"TÜRK EĞİTİM TARİHİ" SERGİSİ

Gündem 24.11.2018 - 12:39, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2249+ kez okundu.
 

"TÜRK EĞİTİM TARİHİ" SERGİSİ

24 Kasım Öğretmenler Günü Kapsamında “Türk Eğitim Tarihi” Sergisinin Açılışı Yapıldı

 24 Kasım Öğretmenler Günü Kapsamında “Türk Eğitim Tarihi” Sergisinin Açılışı Yapıldı Eğitim Fakültesinde düzenlenen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Eğitim Fakültesi Dekan V. Dr. Öğr. Üyesi Tolga Aktürk, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin Mutlu, “Öğretmenlik yalnızca bir meslek değil aynı zamanda bir sanattır. Bizlere emanet edilen koskocaman hayallerdir, o hayaller usta ellerde işlenir gün gelir güzel ülkemizin geleceğine dönüşür. O usta ellerde büyük insan olur.” diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Bizler ‘Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışından gelen bir dinin mensuplarıyız.  ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek bizlere büyük bir görev verilen bir neslin evlatlarıyız. Günümüzde ülkelerin en önemli gücü, eğitim sürecinde edindiği bilgiyi, bilim, teknoloji, eğitim gibi birçok alanda etkin kullanabilen nitelikli bireyler yetiştirmekle ölçülmektedir. Bu bağlamda eğitime yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapıldığı inancını taşımaktayım. Hepimizin yetiştirdiği nesillerle gurur duyan öğretmenler olması ümidiyle sergide emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “Öğretmenlik yeni neslin yetişmesinde büyük etkisi olan gurur verici bir meslektir. Öğretmenler, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, toplumdaki barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Bunun için nesillerin en iyi şekilde yetiştirtilmesi adına çok ciddi projelerin hazırlanması gerekmektedir. Bu vesile ile serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, tüm öğretmenlerin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlarım.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilmesiyle Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 1’inci sınıflarında öğrenim gören 200 öğrencinin düzenlediği “Türk Eğitim Tarihi” sergisi gezildi. Sergide ayrıca Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, Karahanlılar, Selçuklular, Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet dönemlerindeki eğitim anlayışlarını temsil eden özgün maket ve modeller ile Çağdaş Eğitim Kulübü tarafından gerçekleştirilen  “Geçmişten Günümüze Eğitim” konulu fotoğraf sergisi de yer aldı. Sergide ayrıca Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.  
24 Kasım Öğretmenler Günü Kapsamında “Türk Eğitim Tarihi” Sergisinin Açılışı Yapıldı

 24 Kasım Öğretmenler Günü Kapsamında “Türk Eğitim Tarihi” Sergisinin Açılışı Yapıldı

Eğitim Fakültesinde düzenlenen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Eğitim Fakültesi Dekan V. Dr. Öğr. Üyesi Tolga Aktürk, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin Mutlu, “Öğretmenlik yalnızca bir meslek değil aynı zamanda bir sanattır. Bizlere emanet edilen koskocaman hayallerdir, o hayaller usta ellerde işlenir gün gelir güzel ülkemizin geleceğine dönüşür. O usta ellerde büyük insan olur.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Bizler ‘Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışından gelen bir dinin mensuplarıyız.  ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek bizlere büyük bir görev verilen bir neslin evlatlarıyız. Günümüzde ülkelerin en önemli gücü, eğitim sürecinde edindiği bilgiyi, bilim, teknoloji, eğitim gibi birçok alanda etkin kullanabilen nitelikli bireyler yetiştirmekle ölçülmektedir. Bu bağlamda eğitime yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapıldığı inancını taşımaktayım. Hepimizin yetiştirdiği nesillerle gurur duyan öğretmenler olması ümidiyle sergide emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “Öğretmenlik yeni neslin yetişmesinde büyük etkisi olan gurur verici bir meslektir. Öğretmenler, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, toplumdaki barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Bunun için nesillerin en iyi şekilde yetiştirtilmesi adına çok ciddi projelerin hazırlanması gerekmektedir. Bu vesile ile serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, tüm öğretmenlerin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlarım.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilmesiyle Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 1’inci sınıflarında öğrenim gören 200 öğrencinin düzenlediği “Türk Eğitim Tarihi” sergisi gezildi. Sergide ayrıca Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, Karahanlılar, Selçuklular, Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet dönemlerindeki eğitim anlayışlarını temsil eden özgün maket ve modeller ile Çağdaş Eğitim Kulübü tarafından gerçekleştirilen  “Geçmişten Günümüze Eğitim” konulu fotoğraf sergisi de yer aldı. Sergide ayrıca Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.