TAŞKÖPRÜ’DE BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Spor 06.08.2018 - 14:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3009+ kez okundu.
 

TAŞKÖPRÜ’DE BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreşçisi Recep Kara, Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda başpehlivan oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreşçisi Recep Kara, Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda başpehlivan oldu. Recep Kara, 2015 ve 2016 yıllarından sonra üçüncü kez başpehlivan olduğu güreşlerde altın kemerin de ebedi sahibi oldu. BAŞKAN YILMAZ,  “GÜREŞÇİLERİMİZ İLİMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYOR” Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Recep Kara’yı tebrik ederek, “Ata sporumuz olan güreşi bölgemizde geliştirmek için kurduğumuz güreş takımımız, ilimizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Ordu’muzun evladı, Kırkpınar Başpehlivanı, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanımız Recep Kara’yı Kocaeli Körfez Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda elde ettiği başpehlivanlık ve altın kemer için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali kapsamındaki Taşköprü Yağlı Güreşleri yine nefesleri kesti. Minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık için yüzlerce güreşçinin mücadele ettiği Taşköprü Yağlı Güreşleri, oldukça çekişmeli görüntülere sahne oldu. Sevindikli Er Meydanı’nı dolduran güreşseverler unutulmaz bir gün yaşarken, pehlivanların mücadelesi büyük alkış aldı.  KARA, ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLDU Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda 2015 ve 2016’da başpehlivan olan Recep Kara, final mücadelesinde İsmail Koç’u mağlup ederek üçüncü kez başpehlivan oldu. İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz ve Faruk Akkoyun gibi önemli başpehlivanların boy gösterdiği güreşlerin finalinde Recep Kara ile İsmail Koç karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen müsabakanın normal süresinde galip gelen olmayınca puanlamaya geçildi. Mücadelenin tamamlanmasına az bir süre kala Kara, yaptığı hamle ile sayı alarak başpehlivanlığa uzanan isim oldu. Recep Kara elde ettiği bu sonuç ile daha önce iki defa başpehlivan olduğu Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda altın kemeri de ebedi olarak almaya hak kazandı. BAŞPEHLİVAN RECEP KARA, “ÇOK GÜZEL BİR SEZON GEÇİRİYORUZ” Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreş takımı olarak çok güzel bir sezon geçirdiklerini söyleyen Başpehlivan Recep Kara, “Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreş takımı olarak çok güzel bir sezon geçiriyoruz. Daha önce iki defa başpehlivan olduğum Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda üçüncü kez başpehlivanlığa ulaşarak altın kemerin de ebedi sahibi oldum. Bizlere bu imkânları sunan ve her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreşçisi Recep Kara, Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda başpehlivan oldu.
Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreşçisi Recep Kara, Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda başpehlivan oldu. Recep Kara, 2015 ve 2016 yıllarından sonra üçüncü kez başpehlivan olduğu güreşlerde altın kemerin de ebedi sahibi oldu.
BAŞKAN YILMAZ,  “GÜREŞÇİLERİMİZ İLİMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYOR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Recep Kara’yı tebrik ederek, “Ata sporumuz olan güreşi bölgemizde geliştirmek için kurduğumuz güreş takımımız, ilimizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Ordu’muzun evladı, Kırkpınar Başpehlivanı, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanımız Recep Kara’yı Kocaeli Körfez Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda elde ettiği başpehlivanlık ve altın kemer için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali kapsamındaki Taşköprü Yağlı Güreşleri yine nefesleri kesti. Minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık için yüzlerce güreşçinin mücadele ettiği Taşköprü Yağlı Güreşleri, oldukça çekişmeli görüntülere sahne oldu. Sevindikli Er Meydanı’nı dolduran güreşseverler unutulmaz bir gün yaşarken, pehlivanların mücadelesi büyük alkış aldı. 
KARA, ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLDU
Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda 2015 ve 2016’da başpehlivan olan Recep Kara, final mücadelesinde İsmail Koç’u mağlup ederek üçüncü kez başpehlivan oldu. İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz ve Faruk Akkoyun gibi önemli başpehlivanların boy gösterdiği güreşlerin finalinde Recep Kara ile İsmail Koç karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen müsabakanın normal süresinde galip gelen olmayınca puanlamaya geçildi. Mücadelenin tamamlanmasına az bir süre kala Kara, yaptığı hamle ile sayı alarak başpehlivanlığa uzanan isim oldu. Recep Kara elde ettiği bu sonuç ile daha önce iki defa başpehlivan olduğu Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda altın kemeri de ebedi olarak almaya hak kazandı.
BAŞPEHLİVAN RECEP KARA, “ÇOK GÜZEL BİR SEZON GEÇİRİYORUZ”
Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreş takımı olarak çok güzel bir sezon geçirdiklerini söyleyen Başpehlivan Recep Kara, “Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreş takımı olarak çok güzel bir sezon geçiriyoruz. Daha önce iki defa başpehlivan olduğum Taşköprü Yağlı Güreş Müsabakaları’nda üçüncü kez başpehlivanlığa ulaşarak altın kemerin de ebedi sahibi oldum. Bizlere bu imkânları sunan ve her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.