TARIM VE ORMAN SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRİLDİ

Gündem 29.03.2019 - 12:54, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3228+ kez okundu.
 

TARIM VE ORMAN SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRİLDİ

Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Ordu'da düzenlenen “Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Ordu'da düzenlenen “Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ve ilimiz tarımının geliştirilmesine yönelik görüş, öneri ve düşüncelerin dile getirildiği toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli, “Ordu denince fındık akla geliyor. Bakanlığımın ilk aylarında fındıkla başladık, fındıkla devam ettik. Fındık, başta Sayın Cumhurbaşkanımız,  Hükümetimiz, Tarım ve Orman Bakanlığımız için en stratejik ürünlerden bir tanesi. Bakanlığa gelir gelmez şunu söyledim. ‘Bu ürünleri tekrar stratejik olarak ele alalım ve bu ürünlerden daha fazla gelir elde etme yoluna bakalım.’ Bunları sadece ürün olarak üretmek değil, işlenmiş ürünlere de çeviriyor olmamız lazım. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye’nin en büyük bütçelerinden bir tanesini alıyoruz. Sadece üreticiyi desteklemek adına. Sadece destekler değil, DSİ’nin yaptığı sulama yatırımları değil,  Ziraat Bankası’nın da sübvanse vermiş olduğu kredilerin maliyetlerini de düşündüğümüz zaman aslında çiftçiye, üreticiye verdiğimiz destek bütçenin % 5’ini geçiyor. Üretici ve çiftçi bunu hak ediyor. Hak etmesinin ötesinde de şöyle bir gerçek var. 20-25 yıl içerisinde gıda üretimimizi % 50 arttırmamız gerekiyor. % 50 arttırmamız gereken gıdayı, hep beraber yapmamız lazım. Tarıma dayalı sanayi ürünlerinde böyle bir başarımız henüz gerçekleşmiş değil. Orada ilk 10’a giremiyoruz ama dünyada ilk 7’deyiz tarımda. Fındığı, fındık olarak değil, fındığı her kim bizden alıyorsa, onun aldığı şekliyle üretip, eğer Türkiye’ye bunun katma değerini bırakabiliyorsak bu son derece önemli. Fındıkla ilgili 11-12 Nisan’da bir çalıştayımız var. Bu çalıştaya tüm ilgili tarafları bekliyorum. Fındığın A’dan Z’ye her şeyini konuşalım istiyorum ve konuştuktan sonra bir şeye karar verelim ve fındığın geleceğini yazalım” diye konuştu. Vali Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ki Türkiye her alanda olduğu gibi tarımda da çok önemli değişiklikler meydana getirdi. Bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımıza ve sayın Bakanımıza bir kez daha sizler adına en derin sevgi ve saygılarımı arz ediyorum” diye konuştu. AK Parti Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız da programda yaptığı konuşmasında, “Bugün şehrimizde bizim için, şehrimiz için önemli bir Bakanı misafir ediyoruz. Çünkü, bu şehir tarımla idame eden bir şehirdir. Ordu fındığıyla, balıyla, kivisiyle, balığıyla bir tarım memleketidir. Onun için Tarım Bakanımız bizim için önemli ve değerlidir” dedi. AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Dr. Mehmet  Hilmi Güler ise konuşmasında, “Çok kıymetli bir Bakanımızın bulunduğu bir toplantıda sizlere hitap etmek bir onur vesilesi. Aslında sayın Bakanımızla bizim çok eskiye dayanan bir kardeşlik hukukumuz ve dostluğumuz var. Ayrıca gelişi bizi çok memnun etti. İnşallah bu toplantı bizler için çok hayırlı olur” şeklinde konuştu.
Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Ordu'da düzenlenen “Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Ordu'da düzenlenen “Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ve ilimiz tarımının geliştirilmesine yönelik görüş, öneri ve düşüncelerin dile getirildiği toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli, “Ordu denince fındık akla geliyor. Bakanlığımın ilk aylarında fındıkla başladık, fındıkla devam ettik. Fındık, başta Sayın Cumhurbaşkanımız,  Hükümetimiz, Tarım ve Orman Bakanlığımız için en stratejik ürünlerden bir tanesi. Bakanlığa gelir gelmez şunu söyledim. ‘Bu ürünleri tekrar stratejik olarak ele alalım ve bu ürünlerden daha fazla gelir elde etme yoluna bakalım.’ Bunları sadece ürün olarak üretmek değil, işlenmiş ürünlere de çeviriyor olmamız lazım. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye’nin en büyük bütçelerinden bir tanesini alıyoruz. Sadece üreticiyi desteklemek adına. Sadece destekler değil, DSİ’nin yaptığı sulama yatırımları değil,  Ziraat Bankası’nın da sübvanse vermiş olduğu kredilerin maliyetlerini de düşündüğümüz zaman aslında çiftçiye, üreticiye verdiğimiz destek bütçenin % 5’ini geçiyor. Üretici ve çiftçi bunu hak ediyor. Hak etmesinin ötesinde de şöyle bir gerçek var. 20-25 yıl içerisinde gıda üretimimizi % 50 arttırmamız gerekiyor. % 50 arttırmamız gereken gıdayı, hep beraber yapmamız lazım. Tarıma dayalı sanayi ürünlerinde böyle bir başarımız henüz gerçekleşmiş değil. Orada ilk 10’a giremiyoruz ama dünyada ilk 7’deyiz tarımda. Fındığı, fındık olarak değil, fındığı her kim bizden alıyorsa, onun aldığı şekliyle üretip, eğer Türkiye’ye bunun katma değerini bırakabiliyorsak bu son derece önemli. Fındıkla ilgili 11-12 Nisan’da bir çalıştayımız var. Bu çalıştaya tüm ilgili tarafları bekliyorum. Fındığın A’dan Z’ye her şeyini konuşalım istiyorum ve konuştuktan sonra bir şeye karar verelim ve fındığın geleceğini yazalım” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ki Türkiye her alanda olduğu gibi tarımda da çok önemli değişiklikler meydana getirdi. Bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımıza ve sayın Bakanımıza bir kez daha sizler adına en derin sevgi ve saygılarımı arz ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız da programda yaptığı konuşmasında, “Bugün şehrimizde bizim için, şehrimiz için önemli bir Bakanı misafir ediyoruz. Çünkü, bu şehir tarımla idame eden bir şehirdir. Ordu fındığıyla, balıyla, kivisiyle, balığıyla bir tarım memleketidir. Onun için Tarım Bakanımız bizim için önemli ve değerlidir” dedi.

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Dr. Mehmet  Hilmi Güler ise konuşmasında, “Çok kıymetli bir Bakanımızın bulunduğu bir toplantıda sizlere hitap etmek bir onur vesilesi. Aslında sayın Bakanımızla bizim çok eskiye dayanan bir kardeşlik hukukumuz ve dostluğumuz var. Ayrıca gelişi bizi çok memnun etti. İnşallah bu toplantı bizler için çok hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.