TARİHİ KONAKTA RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Gündem 21.07.2018 - 13:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2949+ kez okundu.
 

TARİHİ KONAKTA RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi konağın turizme kazandırılması için restorasyona başlayan ekipler, yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı hedefliyor. “KONAĞI KENTİN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARI ARASINA KAZANDIRACAĞIZ” Ordu’nun tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Kentimizde yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi binaların restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan, 1930’lu yıllara ait tarihi konağın restorasyon çalışmalarına başladık. Yıl sonuna kadar projeyi tamamlayıp, konağımızı kentimizin tarihi ve kültürel mirasları arasına kazandıracağız” dedi. “ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLECEK” Proje kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Başkan Yılmaz, “1930’lu yıllarda yapılan, metruk ve atıl durumda bulunan konakta ekiplerimiz, ilaçlama ve temizleme yaptıktan sonra konağın sağlam bölümlerini ayrıştırdı. Tahrip olan kısımların ise yıkma ve sökme işlemleri devam ediyor. 2013 yılında kamulaştırılarak Ordu Büyükşehir Belediyesine devredilen konak, aslına uygun olarak restore edilip ilimiz turizmine kazandırılacak” diye konuştu. PROF. DR. AHUNBAY, “OBB TARİHİ MEKÂNLARIN KORUNMASI VE TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR” 350 m2lik alanda ve 100 m2 kapalı kullanım alanında 3 katlı konakta yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve projeye danışmanlık yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rölöve Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığından Emekli Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, “Karadeniz Bölgesi, geniş bir kültürel yapıya sahip. Restore edilen bu tarihi konak da Ordu’nun kültürel mirasının bir parçası. 19. ve 20. yüzyıla ait yapıların örneklerinin bulunması, döneme ait insanların yaşam şekillerinin tanınması açısından önem taşıyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekânların korunması ve turizme kazandırılması için çaba gösteriyor” şeklinde konuştu
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi konağın turizme kazandırılması için restorasyona başlayan ekipler, yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.

“KONAĞI KENTİN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARI ARASINA KAZANDIRACAĞIZ”

Ordu’nun tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Kentimizde yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi binaların restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan, 1930’lu yıllara ait tarihi konağın restorasyon çalışmalarına başladık. Yıl sonuna kadar projeyi tamamlayıp, konağımızı kentimizin tarihi ve kültürel mirasları arasına kazandıracağız” dedi.

“ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLECEK”

Proje kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Başkan Yılmaz, “1930’lu yıllarda yapılan, metruk ve atıl durumda bulunan konakta ekiplerimiz, ilaçlama ve temizleme yaptıktan sonra konağın sağlam bölümlerini ayrıştırdı. Tahrip olan kısımların ise yıkma ve sökme işlemleri devam ediyor. 2013 yılında kamulaştırılarak Ordu Büyükşehir Belediyesine devredilen konak, aslına uygun olarak restore edilip ilimiz turizmine kazandırılacak” diye konuştu.

PROF. DR. AHUNBAY, “OBB TARİHİ MEKÂNLARIN KORUNMASI VE TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR”

350 m2lik alanda ve 100 m2 kapalı kullanım alanında 3 katlı konakta yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve projeye danışmanlık yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rölöve Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığından Emekli Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, “Karadeniz Bölgesi, geniş bir kültürel yapıya sahip. Restore edilen bu tarihi konak da Ordu’nun kültürel mirasının bir parçası. 19. ve 20. yüzyıla ait yapıların örneklerinin bulunması, döneme ait insanların yaşam şekillerinin tanınması açısından önem taşıyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekânların korunması ve turizme kazandırılması için çaba gösteriyor” şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.