UMRE'YE GİTMEYE HAK KAZANDILAR

Gündem 23.08.2017 - 11:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4371+ kez okundu.
 

UMRE'YE GİTMEYE HAK KAZANDILAR

Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde düzenlenen “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” Ordu’da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde düzenlenen “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” Ordu’da yapıldı. Bu yıl ilk olarak işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için düzenlenen yarışmaya, Kur’an Kurslarının, Yaz Kur’an Kurslarının ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların öğrencileri veya mezunlarının başvuruları kabul edildi. Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde düzenlenen yarışma kapsamında umre için illere nüfus oranlarına göre belli sayıda kontenjan tanındı. Yarışma sonunda ülke genelinde 100 işitme engelli umreye gitmiş olacak. Ordu ilinden kontenjan doğrultusunda birinci olan işitme engelli bir kişi umreye gitmeye hak kazandı. Ordu il Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya biri bayan biri erkek olmak üzere iki işitme engelli katıldı. Komisyon başkanlığını il müftü vekili İsmail Geyim’in yaptığı ve il müftülüğü engelliler koordinatörü Turan Altun, Gülay Çalık, Altınordu Müftülüğü engelliler koordinatörü Gülay Çakır ile Özel Eğitim Meslek Lisesi işitme engelliler öğretmeni Ayfer Gökbulut’un komisyon üyesi olarak görev yaptığı yarışma sınavı,  yazılı ve sözlü olarak iki kategoriden oluştu. Yarışma sonunda, Büşra Nur İnan isimli işitme engelli birinci olarak umreye gitmeye hak kazandı. Umre ödülü kazanan Büşra Nur İnan, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği program doğrultusunda ilerleyen günlerde Umreye ziyaretini gerçekleştirecek.        
Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde düzenlenen “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” Ordu’da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde düzenlenen “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” Ordu’da yapıldı.

Bu yıl ilk olarak işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için düzenlenen yarışmaya, Kur’an Kurslarının, Yaz Kur’an Kurslarının ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların öğrencileri veya mezunlarının başvuruları kabul edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde düzenlenen yarışma kapsamında umre için illere nüfus oranlarına göre belli sayıda kontenjan tanındı. Yarışma sonunda ülke genelinde 100 işitme engelli umreye gitmiş olacak. Ordu ilinden kontenjan doğrultusunda birinci olan işitme engelli bir kişi umreye gitmeye hak kazandı.

Ordu il Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya biri bayan biri erkek olmak üzere iki işitme engelli katıldı. Komisyon başkanlığını il müftü vekili İsmail Geyim’in yaptığı ve il müftülüğü engelliler koordinatörü Turan Altun, Gülay Çalık, Altınordu Müftülüğü engelliler koordinatörü Gülay Çakır ile Özel Eğitim Meslek Lisesi işitme engelliler öğretmeni Ayfer Gökbulut’un komisyon üyesi olarak görev yaptığı yarışma sınavı,  yazılı ve sözlü olarak iki kategoriden oluştu.

Yarışma sonunda, Büşra Nur İnan isimli işitme engelli birinci olarak umreye gitmeye hak kazandı.

Umre ödülü kazanan Büşra Nur İnan, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği program doğrultusunda ilerleyen günlerde Umreye ziyaretini gerçekleştirecek.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.