SEYİT TORUN’DAN “FATSA” TEPKİSİ

Gündem 19.04.2021 - 13:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3192+ kez okundu.
 

SEYİT TORUN’DAN “FATSA” TEPKİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak bilinen ormanlık alanın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Torun, ortada belediye meclisi kararı dahi olmadan, “ben yaptım oldu” anlayışıyla rant projesi hazırlandığını, kesilecek ağaçların şimdiden işaretlendiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak bilinen ormanlık alanın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Torun, ortada belediye meclisi kararı dahi olmadan, “ben yaptım oldu” anlayışıyla rant projesi hazırlandığını, kesilecek ağaçların şimdiden işaretlendiğini belirtti. Torun, “Üç kuruşluk çıkar için ormanımızın yok edilmesine karşı çıkıyoruz” dedi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un yazılı açıklaması şöyle: “Ağaçlar işaretlendi” “Ordu ilimizde, ormanlarımızın üçte birini altın madenleri eliyle talan eden iktidar zihniyeti, şimdi de şehir içinde kalan az sayıdaki yeşil alanımıza gözünü dikmiştir. Fatsa ilçemizin merkezinde bulunan, halk arasında ‘Çerkezler Tepesi’ olarak bilinen 97 dönümlük ormanlık alanının koruma statüsü Cumhurbaşkanı kararıyla kaldırılmış ve burası Fatsa Belediyesi’ne devredilmiştir. Aldığımız bilgilere göre belediye de ortada belediye meclisi kararı dahi olmadan bu alanı yapılaşmaya açmak istemektedir. Yine aldığımız bilgilere göre bölgede; otel, kule ve restoran vb. inşaatların yapılması için ağaçların kesilmesine karar verilmiş, kesilecek ağaçlar şimdiden işaretlenmiştir. “Kurda kuzu emanet edildi” Öncelikle Adalet ve Kalkınma Partili Fatsa Belediye Başkanı’nın hiç kimseye danışmadan, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın görüşünü almadan ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla bir rant projesine karar vermesini asla kabul etmiyoruz. Fatsa Belediyesi, zaten yıllardır yeşil Fatsamızı betona gömmekle sabıkalıdır. Şehir merkezindeki bu doğa harikası ormanımızın, koruma statüsü kaldırılıp belediyeye devredilmesiyle deyim yerindeyse kurda kuzu emanet edilmiştir. “İktidar yeşile düşman, betona sevdalı” Cumhuriyet Halk Partisi olarak üç kuruşluk çıkar için ormanlarımızın yok edilmesine şimdiye kadar karşı durduk bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Çerkezler Tepesi’nde doğamızın, vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin zararına olacak, sadece çıkar amacı günden bir projenin hayata geçmemesi için vatandaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeşile düşman, betona sevdalı olan bu anlayışı, herkesten önce Fatsalı hemşehrilerimize şikâyet ediyoruz.”  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak bilinen ormanlık alanın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Torun, ortada belediye meclisi kararı dahi olmadan, “ben yaptım oldu” anlayışıyla rant projesi hazırlandığını, kesilecek ağaçların şimdiden işaretlendiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak bilinen ormanlık alanın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Torun, ortada belediye meclisi kararı dahi olmadan, “ben yaptım oldu” anlayışıyla rant projesi hazırlandığını, kesilecek ağaçların şimdiden işaretlendiğini belirtti. Torun, “Üç kuruşluk çıkar için ormanımızın yok edilmesine karşı çıkıyoruz” dedi.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un yazılı açıklaması şöyle:
“Ağaçlar işaretlendi”
“Ordu ilimizde, ormanlarımızın üçte birini altın madenleri eliyle talan eden iktidar zihniyeti, şimdi de şehir içinde kalan az sayıdaki yeşil alanımıza gözünü dikmiştir. Fatsa ilçemizin merkezinde bulunan, halk arasında ‘Çerkezler Tepesi’ olarak bilinen 97 dönümlük ormanlık alanının koruma statüsü Cumhurbaşkanı kararıyla kaldırılmış ve burası Fatsa Belediyesi’ne devredilmiştir. Aldığımız bilgilere göre belediye de ortada belediye meclisi kararı dahi olmadan bu alanı yapılaşmaya açmak istemektedir. Yine aldığımız bilgilere göre bölgede; otel, kule ve restoran vb. inşaatların yapılması için ağaçların kesilmesine karar verilmiş, kesilecek ağaçlar şimdiden işaretlenmiştir.
“Kurda kuzu emanet edildi”
Öncelikle Adalet ve Kalkınma Partili Fatsa Belediye Başkanı’nın hiç kimseye danışmadan, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın görüşünü almadan ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla bir rant projesine karar vermesini asla kabul etmiyoruz. Fatsa Belediyesi, zaten yıllardır yeşil Fatsamızı betona gömmekle sabıkalıdır. Şehir merkezindeki bu doğa harikası ormanımızın, koruma statüsü kaldırılıp belediyeye devredilmesiyle deyim yerindeyse kurda kuzu emanet edilmiştir.
“İktidar yeşile düşman, betona sevdalı”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak üç kuruşluk çıkar için ormanlarımızın yok edilmesine şimdiye kadar karşı durduk bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Çerkezler Tepesi’nde doğamızın, vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin zararına olacak, sadece çıkar amacı günden bir projenin hayata geçmemesi için vatandaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeşile düşman, betona sevdalı olan bu anlayışı, herkesten önce Fatsalı hemşehrilerimize şikâyet ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.