SOĞUKTAN BİTKİN DÜŞEN ATMACA KORUMA ALTINA ALINDI

Gündem 20.01.2021 - 19:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3353+ kez okundu.
 

SOĞUKTAN BİTKİN DÜŞEN ATMACA KORUMA ALTINA ALINDI

Ordu’nun Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesi’nde duyarlı vatandaşlar tarafından hareketsiz halde bulunan Atmaca ( Accipiter nisus ) koruma altına alındı.

Ordu’nun Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesi’nde duyarlı vatandaşlar tarafından hareketsiz halde  bulunan Atmaca ( Accipiter nisus ) koruma altına alındı.      Ünye İlçesi Çınarlık Mahallesinde duyarlı vatandaşlar  uçamıyacak halde türünün ne olduğunu bilmediği bir kuş  buldu. Durumu hemen Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğine ihbar ettiler. Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım Tarafından teslim  alınan atmaca, tedavisi için veterinere götürüldü.  Veteriner Hekim Kontrolünde Atmacanın   soğuk ve aç kalmaya bağlı olarak halsiz düştüğü kanatlarında herhangi bir sorun olmadığı, uçma yeteneğine sahip ve gayet sağlıklı olduğu tespit edildi. Atmacaya  besin ve su takviyesi yapıldıktan sonra müşahede altına alındı. Bitkin düşen Atmaca  gerekli tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğaya salınacak.  
Ordu’nun Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesi’nde duyarlı vatandaşlar tarafından hareketsiz halde bulunan Atmaca ( Accipiter nisus ) koruma altına alındı.

Ordu’nun Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesi’nde duyarlı vatandaşlar tarafından hareketsiz halde  bulunan Atmaca ( Accipiter nisus ) koruma altına alındı.     

Ünye İlçesi Çınarlık Mahallesinde duyarlı vatandaşlar  uçamıyacak halde türünün ne olduğunu bilmediği bir kuş  buldu. Durumu hemen Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğine ihbar ettiler. Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım Tarafından teslim  alınan atmaca, tedavisi için veterinere götürüldü.  Veteriner Hekim Kontrolünde Atmacanın   soğuk ve aç kalmaya bağlı olarak halsiz düştüğü kanatlarında herhangi bir sorun olmadığı, uçma yeteneğine sahip ve gayet sağlıklı olduğu tespit edildi. Atmacaya  besin ve su takviyesi yapıldıktan sonra müşahede altına alındı.

Bitkin düşen Atmaca  gerekli tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğaya salınacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.