TÜRKMENLERİN GARANTÖRÜ TÜRKİYEDİR

Siyaset 24.07.2018 - 11:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3089+ kez okundu.
 

TÜRKMENLERİN GARANTÖRÜ TÜRKİYEDİR

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Irak Türkleri Öğrenci ve Gençler Birliği Başkanı Yahya Arslan ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile TBMM’de bir araya geldi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Irak Türkleri Öğrenci ve Gençler Birliği Başkanı Yahya Arslan ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile TBMM’de bir araya geldi. Dernek yöneticileri ile bölgesel konuları istişare eden Milletvekili Metin Gündoğdu “Türkmen kardeşlerimizin kılına kimse dokunamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türkmenlerin garantörüdür.” dedi. TBMM’de gerçekleşen görüşmeye; ITÖGB Genel Başkanı Yahya Arslan, Başkan Yardımcısı Firas Ağaoğlu, Dernek Genel Sekreteri Nebil Çolak Faaliyet Sorumlusu , İbrahim Türkmen, Spor Sorumlusu , Hüseyin Çelebi, Gaziantep Temsilcisi İbrahim Beyatlı katıldı. Din, Dil, Irk Ayrımı Yapmıyoruz AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Irak bizim için önemli bir ülke. Çünkü çok sayıda Türkmen kardeşimiz Irak sınırları içinde yaşıyor. Biz dili, dini, ırkı için kimseyi ayırmayız. Ancak Türkmenler bizim öz be öz kardeşimiz. Kerkük’te Musul’da Telafer’de ve diğer bölgelerde bulunan Türkmenlerimizin mezhep ayrımına bakmadan hepsinin yanındayız. Bu bölgeler farkı gruplar tarafından istila edilebilecek, Türkmen kardeşlerimizin zor durumda bırakılacağı bölgeler değildir. Biz, bu şehirleri ebedi Türkmen şehri olarak görüyoruz. ABD Irak Savaşı başladığında ilk olarak Türkmenlere ait tapu daireleri ve mezarlıklar tahrip edilmişti. Buraların kendilerine ait olduğunu iddia edenleri de iddiaları hiçbir karşılık bulmadı. Irak’ta Kürtlerin bölgesi belli, Türkmenlerin bölgesi bellidir. Biz 600 yıl Osmanlı adına o topraklarda yaşayan insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmadan hizmet etmişiz. Kardeşliğimiz de o günlere dayanıyor. Irak, bizim medeniyet coğrafyamız dahilinde olan bir bölge.” dedi. Türkmen Kardeşlerimizin de Milletvekiliyim “Türkmen kardeşlerimize yapınlar hakkında bölgeden haber alıyoruz. Yaşanan olumsuz gelişmelerin sonuna kadar karşısındayız.” diyen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti “Kimse Türkmenlerin kılına dahi dokunamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanında olmuştur. Bölgedeki Türkmen varlığını ve bu Türkmenlerin ev sahibi olduğu gerçeğini kimse ortadan kaldıramaz. Siz genç Türkmen kardeşlerimde merkezi hükümet ile birlikte, Irak’ın toprak bütünlüğünü koruyarak kendi bölgelerinizi yöneteceksiniz. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili olduğum gibi, Türkmen kardeşlerimizin de bir milletvekiliyim. Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerle ilgilendiğimiz Yerli Düşünce Derneğimiz ile de sizlerin yanındayız.”
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Irak Türkleri Öğrenci ve Gençler Birliği Başkanı Yahya Arslan ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile TBMM’de bir araya geldi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Irak Türkleri Öğrenci ve Gençler Birliği Başkanı Yahya Arslan ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile TBMM’de bir araya geldi. Dernek yöneticileri ile bölgesel konuları istişare eden Milletvekili Metin Gündoğdu “Türkmen kardeşlerimizin kılına kimse dokunamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türkmenlerin garantörüdür.” dedi.

TBMM’de gerçekleşen görüşmeye; ITÖGB Genel Başkanı Yahya Arslan, Başkan Yardımcısı Firas Ağaoğlu, Dernek Genel Sekreteri Nebil Çolak Faaliyet Sorumlusu , İbrahim Türkmen, Spor Sorumlusu , Hüseyin Çelebi, Gaziantep Temsilcisi İbrahim Beyatlı katıldı.

Din, Dil, Irk Ayrımı Yapmıyoruz
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Irak bizim için önemli bir ülke. Çünkü çok sayıda Türkmen kardeşimiz Irak sınırları içinde yaşıyor. Biz dili, dini, ırkı için kimseyi ayırmayız. Ancak Türkmenler bizim öz be öz kardeşimiz. Kerkük’te Musul’da Telafer’de ve diğer bölgelerde bulunan Türkmenlerimizin mezhep ayrımına bakmadan hepsinin yanındayız. Bu bölgeler farkı gruplar tarafından istila edilebilecek, Türkmen kardeşlerimizin zor durumda bırakılacağı bölgeler değildir. Biz, bu şehirleri ebedi Türkmen şehri olarak görüyoruz. ABD Irak Savaşı başladığında ilk olarak Türkmenlere ait tapu daireleri ve mezarlıklar tahrip edilmişti. Buraların kendilerine ait olduğunu iddia edenleri de iddiaları hiçbir karşılık bulmadı. Irak’ta Kürtlerin bölgesi belli, Türkmenlerin bölgesi bellidir. Biz 600 yıl Osmanlı adına o topraklarda yaşayan insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmadan hizmet etmişiz. Kardeşliğimiz de o günlere dayanıyor. Irak, bizim medeniyet coğrafyamız dahilinde olan bir bölge.” dedi.

Türkmen Kardeşlerimizin de Milletvekiliyim
“Türkmen kardeşlerimize yapınlar hakkında bölgeden haber alıyoruz. Yaşanan olumsuz gelişmelerin sonuna kadar karşısındayız.” diyen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti “Kimse Türkmenlerin kılına dahi dokunamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanında olmuştur. Bölgedeki Türkmen varlığını ve bu Türkmenlerin ev sahibi olduğu gerçeğini kimse ortadan kaldıramaz. Siz genç Türkmen kardeşlerimde merkezi hükümet ile birlikte, Irak’ın toprak bütünlüğünü koruyarak kendi bölgelerinizi yöneteceksiniz. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili olduğum gibi, Türkmen kardeşlerimizin de bir milletvekiliyim. Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerle ilgilendiğimiz Yerli Düşünce Derneğimiz ile de sizlerin yanındayız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.