle fındık üreticiliği yapılmakta ancak uzun yıllardır Perşembe ilçemizde 5 mahallemizin kesiştiği bir alanda ise çay üretimi yapılmaktadır. Geçmişte yoğun olarak yapılan çay üretimi zamanla yerini fındık üretimine bıraktı. Burada yıllık bazda 130 ile 140 ton çay üretimi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.​

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.