SU ÜRÜNLERİ DENETİMİNE DEVAM

Gündem 04.10.2018 - 14:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2394+ kez okundu.
 

SU ÜRÜNLERİ DENETİMİNE DEVAM

İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerle, yasak boydaki balık satışlarına geçit verilmiyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerle, yasak boydaki balık satışlarına geçit verilmiyor. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri tarafından su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde denetimler yapılıyor.  Denetim çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan  İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, "İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçelerimizde perakende satış yerlerine yönelik son 2 günde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde 128 kg istavrit, 113 kg lüfer, 13 kg barbunya balığı olmak üzere toplam 254 kg su ürününe el konulmuş ve avlanabilir asgari boydan küçük balık satışı yapan 16 tane işyerine idari yaptırım uygulanmıştır.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denizde, yol kontrol noktalarında, su ürünleri perakende satış yerlerinde ve balık hallerinde denetimlerine mesai mefhumu gözetmeksizin devam edecektir. İl Müdürlüğü olarak amacımız balıkçılarımıza ceza kesmek değil, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamaktır. Aynı zamanda günü kurtarmak değil geleceği kurtarmaktır" dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerle, yasak boydaki balık satışlarına geçit verilmiyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerle, yasak boydaki balık satışlarına geçit verilmiyor.
Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri tarafından su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde denetimler yapılıyor. 
Denetim çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan  İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, "İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçelerimizde perakende satış yerlerine yönelik son 2 günde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde 128 kg istavrit, 113 kg lüfer, 13 kg barbunya balığı olmak üzere toplam 254 kg su ürününe el konulmuş ve avlanabilir asgari boydan küçük balık satışı yapan 16 tane işyerine idari yaptırım uygulanmıştır. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denizde, yol kontrol noktalarında, su ürünleri perakende satış yerlerinde ve balık hallerinde denetimlerine mesai mefhumu gözetmeksizin devam edecektir. İl Müdürlüğü olarak amacımız balıkçılarımıza ceza kesmek değil, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamaktır. Aynı zamanda günü kurtarmak değil geleceği kurtarmaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.