SPORCU YETENEK TARAMASI DEVAM EDİYOR

Spor 22.04.2022 - 21:36, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3517+ kez okundu.
 

SPORCU YETENEK TARAMASI DEVAM EDİYOR

Sportif Yetenek Taramasında Yeni Dönem Atatürk Spor Salonu ve Merkez Ortaokulu Spor Salonunda devam etti.

Sportif Yetenek Taramasında Yeni Dönem Atatürk Spor Salonu ve Merkez Ortaokulu Spor Salonunda devam etti. Türk sporu adına geleceğin yıldızlarını erken yaşta keşfetmek için hayata geçirilen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Ordu’nun 19 ilçesinde devam ediyor. Ordu’da 3. 4. ve 5. sınıfta öğrenim gören öğrenciler taramadan geçecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde çalışmalara yeniden start verildi. Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan uzman bir ekiple yeni dönemin çalışmaları Atatürk Spor Salonu ve Merkez Ortaokulu Spor Salonunda devam etti. Bilimsel Veriler Kullanılıyor 8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydediliyor. Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydediliyor. Analiz edilecek sonuçlara göre öğrenciler, yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirilecek. İlerlemesi takip edilecek sporculardan belirli kriterler dahilinde seçilenler ise elit düzeyde sporcuların yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri bünyesine davet edilecek. Veliler E-Devletten Sonuçları Görebilecek Sportif Yetenek Taramasının il merkezinin ardından en yakın ilçelerden başlayarak sırasıyla tüm ilçelerde yapılacağı kaydedildi. Taramaların ilk aşamasında ölçüm sonuçları başarılı görülen öğrencilerin ikinci aşama çalışmalarına davet edileceği belirtilirken, ölçüm sonuçlarının yayınlanmasının ardından e-devlet üzerinden öğrenci velileri tarafından görüntülenebileceği ifade edildi.    
Sportif Yetenek Taramasında Yeni Dönem Atatürk Spor Salonu ve Merkez Ortaokulu Spor Salonunda devam etti.

Sportif Yetenek Taramasında Yeni Dönem Atatürk Spor Salonu ve Merkez Ortaokulu Spor Salonunda devam etti. Türk sporu adına geleceğin yıldızlarını erken yaşta keşfetmek için hayata geçirilen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Ordu’nun 19 ilçesinde devam ediyor.
Ordu’da 3. 4. ve 5. sınıfta öğrenim gören öğrenciler taramadan geçecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde çalışmalara yeniden start verildi. Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan uzman bir ekiple yeni dönemin çalışmaları Atatürk Spor Salonu ve Merkez Ortaokulu Spor Salonunda devam etti.

Bilimsel Veriler Kullanılıyor
8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydediliyor. Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydediliyor. Analiz edilecek sonuçlara göre öğrenciler, yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirilecek. İlerlemesi takip edilecek sporculardan belirli kriterler dahilinde seçilenler ise elit düzeyde sporcuların yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri bünyesine davet edilecek.
Veliler E-Devletten Sonuçları Görebilecek
Sportif Yetenek Taramasının il merkezinin ardından en yakın ilçelerden başlayarak sırasıyla tüm ilçelerde yapılacağı kaydedildi. Taramaların ilk aşamasında ölçüm sonuçları başarılı görülen öğrencilerin ikinci aşama çalışmalarına davet edileceği belirtilirken, ölçüm sonuçlarının yayınlanmasının ardından e-devlet üzerinden öğrenci velileri tarafından görüntülenebileceği ifade edildi.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.