VEKTÖRLE MÜCADELE İKİ KATINA ÇIKARILDI

Gündem 06.03.2020 - 21:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3513+ kez okundu.
 

VEKTÖRLE MÜCADELE İKİ KATINA ÇIKARILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesine bağlı vektörle mücadele ekipleri, Altınordu ve Fatsa ilçelerinde meydana gelen sinek istilası nedeniyle kontrol çalışmalarını iki katına çıkarttı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesine bağlı vektörle mücadele ekipleri, Altınordu ve Fatsa ilçelerinde meydana gelen sinek istilası nedeniyle kontrol çalışmalarını iki katına çıkarttı. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Altınordu ve Fatsa’da meydana gelen sinek istilası sebebiyle vektörle mücadele çalışmaları yapıldı. “SAĞLIK AÇISINDAN RİSK TAŞIYAN HİÇBİR ETKİSİ BULUNMUYOR” Türe ait sineklerin hastalık taşıma, bulaştırma, enfeksiyon oluşturma, ısırma ya da sokma gibi sağlık açısından risk taşıyan bir tür olmadığını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Fatsa ve Altınordu ilçelerimizde çarşamba günü meydana gelen sinek istilası sebebiyle vektörle mücadele ekiplerimiz yoğun bir çalışma başlattı. Özellikle bina dış cephelerinde ve pencerelerinde bulunan canlının hilera sp. türüne ait olan bir sinek olduğu belirlendi. Çürüyen bitkiler arasında çoğalan bu sineklerin, hava sıcaklığının ani şekilde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bir anda baskın hale geldiği tespit edildi. Bu türe ait sineklerin hastalık taşıma, bulaştırma, enfeksiyon oluşturma, ısırma ya da sokma gibi sağlık açısından risk taşıyan hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Tespit edilen sinekler sadece sabah saatlerinde yoğun şekilde bulunmakta ve öğle saatleri itibariyle ortadan kaybolmaktadır” dedi. “KONTROLLÜ OLARAK İLAÇLAMALAR YAPILIYOR” Kontrolsüz şekilde kullanılacak kimyasallar uzun vadede çevre felaketlerine sebep olacağını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu “Doğal dengenin korunması açısından yoğun şekilde kimyasal uygulamaları yapmak doğru değildir. Çevreye zarar vermeden ama vatandaşlarımızın şikâyetlerini de çözecek şekilde gelen ihbarlar değerlendiriliyor ve kontrollü olarak ilaçlamalar yapılıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesiyle birlikte bu sinekler zaten kendi doğal yaşam alanlarında var olmaya devam edecek. Doğal dengenin giderek bozuluyor olması nedeniyle, tüm dünyada bu tür böcek, sinek, çekirge gibi canlıların baskın hale gelme durumuyla sık sık karşılaşılmaktadır. Mevcut durumu bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Unutulmamalıdır ki kontrolsüz şekilde kullanılacak kimyasallar uzun vadede çevre felaketlerine sebep olacak, doğaya faydalı diğer canlıların da zarar görmesine neden olacak” şeklinde konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesine bağlı vektörle mücadele ekipleri, Altınordu ve Fatsa ilçelerinde meydana gelen sinek istilası nedeniyle kontrol çalışmalarını iki katına çıkarttı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesine bağlı vektörle mücadele ekipleri, Altınordu ve Fatsa ilçelerinde meydana gelen sinek istilası nedeniyle kontrol çalışmalarını iki katına çıkarttı.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Altınordu ve Fatsa’da meydana gelen sinek istilası sebebiyle vektörle mücadele çalışmaları yapıldı.

“SAĞLIK AÇISINDAN RİSK TAŞIYAN HİÇBİR ETKİSİ BULUNMUYOR”

Türe ait sineklerin hastalık taşıma, bulaştırma, enfeksiyon oluşturma, ısırma ya da sokma gibi sağlık açısından risk taşıyan bir tür olmadığını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Fatsa ve Altınordu ilçelerimizde çarşamba günü meydana gelen sinek istilası sebebiyle vektörle mücadele ekiplerimiz yoğun bir çalışma başlattı. Özellikle bina dış cephelerinde ve pencerelerinde bulunan canlının hilera sp. türüne ait olan bir sinek olduğu belirlendi. Çürüyen bitkiler arasında çoğalan bu sineklerin, hava sıcaklığının ani şekilde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bir anda baskın hale geldiği tespit edildi. Bu türe ait sineklerin hastalık taşıma, bulaştırma, enfeksiyon oluşturma, ısırma ya da sokma gibi sağlık açısından risk taşıyan hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Tespit edilen sinekler sadece sabah saatlerinde yoğun şekilde bulunmakta ve öğle saatleri itibariyle ortadan kaybolmaktadır” dedi.

“KONTROLLÜ OLARAK İLAÇLAMALAR YAPILIYOR”

Kontrolsüz şekilde kullanılacak kimyasallar uzun vadede çevre felaketlerine sebep olacağını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu “Doğal dengenin korunması açısından yoğun şekilde kimyasal uygulamaları yapmak doğru değildir. Çevreye zarar vermeden ama vatandaşlarımızın şikâyetlerini de çözecek şekilde gelen ihbarlar değerlendiriliyor ve kontrollü olarak ilaçlamalar yapılıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesiyle birlikte bu sinekler zaten kendi doğal yaşam alanlarında var olmaya devam edecek. Doğal dengenin giderek bozuluyor olması nedeniyle, tüm dünyada bu tür böcek, sinek, çekirge gibi canlıların baskın hale gelme durumuyla sık sık karşılaşılmaktadır. Mevcut durumu bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Unutulmamalıdır ki kontrolsüz şekilde kullanılacak kimyasallar uzun vadede çevre felaketlerine sebep olacak, doğaya faydalı diğer canlıların da zarar görmesine neden olacak” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.