VALİLİKTEN YASAK GELDİ

Asayiş 28.09.2017 - 14:39, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3076+ kez okundu.
 

VALİLİKTEN YASAK GELDİ

Ordu Valiliği tarafından alınan karara göre, çocukların yollarda araç camı silmek, mendil, çiçek satmak, düğün konvoylarının önünü keserek hayatlarını tehlikeye sokmasının önüne geçmek için tedbir alırken, aykırı davranışta bulunanlara para cezası kesilecek.

Ordu Valiliğince, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı korumak, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesine istinaden “Kamu Düzenini Bozan Bazı Fiillerin Önlenmesi”ne yönelik karar alındı. Alınan karar kapsamında; Ordu ili sınırları içerisinde bulunan tüm kavşaklar, ana caddeler, parklar ve buna benzer kamuya açık kentsel mekanlar başta olmak üzere; araç ve yaya trafiğinin düzenini ve akışını bozan, bu akış içerisinde çocukların can güvenliğini tehlikeye sokan (araç camı silmek, mendil, çiçek, hediyelik eşya satmak, düğün konvoylarının önünü kesmek gibi) davranışları önlemek için bir dizi tedbir ve uygulama yürürlüğe konuldu. Çocukların can güvenliğini tehlikeye sokacak olumsuz davranışları önlemeye,  toplumun huzur ve güvenliğini korumaya yönelik karara aykırı davranan çocukların veli veya vasileri hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32.maddesi uyarınca “emre aykırı davranıştan” idari para cezası uygulanacak. Düğün konvoylarında araçlardan para alabilmek için araçların önüne aniden çıkan, trafik ışıklarında bekleyen araçların camlarını silmek ve araçlardaki kişilere kağıt mendil, çiçek, su v.b. eşyaları satmaya çalışan, bunu yaparken hem kendi can güvenliklerini, hem de genel trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ve reşit olmayan çocuklar; öncelikle kanuni yakınlarına teslim edilecek. Yaptıkları fiilin devam etmesi halinde ise, Sosyal Hizmet Mevzuatının ön gördüğü prosedürün tamamlanıp koruma altına alınmalarına kadar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı merkezlerde muhafaza ve kontrol altında bulundurulacak.
Ordu Valiliği tarafından alınan karara göre, çocukların yollarda araç camı silmek, mendil, çiçek satmak, düğün konvoylarının önünü keserek hayatlarını tehlikeye sokmasının önüne geçmek için tedbir alırken, aykırı davranışta bulunanlara para cezası kesilecek.

Ordu Valiliğince, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı korumak, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesine istinaden “Kamu Düzenini Bozan Bazı Fiillerin Önlenmesi”ne yönelik karar alındı.

Alınan karar kapsamında; Ordu ili sınırları içerisinde bulunan tüm kavşaklar, ana caddeler, parklar ve buna benzer kamuya açık kentsel mekanlar başta olmak üzere; araç ve yaya trafiğinin düzenini ve akışını bozan, bu akış içerisinde çocukların can güvenliğini tehlikeye sokan (araç camı silmek, mendil, çiçek, hediyelik eşya satmak, düğün konvoylarının önünü kesmek gibi) davranışları önlemek için bir dizi tedbir ve uygulama yürürlüğe konuldu.

Çocukların can güvenliğini tehlikeye sokacak olumsuz davranışları önlemeye,  toplumun huzur ve güvenliğini korumaya yönelik karara aykırı davranan çocukların veli veya vasileri hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32.maddesi uyarınca “emre aykırı davranıştan” idari para cezası uygulanacak.

Düğün konvoylarında araçlardan para alabilmek için araçların önüne aniden çıkan, trafik ışıklarında bekleyen araçların camlarını silmek ve araçlardaki kişilere kağıt mendil, çiçek, su v.b. eşyaları satmaya çalışan, bunu yaparken hem kendi can güvenliklerini, hem de genel trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ve reşit olmayan çocuklar; öncelikle kanuni yakınlarına teslim edilecek. Yaptıkları fiilin devam etmesi halinde ise, Sosyal Hizmet Mevzuatının ön gördüğü prosedürün tamamlanıp koruma altına alınmalarına kadar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı merkezlerde muhafaza ve kontrol altında bulundurulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.