TEKSTİL İŞLETMESİNE ZİYARET

Gündem 25.12.2019 - 07:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2649+ kez okundu.
 

TEKSTİL İŞLETMESİNE ZİYARET

Vali Seddar Yavuz, Ünye Cevizdere mevkinde faaliyet gösteren Maydenim Tekstil işletmesini ziyaret etti.

Vali Seddar Yavuz, Ünye Cevizdere mevkinde faaliyet gösteren Maydenim Tekstil işletmesini ziyaret etti. 2014 yılında kurulan ve dikim bölümünde 447, yıkama bölümünde 46, İstanbul Merkezde 85 olmak üzere toplam 578 kişi istihdam edildiği Maydenim Tekstil işletmesini gezen ve çalışanlar ile sohbet eden Vali Seddar Yavuz, yönetim Kurulu Başkanı Özgür Celiloğlu’ndan üretim aşamaları ile ürünler hakkında detaylı bilgi aldı. İspanya, Amerika ve Hollanda’ya ihracat yapan firmanın, az su ve kimyasal tüketen makinelerin yer aldığı ve yeni kurulan yıkama bölümünü de gezen Vali Yavuz, çevreci ve geri dönüşüm üzerine kurulan bölümde kot pantolonların lazerle çizimi ile taşlanma konusunda da bilgi aldı.  Vali Seddar Yavuz, yaptığı incelemelerin ardından işletme binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının amacının işveren ile kamuyu bir araya getirmek olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Devletimizin yatırımcılarımıza sunduğu çok güzel imkan ve fırsatlar var. Bu fırsatlardan birçok yatırımcımızın haberi yok. Biz, bu fırsatları yatırımcılarımıza birebir anlatıyoruz. Onları yatırım fırsatları hakkında bilgilendiriyoruz. Biz, Ordu’da sanayileşmeye, istihdamda 30 bin kişiye ulaşmak istiyoruz. Sadece turizmle, fındıkla biz bu şehri bir yere götüremeyiz. Şehri mutlak suretle sanayi ile buluşturmamız lazım. Sanayide minimum 30 bin kişinin çalışmasını arzu ediyoruz.  Çünkü, Türkiye’de nüfusu 1,5 milyonun üzerinde 15 tane şehir var. Bunlardan bir tanesi de Ordu. O yüzden Ordu küçük bir şehir değil. Ordu, Türkiye’de potansiyeli olan bir şehir. İstanbul’da yaşayan 500-600 bin Ordulu var ve memleket hasreti çekiyorlar. Düzce’ye gidiyorsun Ordulular var, Sakarya’ya gidiyorsun Ordulular var, Japonya’ya gidiyorsun Ordulular var. En fazla Japonya’da işadamı Ordulular var. Avusturalya’da Ordulular var. Ordu sadece Türkiye’de değil, dünyaya yayılmış durumda ve çok girişimci insanlar. Bu insanlara biz memleketlerinde iş, aş bulmamız lazım. Bunu bulabilmemiz için de sanayileşmemiz gerekiyor. O yüzden yeni yatırımları çok önemsiyorum” diye konuştu. Toplantıda, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Defterdarı Kemaletttin Işık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, , KOSGEB Ordu Müdürü Sinan Şahin, TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, DOKA Ordu İl Koordinatörü Harun Göçer da hazır bulundu. Toplantıda ayrıca, Ordu’da, teşvikler bakımından 5. bölge teşviklerinden istifade etme imkanları olduğunu hatırlatılarak, imkanların yatırımcıya sağladığı faydalar hakkında DOKA, TKDK, KOSGEB, İŞKUR VE SGK yöneticileri tarafından detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu.
Vali Seddar Yavuz, Ünye Cevizdere mevkinde faaliyet gösteren Maydenim Tekstil işletmesini ziyaret etti.

Vali Seddar Yavuz, Ünye Cevizdere mevkinde faaliyet gösteren Maydenim Tekstil işletmesini ziyaret etti.

2014 yılında kurulan ve dikim bölümünde 447, yıkama bölümünde 46, İstanbul Merkezde 85 olmak üzere toplam 578 kişi istihdam edildiği Maydenim Tekstil işletmesini gezen ve çalışanlar ile sohbet eden Vali Seddar Yavuz, yönetim Kurulu Başkanı Özgür Celiloğlu’ndan üretim aşamaları ile ürünler hakkında detaylı bilgi aldı.

İspanya, Amerika ve Hollanda’ya ihracat yapan firmanın, az su ve kimyasal tüketen makinelerin yer aldığı ve yeni kurulan yıkama bölümünü de gezen Vali Yavuz, çevreci ve geri dönüşüm üzerine kurulan bölümde kot pantolonların lazerle çizimi ile taşlanma konusunda da bilgi aldı.

 Vali Seddar Yavuz, yaptığı incelemelerin ardından işletme binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının amacının işveren ile kamuyu bir araya getirmek olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Devletimizin yatırımcılarımıza sunduğu çok güzel imkan ve fırsatlar var. Bu fırsatlardan birçok yatırımcımızın haberi yok. Biz, bu fırsatları yatırımcılarımıza birebir anlatıyoruz. Onları yatırım fırsatları hakkında bilgilendiriyoruz. Biz, Ordu’da sanayileşmeye, istihdamda 30 bin kişiye ulaşmak istiyoruz. Sadece turizmle, fındıkla biz bu şehri bir yere götüremeyiz. Şehri mutlak suretle sanayi ile buluşturmamız lazım. Sanayide minimum 30 bin kişinin çalışmasını arzu ediyoruz.  Çünkü, Türkiye’de nüfusu 1,5 milyonun üzerinde 15 tane şehir var. Bunlardan bir tanesi de Ordu. O yüzden Ordu küçük bir şehir değil. Ordu, Türkiye’de potansiyeli olan bir şehir. İstanbul’da yaşayan 500-600 bin Ordulu var ve memleket hasreti çekiyorlar. Düzce’ye gidiyorsun Ordulular var, Sakarya’ya gidiyorsun Ordulular var, Japonya’ya gidiyorsun Ordulular var. En fazla Japonya’da işadamı Ordulular var. Avusturalya’da Ordulular var. Ordu sadece Türkiye’de değil, dünyaya yayılmış durumda ve çok girişimci insanlar. Bu insanlara biz memleketlerinde iş, aş bulmamız lazım. Bunu bulabilmemiz için de sanayileşmemiz gerekiyor. O yüzden yeni yatırımları çok önemsiyorum” diye konuştu.

Toplantıda, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Defterdarı Kemaletttin Işık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, , KOSGEB Ordu Müdürü Sinan Şahin, TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, DOKA Ordu İl Koordinatörü Harun Göçer da hazır bulundu.

Toplantıda ayrıca, Ordu’da, teşvikler bakımından 5. bölge teşviklerinden istifade etme imkanları olduğunu hatırlatılarak, imkanların yatırımcıya sağladığı faydalar hakkında DOKA, TKDK, KOSGEB, İŞKUR VE SGK yöneticileri tarafından detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.