Üst Geçitleri Kullanmıyoruz

Yaşam 26.05.2013 - 16:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3165+ kez okundu.
 

Üst Geçitleri Kullanmıyoruz

Üst Geçitleri Kullanmıyoruz

Ordu’da alt ve üst geçit sayısı çok az. Karayolu tüm Karadeniz Bölgesi’ne hizmet ediyor. Batum’dan ve ilerisinden gelen araçlar; Türkiye’nin diğer illerine, bu yolu kullanarak gidiyorlar. Aynı zamanda, şehir içi dolmuşlar da bu yolu kullanıyorlar. Ordu’da yaşayan insanların; özel araçlarıyla bu yolu kullanmaları da eklenince; trafik yoğunluğu müthiş oluyor. Merkezde, sadece iki üst geçit ve bir tane de alt geçit var. Okullar Bölgesi’ndeki alt geçit kullanılıyor. Önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Fakat üst geçitlerde durum öyle değil. Rus Pazarı’ndaki üst geçit, neredeyse hiç kullanılmıyor. Karayollarının oradaki ise; karşıya geçiş kesilmiş olduğu için, kısmen kullanılıyor. Vatandaşlar ısrarla yoldan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Şehrin belli yerlerine konulan engeller; trafik kazalarını büyük ölçüde önledi. Ama onların olmadığı yerlerde, ışıkları, yaya geçiş çizgilerini aramadan; karşıdan karşıya geçiyorlar. Vatandaşlara nedenini sorduğumuzda; ya yol uzuyor veya üst geçitlerde merdiven çok, çıkamıyoruz diyorlar. Oysa Karadeniz’in diğer illerine, örneğin Trabzon’a baktığımızda; çok sayıda üst geçit var. Ve Trabzonlular bunları kullanıyorlar. Ordu’da da büyük kentlerdeki gibi tüp geçitler yapılıp, tüm yollar engellerle yaya geçişine kapatılmalı. Kampanyalarla halk üst geçitleri kullanmaya alıştırılmalı. Yoksa üzücü olaylarla karşılaşabiliriz.
Üst Geçitleri Kullanmıyoruz

Ordu’da alt ve üst geçit sayısı çok az. Karayolu tüm Karadeniz Bölgesi’ne hizmet ediyor. Batum’dan ve ilerisinden gelen araçlar; Türkiye’nin diğer illerine, bu yolu kullanarak gidiyorlar. Aynı zamanda, şehir içi dolmuşlar da bu yolu kullanıyorlar.

Ordu’da yaşayan insanların; özel araçlarıyla bu yolu kullanmaları da eklenince; trafik yoğunluğu müthiş oluyor. Merkezde, sadece iki üst geçit ve bir tane de alt geçit var. Okullar Bölgesi’ndeki alt geçit kullanılıyor. Önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Fakat üst geçitlerde durum öyle değil. Rus Pazarı’ndaki üst geçit, neredeyse hiç kullanılmıyor. Karayollarının oradaki ise; karşıya geçiş kesilmiş olduğu için, kısmen kullanılıyor. Vatandaşlar ısrarla yoldan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Şehrin belli yerlerine konulan engeller; trafik kazalarını büyük ölçüde önledi. Ama onların olmadığı yerlerde, ışıkları, yaya geçiş çizgilerini aramadan; karşıdan karşıya geçiyorlar. Vatandaşlara nedenini sorduğumuzda; ya yol uzuyor veya üst geçitlerde merdiven çok, çıkamıyoruz diyorlar. Oysa Karadeniz’in diğer illerine, örneğin Trabzon’a baktığımızda; çok sayıda üst geçit var. Ve Trabzonlular bunları kullanıyorlar. Ordu’da da büyük kentlerdeki gibi tüp geçitler yapılıp, tüm yollar engellerle yaya geçişine kapatılmalı. Kampanyalarla halk üst geçitleri kullanmaya alıştırılmalı. Yoksa üzücü olaylarla karşılaşabiliriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.