TARiHi CADDENiN KALDIRIMLARI YENiLENDi

Gündem 02.03.2022 - 08:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3839+ kez okundu.
 

TARiHi CADDENiN KALDIRIMLARI YENiLENDi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, otantik mimarinin hakim olduğu tarihi evleri ile öne çıkan Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde bulunan Sıtkıcan Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarını tamamladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, otantik mimarinin hakim olduğu tarihi evleri ile öne çıkan Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde bulunan Sıtkıcan Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarını tamamladı. Tarihi binaların olduğu cadde üzerindeki kaldırımlarda baskı beton kaldırım yerine küptaş kullanıldı. Ordu’da, alt yapıdan üst yapıya, sosyal alanlardan örnek projelere kadar, birçok alanda gerçekleştirdiği yatırımları vatandaşın kullanımına sunan Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede yoğun bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi ilçelerde sürdürdüğü alt yapı ve üst yapı çalışmalarına Altınordu ilçesinde devam ediyor. Taşbaşı Mahallesi’nde kente özgü evlerin yer aldığı Sıtkıcan Caddesi üzerinde kaldırım çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarihi dokunun korunması amacıyla bölgede baskı beton kaldırım yerine küptaş kullandı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonrası, toplamda 800 metre sert zemin (kaldırım) yenilemesi yapıldı. Bu kaldırımlarda küptaşlar tercih edildi. Böylece, caddenin tarihi dokusu korundu. Ordu Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Zaferimilli ve Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi duvarları kötü görüntüsünden uzaklaştırarak aslına uygun olarak restore etmişti. 
Ordu Büyükşehir Belediyesi, otantik mimarinin hakim olduğu tarihi evleri ile öne çıkan Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde bulunan Sıtkıcan Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarını tamamladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, otantik mimarinin hakim olduğu tarihi evleri ile öne çıkan Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde bulunan Sıtkıcan Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarını tamamladı. Tarihi binaların olduğu cadde üzerindeki kaldırımlarda baskı beton kaldırım yerine küptaş kullanıldı.

Ordu’da, alt yapıdan üst yapıya, sosyal alanlardan örnek projelere kadar, birçok alanda gerçekleştirdiği yatırımları vatandaşın kullanımına sunan Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede yoğun bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi ilçelerde sürdürdüğü alt yapı ve üst yapı çalışmalarına Altınordu ilçesinde devam ediyor.

Taşbaşı Mahallesi’nde kente özgü evlerin yer aldığı Sıtkıcan Caddesi üzerinde kaldırım çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarihi dokunun korunması amacıyla bölgede baskı beton kaldırım yerine küptaş kullandı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonrası, toplamda 800 metre sert zemin (kaldırım) yenilemesi yapıldı. Bu kaldırımlarda küptaşlar tercih edildi. Böylece, caddenin tarihi dokusu korundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Zaferimilli ve Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi duvarları kötü görüntüsünden uzaklaştırarak aslına uygun olarak restore etmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.