SERVİS ARAÇLARI KONTROL ALTINDA

Yaşam 03.10.2016 - 12:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2707+ kez okundu.
 

SERVİS ARAÇLARI KONTROL ALTINDA

Korsan servis araçlarına göz açtırmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaptığı denetimlerde yönetmeliğe aykırı faaliyetlerde bulunan toplam 125 araca ceza uyguladı. Cezalar bugün toplanan Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümeninde de görüşülerek karara bağlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yeni eğitim öğretim döneminin açılmasıyla birlikte Ordu’da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servis araçlarına yönelik denetim çalışmaları devam ediyor.   HİÇBİR ŞEY İNSAN CANINDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR   Bugün toplanan Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümeninde görüşülen cezalar karara bağlanırken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, kısa süre önce yeni eğitim öğretim döneminin açılmasıyla öğrenci ve personel taşımacılığı yapan araçlara sıkı denetim uyguladıklarını hatırlattı. Genel Sekreter Dr. Çöpoğlu açıklamasında: “Taşımacılık sektörünü ulusal standartlara uygun hâle getirmek için denetimleri düzenli olarak yapacağımızı söylemiştik. Bu konuda asla taviz vermiyoruz. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde korsan servis taşımacılığına yönelik sürdürdüğümüz sıkı kontrollerde 409 araç denetlenmiş olup, 125 araca servis araçları yönetmeliğine aykırı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle cezai müeyyide uygulandı. Ayrıca Altınordu’da yaptığımız denetimlerde yakalanan 5 adet korsan servis aracına Karayolları Trafik Kanunu Ek-2/3 Maddesi gereği 60 gün trafikten men cezası uygulandı. Hiçbir şey insan canından daha değerli değildir. Vatandaşlarımızın güvenli yolculuk yapması için denetimlerimiz artarak devam edecek. Yönetmelik ne istiyorsa o uygulanacaktır” dedi.   DENETİMLERDE YÖNETMELİK ŞARTLARI ARANIYOR   Yapılan denetimlerde araçların Servis Araçları Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uygun olup olmadığına bakılıyor. Servis araçlarında yapılan detaylı incelemede öğrenci ve personellerin can güvenliğini sağlamak ve olası sorunların önüne geçmek amacıyla yönetmelikte belirtildiği şekilde araçların yaş kriteri, yol belgesi, okul taşıtı yazısı, dur levhası, ilk yardım çantası, yangın tüpü, koltuk sayısı ve koltukların uygunluğu, farlar ve istetme gibi bulunması gereken özelliklerinin tam olup olmadığı tek tek kontrol ediliyor.
Korsan servis araçlarına göz açtırmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaptığı denetimlerde yönetmeliğe aykırı faaliyetlerde bulunan toplam 125 araca ceza uyguladı. Cezalar bugün toplanan Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümeninde de görüşülerek karara bağlandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yeni eğitim öğretim döneminin açılmasıyla birlikte Ordu’da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servis araçlarına yönelik denetim çalışmaları devam ediyor.
 
HİÇBİR ŞEY İNSAN CANINDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR
 
Bugün toplanan Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümeninde görüşülen cezalar karara bağlanırken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, kısa süre önce yeni eğitim öğretim döneminin açılmasıyla öğrenci ve personel taşımacılığı yapan araçlara sıkı denetim uyguladıklarını hatırlattı. Genel Sekreter Dr. Çöpoğlu açıklamasında: “Taşımacılık sektörünü ulusal standartlara uygun hâle getirmek için denetimleri düzenli olarak yapacağımızı söylemiştik. Bu konuda asla taviz vermiyoruz. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde korsan servis taşımacılığına yönelik sürdürdüğümüz sıkı kontrollerde 409 araç denetlenmiş olup, 125 araca servis araçları yönetmeliğine aykırı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle cezai müeyyide uygulandı. Ayrıca Altınordu’da yaptığımız denetimlerde yakalanan 5 adet korsan servis aracına Karayolları Trafik Kanunu Ek-2/3 Maddesi gereği 60 gün trafikten men cezası uygulandı. Hiçbir şey insan canından daha değerli değildir. Vatandaşlarımızın güvenli yolculuk yapması için denetimlerimiz artarak devam edecek. Yönetmelik ne istiyorsa o uygulanacaktır” dedi.
 
DENETİMLERDE YÖNETMELİK ŞARTLARI ARANIYOR
 
Yapılan denetimlerde araçların Servis Araçları Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uygun olup olmadığına bakılıyor. Servis araçlarında yapılan detaylı incelemede öğrenci ve personellerin can güvenliğini sağlamak ve olası sorunların önüne geçmek amacıyla yönetmelikte belirtildiği şekilde araçların yaş kriteri, yol belgesi, okul taşıtı yazısı, dur levhası, ilk yardım çantası, yangın tüpü, koltuk sayısı ve koltukların uygunluğu, farlar ve istetme gibi bulunması gereken özelliklerinin tam olup olmadığı tek tek kontrol ediliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.