SERTİFİKALANDIRMA DENETİMİ YAPILDI

Gündem 04.08.2018 - 12:45, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3370+ kez okundu.
 

SERTİFİKALANDIRMA DENETİMİ YAPILDI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odaları ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Fındıkta İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilçelerde sertifikalandırma denetimleri yapıldı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odaları  ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Fındıkta İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilçelerde  sertifikalandırma denetimleri yapıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Kimyasal zirai ilaçların kullanımını en aza indirgeyerek çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları koruyan, tarımda güvenilir ürün arzını sağlayan iyi tarım uygulamalarını, ilimizde yaygınlaştırmak amacıyla İl Müdürlüğü olarak Ziraat Odaları  ile birlikte “Fındıkta İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi”ni uygulamaya koyduk. Bu kapsamda 2012 yılında 3.071 da alanda 90 üretici ile başlatmış olduğumuz İyi Tarım Projesi 2018 yılında yaklaşık 80 bin da alanda 2.084 üretici ile devam etmektedir” dedi. İyi tarım yapan üreticilerimizin her yıl denetime tabi tutulduğundan bahseden İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Bakanlığımız eliyle yetkilendirilmiş Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu Kontrolörleri ve İl Müdürlüğümüz görevli personelleri tarafından ilçelerimizde iyi tarım yapan üreticilerimize yönelik her yıl denetim yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde üreticilerimizin İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kritik kontrol noktalarına uygun olarak üretim yapıp yapmadığı kontrol edilerek 1 kg fındık numunesi alınmaktadır. Alınan fındık numunelerinin laboratuvarda pestisit kullanım yönünden analizleri yapılarak, sonuçların uygun çıkması sonucunda İTU normlarına göre üretim yapan üreticilerimize sertifika verilecektir” ifadelerini kullandı. “Bakanlığımız tarafından dekar başına bireysel sertifikasyona 50 TL, grup sertifikasyonuna 40 TL olmak üzere iyi tarım yapan 1.700 üreticimize 68 bin da alan için yaklaşık 2.7 Milyon TL destekleme ödemesi önümüzdeki günlerde yapılacak olup bu konudaki çalışmalarımız sürmektedir” diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü  Kemal Yılmaz,  “Dünyada ve Ülkemizde sağlıklı ve sertifikalı ürünü tüketme talebi hızla artmaktadır. Bu talep doğrultusunda İl Müdürlüğü olarak ilimizde iyi tarımı yaygınlaştırarak insan, hayvan ve çevre sağlığını korumayı; kaliteli ve sağlıklı ürün üreterek güvenilir gıda arzını sağlamayı hedeflemekteyiz. Şu an çiftçi bazında yürüttüğümüz eğitim ve çalışmalarda, önce bir mahallemizi, ardından tüm ilçeyi daha sonra ilimizin tamamını iyi tarım alanlarına dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Uyguladığımız bu projede bize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” diyerek sözlerini noktaladı.  
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odaları ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Fındıkta İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilçelerde sertifikalandırma denetimleri yapıldı.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odaları  ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Fındıkta İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilçelerde  sertifikalandırma denetimleri yapıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Kimyasal zirai ilaçların kullanımını en aza indirgeyerek çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları koruyan, tarımda güvenilir ürün arzını sağlayan iyi tarım uygulamalarını, ilimizde yaygınlaştırmak amacıyla İl Müdürlüğü olarak Ziraat Odaları  ile birlikte “Fındıkta İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi”ni uygulamaya koyduk. Bu kapsamda 2012 yılında 3.071 da alanda 90 üretici ile başlatmış olduğumuz İyi Tarım Projesi 2018 yılında yaklaşık 80 bin da alanda 2.084 üretici ile devam etmektedir” dedi.
İyi tarım yapan üreticilerimizin her yıl denetime tabi tutulduğundan bahseden İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Bakanlığımız eliyle yetkilendirilmiş Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu Kontrolörleri ve İl Müdürlüğümüz görevli personelleri tarafından ilçelerimizde iyi tarım yapan üreticilerimize yönelik her yıl denetim yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde üreticilerimizin İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kritik kontrol noktalarına uygun olarak üretim yapıp yapmadığı kontrol edilerek 1 kg fındık numunesi alınmaktadır. Alınan fındık numunelerinin laboratuvarda pestisit kullanım yönünden analizleri yapılarak, sonuçların uygun çıkması sonucunda İTU normlarına göre üretim yapan üreticilerimize sertifika verilecektir” ifadelerini kullandı.
“Bakanlığımız tarafından dekar başına bireysel sertifikasyona 50 TL, grup sertifikasyonuna 40 TL olmak üzere iyi tarım yapan 1.700 üreticimize 68 bin da alan için yaklaşık 2.7 Milyon TL destekleme ödemesi önümüzdeki günlerde yapılacak olup bu konudaki çalışmalarımız sürmektedir” diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü  Kemal Yılmaz,  “Dünyada ve Ülkemizde sağlıklı ve sertifikalı ürünü tüketme talebi hızla artmaktadır. Bu talep doğrultusunda İl Müdürlüğü olarak ilimizde iyi tarımı yaygınlaştırarak insan, hayvan ve çevre sağlığını korumayı; kaliteli ve sağlıklı ürün üreterek güvenilir gıda arzını sağlamayı hedeflemekteyiz. Şu an çiftçi bazında yürüttüğümüz eğitim ve çalışmalarda, önce bir mahallemizi, ardından tüm ilçeyi daha sonra ilimizin tamamını iyi tarım alanlarına dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Uyguladığımız bu projede bize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.