Ufuk Ünal: "Polemiğe girmemeliyiz"

Siyaset 25.02.2015 - 18:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2780+ kez okundu.
 

Ufuk Ünal: "Polemiğe girmemeliyiz"

ORDU Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, son günlerde siyasi parti liderlerinin gündeminde yer alan Fındık Borsası'yla, "Ordu-Giresun arasında kurulacak bir alanda Ordu-Giresun Fındık Borsası şeklinde bir borsa hayata geçirilebilir. Bununla ilgili yok Ordu'da, yok Giresun'da polemiğine girersek, bu yatırımın yine Hamburg'ta kalır" dedi.

 Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, özellikle seçim atmosferine girilen bugünlerde siyasi parti liderlerinin de gündeminde yer alan Fındık Borsası'yla ilgili konuştu.   Ordu ve Giresun'da yıllardır tartışma konusu olan ve bir türlü gündeme gelmeyen Fındık Borsası'nı geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gündemlerine almıştı. Konuyla ilgili olarak Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir açıklama yapan Ünal, gereksiz tartışmaların bu yatırımın iptaline bile sebep olabileceğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:   "Fındık Borsası'nın Karadeniz'de olması, Giresun'da olması, Ordu'da olması bence bir tartışma konusu yapılmamalıdır. Bu konuda polemiğe girerek, Ordu-Giresun'un birlikte başlattığı ortak çalışmalarına da gölge düşürülmemeliyiz. Benim kanaatim şudur. Yine havaalanı gibi, Ordu-Giresun arasında kurulacak bir alanda Ordu-Giresun Fındık Borsası şeklinde bir borsa hayata geçirilebilir. Bununla ilgili yok Ordu'da olacaktı, yok Giresun'da olmasın polemiğine girersek, bu yatırımın ne Giresun'a, ne de Ordu'ya yar olmayacağını, yine borsanın Hamburg'ta kalacağını ben görüyorum ya da olabileceğini tahmin ediyorum. Bu tarz polemiklerden ziyade gelin birlikte hareket edelim. Ordu-Giresun Fındık Borsası, zaten fındığın anavatanı iki ildir. Ordu ve Giresun'dur. Ne yalnız başına Ordu'dur, ne yalnız başına Giresun'dur. Birlikte hareket etmekte fayda vardır diye düşünüyorum."
ORDU Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, son günlerde siyasi parti liderlerinin gündeminde yer alan Fındık Borsası'yla, "Ordu-Giresun arasında kurulacak bir alanda Ordu-Giresun Fındık Borsası şeklinde bir borsa hayata geçirilebilir. Bununla ilgili yok Ordu'da, yok Giresun'da polemiğine girersek, bu yatırımın yine Hamburg'ta kalır" dedi.
 Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, özellikle seçim atmosferine girilen bugünlerde siyasi parti liderlerinin de gündeminde yer alan Fındık Borsası'yla ilgili konuştu.

 

Ordu ve Giresun'da yıllardır tartışma konusu olan ve bir türlü gündeme gelmeyen Fındık Borsası'nı geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gündemlerine almıştı. Konuyla ilgili olarak Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir açıklama yapan Ünal, gereksiz tartışmaların bu yatırımın iptaline bile sebep olabileceğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

 

"Fındık Borsası'nın Karadeniz'de olması, Giresun'da olması, Ordu'da olması bence bir tartışma konusu yapılmamalıdır. Bu konuda polemiğe girerek, Ordu-Giresun'un birlikte başlattığı ortak çalışmalarına da gölge düşürülmemeliyiz. Benim kanaatim şudur. Yine havaalanı gibi, Ordu-Giresun arasında kurulacak bir alanda Ordu-Giresun Fındık Borsası şeklinde bir borsa hayata geçirilebilir. Bununla ilgili yok Ordu'da olacaktı, yok Giresun'da olmasın polemiğine girersek, bu yatırımın ne Giresun'a, ne de Ordu'ya yar olmayacağını, yine borsanın Hamburg'ta kalacağını ben görüyorum ya da olabileceğini tahmin ediyorum. Bu tarz polemiklerden ziyade gelin birlikte hareket edelim. Ordu-Giresun Fındık Borsası, zaten fındığın anavatanı iki ildir. Ordu ve Giresun'dur. Ne yalnız başına Ordu'dur, ne yalnız başına Giresun'dur. Birlikte hareket etmekte fayda vardır diye düşünüyorum."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.