VATANDAŞIN 2/B SORUNUNU MECLİS’TE ANLATTI

Gündem 11.02.2021 - 22:36, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3808+ kez okundu.
 

VATANDAŞIN 2/B SORUNUNU MECLİS’TE ANLATTI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel 2/B arazileri ile ilgili sorunları Meclis’te konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel 2/B arazileri ile ilgili sorunları Meclis’te konuştu. Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde: “Kırsal alanda 2/B arazilerinin hem satış hem de kullanımıyla ilgili çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Bir kere birçok il ve ilçede bu alanların satışıyla ilgili kıymet tespit komisyonları henüz oluşturulmamış bu nedenle vatandaşın buraları alabilmesi için bir bedel belirlenmemiştir. Vatandaş 2/B arazisi üzerine evini ve iş yerini yapıyor, ancak buraya elektrik ve su bağlatamıyor. Çünkü tapu isteniyor, çünkü yapı kayıt belgesi isteniyor. Ama siz bedel tespit etmemişsiniz ki parasını ödeyip tapusunu alsın. Bu nedenle bu süre içerisinde bu yapı kayıt belgesi ve tapu istenmeden elektrik ve su bağlanmasının bir yolu bulunmalıdır. Ayrıca bedel tespit edilen yerlerde de fiyatlar çok yüksek, dönümü 5 bin lira, 6 bin lira oldukça yüksek, şehir içi gibi yani vatandaş şunu der: "Bu bedeli siz bize ödeyin biz hakkımızdan feragat edelim." O yüzden uygun bir şekilde bedel tespiti yapılmalıdır.”    
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel 2/B arazileri ile ilgili sorunları Meclis’te konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel 2/B arazileri ile ilgili sorunları Meclis’te konuştu. Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:
“Kırsal alanda 2/B arazilerinin hem satış hem de kullanımıyla ilgili çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Bir kere birçok il ve ilçede bu alanların satışıyla ilgili kıymet tespit komisyonları henüz oluşturulmamış bu nedenle vatandaşın buraları alabilmesi için bir bedel belirlenmemiştir. Vatandaş 2/B arazisi üzerine evini ve iş yerini yapıyor, ancak buraya elektrik ve su bağlatamıyor. Çünkü tapu isteniyor, çünkü yapı kayıt belgesi isteniyor. Ama siz bedel tespit etmemişsiniz ki parasını ödeyip tapusunu alsın. Bu nedenle bu süre içerisinde bu yapı kayıt belgesi ve tapu istenmeden elektrik ve su bağlanmasının bir yolu bulunmalıdır. Ayrıca bedel tespit edilen yerlerde de fiyatlar çok yüksek, dönümü 5 bin lira, 6 bin lira oldukça yüksek, şehir içi gibi yani vatandaş şunu der: "Bu bedeli siz bize ödeyin biz hakkımızdan feragat edelim." O yüzden uygun bir şekilde bedel tespiti yapılmalıdır.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.