UĞUR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL BEN PROJELERİNİ BAŞKAN TEKİNTAŞ'A ANLATTI

Eğitim 01.12.2015 - 21:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2656+ kez okundu.
 

UĞUR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL BEN PROJELERİNİ BAŞKAN TEKİNTAŞ'A ANLATTI

SosyalBen Akademi ve Uğur Okulları işbirliği ile gerçekleştirilen, sosyal sorumluluk ders ve uygulamaları ile gönüllü öğrenciler ‘’Seyirci Değil, Gönüllü’’ oluyor.

Öğrenciler proje kapsamında Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ı makamında ziyaret ederek projelerini anlattı.Başkan Tekintaş Uğur Lisesi rehberlik öğretmeni Banu Aydın'dan proje hakkında detaylı bilgi aldı.Öğrenciler  Alperen Çelebi,Şilan Güleş ,Ece Uğur,Ebar Eker'de Başkan Tekintaş'a yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda Ordu Uğur Anadolu Lisesi gönüllüleri ‘’Çocuk İşçi Olmasın’’ projeleri ile çocukların hayatlarında eğitimin önemine vurgu yapıyor. Sunum ile bilgilendirme, kısa film ile görsel olarak çocukların üzerinde eğitimin önemine ve şehrin farklı yerlerindeki bilinçlendirme standları ile çocuk işçi farkındalığına dikkat çekiyorlar. Gönüllü öğrenciler çevre okullarındaki küçük kardeşlerini de unutmayarak onlarla da çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Değişen ve gelişen dünyada duyarlı bireyler olarak yetişiyor, uygulanan sosyal sorumluluk projeleri ile gönüllü öğrencilerin sürdürülebilir projeler üretme yetenekleri, organizasyon ve iletişim becerileri gelişiyor. SosyalBen ismi, Ece Çiftçi’nin 14 yaşındayken çocukların akademik başarılarının yanı sıra sosyal becerilerle de donatılması gerektiği düşüncesiyle ortaya çıktı. Akademik eğitimlerin yanında her çocuğun kendini, sosyal kimliğini ve beraberindeki sosyal becerilerini keşfetmesi ve geliştirmesi gerektiği misyonunu benimsedi. Tamamı üniversite öğrencilerinden SosyalBen ekibiyle birlikte bu hareket kısa sürede büyük bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü ve 2011 yılında SosyalBen Derneği kuruldu. SosyalBen Derneği olarak Türkiye’de 27 şehirde ve dünyada 5 farklı ülkede saha çalışmaları gerçekleştirildi. Bir sosyal girişimcilik modeli olarak Derneğin faaliyetlerinin yanı sıra, 2014 yılında “SosyalBen Akademi Şirketi”nin hayata geçmesiyle birlikte lise ve üniversitelere konuk olarak 50.000’den fazla gence sosyal sorumluluk alanında dersler verilmeye başlandı. SosyalBen Akademi Danışmanları Edirne’den Diyarbakır’a, Amerika’dan Hong Kong’a kadar birçok alanda gönüllülük bilincini oluşturmak için çalışıyor.  
SosyalBen Akademi ve Uğur Okulları işbirliği ile gerçekleştirilen, sosyal sorumluluk ders ve uygulamaları ile gönüllü öğrenciler ‘’Seyirci Değil, Gönüllü’’ oluyor.

Öğrenciler proje kapsamında Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ı makamında ziyaret ederek projelerini anlattı.Başkan Tekintaş Uğur Lisesi rehberlik öğretmeni Banu Aydın'dan proje hakkında detaylı bilgi aldı.Öğrenciler  Alperen Çelebi,Şilan Güleş ,Ece Uğur,Ebar Eker'de Başkan Tekintaş'a yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu kapsamda Ordu Uğur Anadolu Lisesi gönüllüleri ‘’Çocuk İşçi Olmasın’’ projeleri ile çocukların hayatlarında eğitimin önemine vurgu yapıyor. Sunum ile bilgilendirme, kısa film ile görsel olarak çocukların üzerinde eğitimin önemine ve şehrin farklı yerlerindeki bilinçlendirme standları ile çocuk işçi farkındalığına dikkat çekiyorlar. Gönüllü öğrenciler çevre okullarındaki küçük kardeşlerini de unutmayarak onlarla da çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Değişen ve gelişen dünyada duyarlı bireyler olarak yetişiyor, uygulanan sosyal sorumluluk projeleri ile gönüllü öğrencilerin sürdürülebilir projeler üretme yetenekleri, organizasyon ve iletişim becerileri gelişiyor.

SosyalBen ismi, Ece Çiftçi’nin 14 yaşındayken çocukların akademik başarılarının yanı sıra sosyal becerilerle de donatılması gerektiği düşüncesiyle ortaya çıktı. Akademik eğitimlerin yanında her çocuğun kendini, sosyal kimliğini ve beraberindeki sosyal becerilerini keşfetmesi ve geliştirmesi gerektiği misyonunu benimsedi. Tamamı üniversite öğrencilerinden SosyalBen ekibiyle birlikte bu hareket kısa sürede büyük bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü ve 2011 yılında SosyalBen Derneği kuruldu. SosyalBen Derneği olarak Türkiye’de 27 şehirde ve dünyada 5 farklı ülkede saha çalışmaları gerçekleştirildi. Bir sosyal girişimcilik modeli olarak Derneğin faaliyetlerinin yanı sıra, 2014 yılında “SosyalBen Akademi Şirketi”nin hayata geçmesiyle birlikte lise ve üniversitelere konuk olarak 50.000’den fazla gence sosyal sorumluluk alanında dersler verilmeye başlandı. SosyalBen Akademi Danışmanları Edirne’den Diyarbakır’a, Amerika’dan Hong Kong’a kadar birçok alanda gönüllülük bilincini oluşturmak için çalışıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.