VALİ BALKANLIOĞLU MESUDİYE KURULTAYI DÜNYAYA TEK ÖRNEK

Yaşam 08.09.2015 - 23:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3637+ kez okundu.
 

VALİ BALKANLIOĞLU MESUDİYE KURULTAYI DÜNYAYA TEK ÖRNEK

Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana her yıl yapılan Mesudiye Kurultayı’nın daha geniş kapsamlı hale getirilmesi amacıyla düzenlenen ve ilki geçen yıl yapılan "Türkiye Demokrasi Forumu" na Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu davet eden  Prof. Dr. Aziz Ekşi, Demokrasi Forumunun  bu yıl 18-20 Eylül tarihleri arasında Mesudiye ilçesinde toplanacağını söyledi. Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, farklı konularda 25 bildirinin sunulacağı ve 700 katılımcı tarafından izlenmesi beklenen forumun ana temasının, ‘Doğrudan Demokrasi ve Yerel Kalkınma Çabaları’ olarak belirlendiğini, programda ‘Yeşil Yol’dan HES’lere Doğu Karadeniz’de Çevresel Sorunlar’, ‘Demokrasi ve Basın Özgürlüğü’ gibi güncel ve önemli başlıkların tartışılacağını kaydetti. Prof. Dr. Ekşi, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen proje ile Mesudiye'nin 2018’de Avrasya Demokrasi Forumu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023’de Dünya Demokrasi Forumu’na ev sahipliği yapacağını da  belirterek, Türkiye Demokrasi Forumu’na farklı yörelerden, farklı görüşlerden, farklı kuruluşlardan, farklı üniversitelerden ve medyadan çok sayıda temsilcinin katılacağını  ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, 25 yıldır aralıksız sürdürülen ’Mesudiye Kurultayı’nın dünyadaki tek örnek olduğuna  vurgu yaparak, Ordu için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi ve  18 Eylül’de başlayacak "Türkiye Demokrasi Forumu"na katılacağını sözlerine ekledi. Ziyarette, Mesudiye Gelişme Vakfı Başkanı Muzaffer Ünver, Mesudiye Hizmet Birliği Vakfı Başkanı Fazlı Coşkun, İstanbul Mesudiyeliler Dernek Başkanı Salih Erol, Ankara  Mesudiyeliler Dernek Başkanı Nuri Özmen, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Baki Aksu, Mesudiye Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Açıkgöz’de hazır bulundu.
Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana her yıl yapılan Mesudiye Kurultayı’nın daha geniş kapsamlı hale getirilmesi amacıyla düzenlenen ve ilki geçen yıl yapılan "Türkiye Demokrasi Forumu" na Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu davet eden  Prof. Dr. Aziz Ekşi, Demokrasi Forumunun  bu yıl 18-20 Eylül tarihleri arasında Mesudiye ilçesinde toplanacağını söyledi.

Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, farklı konularda 25 bildirinin sunulacağı ve 700 katılımcı tarafından izlenmesi beklenen forumun ana temasının, ‘Doğrudan Demokrasi ve Yerel Kalkınma Çabaları’ olarak belirlendiğini, programda ‘Yeşil Yol’dan HES’lere Doğu Karadeniz’de Çevresel Sorunlar’, ‘Demokrasi ve Basın Özgürlüğü’ gibi güncel ve önemli başlıkların tartışılacağını kaydetti.

Prof. Dr. Ekşi, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen proje ile Mesudiye'nin 2018’de Avrasya Demokrasi Forumu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023’de Dünya Demokrasi Forumu’na ev sahipliği yapacağını da  belirterek, Türkiye Demokrasi Forumu’na farklı yörelerden, farklı görüşlerden, farklı kuruluşlardan, farklı üniversitelerden ve medyadan çok sayıda temsilcinin katılacağını  ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, 25 yıldır aralıksız sürdürülen ’Mesudiye Kurultayı’nın dünyadaki tek örnek olduğuna  vurgu yaparak, Ordu için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi ve  18 Eylül’de başlayacak "Türkiye Demokrasi Forumu"na katılacağını sözlerine ekledi.

Ziyarette, Mesudiye Gelişme Vakfı Başkanı Muzaffer Ünver, Mesudiye Hizmet Birliği Vakfı Başkanı Fazlı Coşkun, İstanbul Mesudiyeliler Dernek Başkanı Salih Erol, Ankara  Mesudiyeliler Dernek Başkanı Nuri Özmen, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Baki Aksu, Mesudiye Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Açıkgöz’de hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.