SMA TEDAVİSİNİN ÖDEME KAPSAMINA ALINDIĞI HABERLERİ YANLIŞ!!

Siyaset 12.02.2022 - 00:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4322+ kez okundu.
 

SMA TEDAVİSİNİN ÖDEME KAPSAMINA ALINDIĞI HABERLERİ YANLIŞ!!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, basında çıkan SMA hastalarının tedavisinin SGK ödeme kapsamına alındığı haberlerinin yanlış olduğunu duyurdu

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, basında çıkan SMA hastalarının tedavisinin SGK ödeme kapsamına alındığı haberlerinin yanlış olduğunu duyurdu. Adıgüzel açıklamasında şunları söyledi: Bugün basında çıkan hastalarının gen tedavisinin geri ödeme kapsamına alındı haberi yanlıştır. Ailelerin kampanyalar düzenleyip yardımlar topladığı Zolgensma değil söz konusu olan. Zaten ödeme kapsamında olan Spinraza isimli ilacın ödeme şartları değişti. İnsanlara Umut tacirliği yapmayın. algı çalışması yapmayın. Defaatle önerilerde bulunduk gen tedavisinin ödeme kapsamına alınması da çok kolay. Yılda sadece 100 çocuğumuzun faydalanacağı bir tedavi. Bir senede 46 defa akaryakıta zam yaptınız bu zamlardan topladığınız paraların sadece 10 kuruşunu çocuklarımıza ayırsaydınız bu tedaviler yapılırdı. Zolgensma gen tedavisi Türkiye'de mümkün bunu yapacak hocalarımız var. Ancak sağlık Bakanlığı buna da izin vermiyor. Yani hem tedaviye izin vermiyorsunuz hem yurt dışında tedavi olmalarına ödeme kapsamına almıyorsunuz hem de almış gibi algı çalışması yapıyorsunuz.    
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, basında çıkan SMA hastalarının tedavisinin SGK ödeme kapsamına alındığı haberlerinin yanlış olduğunu duyurdu

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, basında çıkan SMA hastalarının tedavisinin SGK ödeme kapsamına alındığı haberlerinin yanlış olduğunu duyurdu. Adıgüzel açıklamasında şunları söyledi:

Bugün basında çıkan hastalarının gen tedavisinin geri ödeme kapsamına alındı haberi yanlıştır. Ailelerin kampanyalar düzenleyip yardımlar topladığı Zolgensma değil söz konusu olan. Zaten ödeme kapsamında olan Spinraza isimli ilacın ödeme şartları değişti. İnsanlara Umut tacirliği yapmayın. algı çalışması yapmayın. Defaatle önerilerde bulunduk gen tedavisinin ödeme kapsamına alınması da çok kolay. Yılda sadece 100 çocuğumuzun faydalanacağı bir tedavi. Bir senede 46 defa akaryakıta zam yaptınız bu zamlardan topladığınız paraların sadece 10 kuruşunu çocuklarımıza ayırsaydınız bu tedaviler yapılırdı. Zolgensma gen tedavisi Türkiye'de mümkün bunu yapacak hocalarımız var. Ancak sağlık Bakanlığı buna da izin vermiyor. Yani hem tedaviye izin vermiyorsunuz hem yurt dışında tedavi olmalarına ödeme kapsamına almıyorsunuz hem de almış gibi algı çalışması yapıyorsunuz.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.