SGK BORÇLARINA 36 AYA VARAN TAKSİK İMKANI

Ekonomi 19.08.2016 - 17:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3022+ kez okundu.
 

SGK BORÇLARINA 36 AYA VARAN TAKSİK İMKANI

2016 Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını kapsayan yapılandırmayla, esnaf icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, ayrıca 36 aya varan taksit imkanına kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarını yeniden yapılandırıyor. Yapılandırma, 2016 Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacakları ile bunların gecikme cezalarını kapsıyor. Gecikme cezaları affedilecek, bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç aslına eklenerek tahsil edilecek. Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnaf, icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, teşviklerden yararlanabilecek. İDARİ PARA CEZALARINDA ANAPARANIN YÜZDE 50'Sİ SİLİNECEK Yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50'si silinecek. Yani 100 lira idari para cezası, 40 lira da bunun gecikme cezası olan bir borçlu, borç aslını 50 lira olarak, 40 lira gecikme cezasını da 50 lira borç aslına uygulanacak enflasyona göre güncellenecek tutarla ödeyecek. 36 AYA VARAN TAKSİT İMKANI Yapılandırma kapsamında, SGK'ya borcu olanlardan, bunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısı alınmayacak. SGK'ya borcu bulunanlar, peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde ödeme yapabilecek. Buna göre, 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit (36 ay) vadeyle ödeme gerçekleştirilebilecek. GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARI DA YAPILANDIRMA KAPSAMINDA Yapılandırma, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını da kapsayacak. 2016 Haziran ve önceki dönemlere ait Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanların, gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek, borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksitle ödemesi mümkün olacak. Gelir testi yaptırmamış olanlar, bunun için 2 Ocak 2017'ye kadar müracaat edebilecek. Belirlenecek gelir testi sonucuna göre GSS primleri ödeme imkanı sağlanacak. Borçları dolayısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayan genel sağlık sigortalılar, ilk taksiti ödemeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Kaynak: Anadolu Ajansı
2016 Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını kapsayan yapılandırmayla, esnaf icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, ayrıca 36 aya varan taksit imkanına kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarını yeniden yapılandırıyor.

Yapılandırma, 2016 Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacakları ile bunların gecikme cezalarını kapsıyor. Gecikme cezaları affedilecek, bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç aslına eklenerek tahsil edilecek.

Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnaf, icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, teşviklerden yararlanabilecek.

İDARİ PARA CEZALARINDA ANAPARANIN YÜZDE 50'Sİ SİLİNECEK

Yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50'si silinecek. Yani 100 lira idari para cezası, 40 lira da bunun gecikme cezası olan bir borçlu, borç aslını 50 lira olarak, 40 lira gecikme cezasını da 50 lira borç aslına uygulanacak enflasyona göre güncellenecek tutarla ödeyecek.

36 AYA VARAN TAKSİT İMKANI

Yapılandırma kapsamında, SGK'ya borcu olanlardan, bunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısı alınmayacak.

SGK'ya borcu bulunanlar, peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde ödeme yapabilecek. Buna göre, 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit (36 ay) vadeyle ödeme gerçekleştirilebilecek.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARI DA YAPILANDIRMA KAPSAMINDA

Yapılandırma, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını da kapsayacak. 2016 Haziran ve önceki dönemlere ait Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanların, gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek, borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksitle ödemesi mümkün olacak.

Gelir testi yaptırmamış olanlar, bunun için 2 Ocak 2017'ye kadar müracaat edebilecek. Belirlenecek gelir testi sonucuna göre GSS primleri ödeme imkanı sağlanacak. Borçları dolayısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayan genel sağlık sigortalılar, ilk taksiti ödemeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.