TABELALARA TÜRKÇE İSİM ZORUNLULUĞU

Gündem 04.03.2021 - 20:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2955+ kez okundu.
 

TABELALARA TÜRKÇE İSİM ZORUNLULUĞU

Gülyalı Belediye Meclisi, Mart ayı Olağan Toplantısını gerçekleştir üzere Belediye Başkanı Ulaş Tepe başkanlığında toplandı.

Gülyalı Belediye Meclisi, Mart ayı Olağan Toplantısını gerçekleştir  üzere Belediye Başkanı Ulaş Tepe başkanlığında toplandı. TABELALARA TÜRKÇE İSİM ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ Gülyalı Belediyesi tarihi ve kültürel konularda farkındalık yaratacak kararlara imza atmaya devam ediyor. Dilimize sahip çıkmanın kimliğimize sahip çıkmak olduğunun altını çizen Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, “Türk dili, asırlarca büyük egemenlikler kurmuş, kıtadan kıtaya yayılım göstermiş milletimizin kültürünü taşıyan, dünyada en çok konuşuru bulunan diller arasında yer almaktadır. Teknolojik gelişimler ve kültürler arası etkileşimin hızlandığı günümüzde kültür değişimlerinin en önemli göstergesi dilde meydana gelmektedir. Dilimizi yabancı dillerden geçen kelime ve yapılardan korumak medeniyetimizi yaşatmak için son derece önem taşımaktadır. Bu gerekçeyle ilçemizde açılacak işyerlerinde bundan sonra Türkçe isim kullanma zorunluluğu getiriyoruz” dedi. “Tescilli markalar ve tescilli ticari unvanlar ve uluslararası firmalar” hariç belediyemizin sorumluluk alanlarındaki unvan, pano, levha, tabela   vb. yazılı gereçlerde Türkçe kelimelerin  kullanılması, Türk alfabesindeki 29 harf içinde yer almayan harfler ile Türk Dilinin temel kurallarına aykırı yabancı kaynaklı sözcükler kullanmamak,  Türkçe  kelime kullanmayan işyerlerine işyeri ve çalışma ruhsatı  verilmemesine yönelik gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı. ARAÇ FİLOMUZ YENİLENİYOR: ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK  BAKANLIĞINDAN ÇÖP KAMYONU, İSTANBUL VE ADANA’DAN 2 ADET HİBE ARAÇ İÇİN ONAY ÇIKTI Vatandaşa hizmet götürme noktasında gelişmiş bir araç filosuna sahip olmanın önemine değinen Başkan Tepe, “Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin araç filosunu yenilemek ve güçlendirmekle ilgili önemli bir çaba içerisindeyiz. Bugüne kadar Mersin Büyükşehir Belediyemizden 1 kamyon ve 1 zabıta aracı, İstanbul Büyükşehir Belediyemizden 1 pick up aracı belediyemiz filosuna kattık. Belediyelerimizin desteği sürüyor. Adana Büyükşehir Belediyemizden 1 adet çift kabin kamyonet ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyemizden 1 adet otobüsü belediyemiz filosuna kazandırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vermiş olduğu destekle de 1 adet çöp kamyonunu vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi. BAŞKAN TEPE’DEN TEŞEKKÜR Gülyalı Belediyesi’nin araç filosunda yenilenmeye dikkat çeken Başkan Tepe, “Hizmet çeşitliliğini artıran ve geliştiren bir belediye olarak halkımızın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hibe araç alımlarıyla belediyemize önemli bir kaynak yaratmış olduk. Destekleri için CHP Genel Başkan Yardımcımız Ordu Milletvekili Sn. Seyit Torun’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu’na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap Seçer’e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeydan Karalar’a ve son olarak sıfır bir çöp kamyonu hibe eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’a vatandaşlarımız ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.    
Gülyalı Belediye Meclisi, Mart ayı Olağan Toplantısını gerçekleştir üzere Belediye Başkanı Ulaş Tepe başkanlığında toplandı.

Gülyalı Belediye Meclisi, Mart ayı Olağan Toplantısını gerçekleştir  üzere Belediye Başkanı Ulaş Tepe başkanlığında toplandı.
TABELALARA TÜRKÇE İSİM ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
Gülyalı Belediyesi tarihi ve kültürel konularda farkındalık yaratacak kararlara imza atmaya devam ediyor. Dilimize sahip çıkmanın kimliğimize sahip çıkmak olduğunun altını çizen Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, “Türk dili, asırlarca büyük egemenlikler kurmuş, kıtadan kıtaya yayılım göstermiş milletimizin kültürünü taşıyan, dünyada en çok konuşuru bulunan diller arasında yer almaktadır. Teknolojik gelişimler ve kültürler arası etkileşimin hızlandığı günümüzde kültür değişimlerinin en önemli göstergesi dilde meydana gelmektedir. Dilimizi yabancı dillerden geçen kelime ve yapılardan korumak medeniyetimizi yaşatmak için son derece önem taşımaktadır. Bu gerekçeyle ilçemizde açılacak işyerlerinde bundan sonra Türkçe isim kullanma zorunluluğu getiriyoruz” dedi.
“Tescilli markalar ve tescilli ticari unvanlar ve uluslararası firmalar” hariç belediyemizin sorumluluk alanlarındaki unvan, pano, levha, tabela   vb. yazılı gereçlerde Türkçe kelimelerin  kullanılması, Türk alfabesindeki 29 harf içinde yer almayan harfler ile Türk Dilinin temel kurallarına aykırı yabancı kaynaklı sözcükler kullanmamak,  Türkçe  kelime kullanmayan işyerlerine işyeri ve çalışma ruhsatı  verilmemesine yönelik gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.
ARAÇ FİLOMUZ YENİLENİYOR: ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK 
BAKANLIĞINDAN ÇÖP KAMYONU, İSTANBUL VE ADANA’DAN 2 ADET HİBE ARAÇ İÇİN ONAY ÇIKTI
Vatandaşa hizmet götürme noktasında gelişmiş bir araç filosuna sahip olmanın önemine değinen Başkan Tepe, “Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin araç filosunu yenilemek ve güçlendirmekle ilgili önemli bir çaba içerisindeyiz. Bugüne kadar Mersin Büyükşehir Belediyemizden 1 kamyon ve 1 zabıta aracı, İstanbul Büyükşehir Belediyemizden 1 pick up aracı belediyemiz filosuna kattık. Belediyelerimizin desteği sürüyor. Adana Büyükşehir Belediyemizden 1 adet çift kabin kamyonet ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyemizden 1 adet otobüsü belediyemiz filosuna kazandırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vermiş olduğu destekle de 1 adet çöp kamyonunu vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.
BAŞKAN TEPE’DEN TEŞEKKÜR
Gülyalı Belediyesi’nin araç filosunda yenilenmeye dikkat çeken Başkan Tepe, “Hizmet çeşitliliğini artıran ve geliştiren bir belediye olarak halkımızın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hibe araç alımlarıyla belediyemize önemli bir kaynak yaratmış olduk. Destekleri için CHP Genel Başkan Yardımcımız Ordu Milletvekili Sn. Seyit Torun’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu’na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap Seçer’e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeydan Karalar’a ve son olarak sıfır bir çöp kamyonu hibe eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’a vatandaşlarımız ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.