“Sen Gülerken Dişlerinde Gülsün!“

Sağlık 11.12.2014 - 18:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1799+ kez okundu.
 

“Sen Gülerken Dişlerinde Gülsün!“

"Sen Gülerken Dişlerinde Gülsün!"

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nce “Gülen Dişler Projesi” Kapsamında Toplam 1108 İlköğretim Öğrencisine Ağız ve Diş Sağlığının Önemi Anlatıldı. Ordu'da, İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde; Ordu Valiliği ve Off Road Spor Kulübünün “Gülen Dişler Projesi” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle seçilen 9 (dokuz) İlk ve Orta Okula gidilerek, “Ağız Diş Sağlığının Önemi” konusunda Ekim- Aralık ayları arasında eğitim verildi. Eğitimler, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan Eğitimci Diş Hekimi Yüksel Bülbül ve Sağlık Memuru Yusuf Genç’in yardımlarıyla gerçekleştirildi.Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, özellikle merkeze uzak olan köy ilkokullarında, minik öğrencilerimize ağız diş sağlığının önemini anlatmak ve kavratmak amacıyla bu projede yer almıştır. Çünkü Ağzı (dişleri) sağlıklı olmayan bireylerin genel vücut sağlığını korumakta güçleşir. Ağız ve diş sağlığını korumaya küçük yaşlardan itibaren başlanılması oldukça önemlidir. Öğrencilerimizin dişlerini fırçalamasını alışkanlık haline getirerek tüm yaşantıları boyunca devam ettirmeleri, hatta çevrelerine örnek olmaları amacıyla öğrencilerimize diş fırçası, diş macunundan oluşan ağız bakım seti hediye edildi. Program kapsamında öğrencilere; “Ağız Diş Sağlığı Bakımının Önemi,Doğru Diş Fırçası ve Diş Macunu Seçimi, Diş Fırçalama Teknikleri ile Doğru Beslenmenin Ağız Diş Sağlığı Açısından Önemi” anlatıldı. Öğrenciler, Dişlerinde herhangi bir rahatsızlık hissettiklerinde diş hekimine müracaat etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirildi. Eğitimler: Altınordu, Gökömer İlkokulunda:97, Gerce İlkokulu’nda:96, Kökenli İlk ve Orta Okulunda:201,Yağızlı İlk ve Orta Okulunda:109, Gürgentepe İlçesi Şirin Köy İlk ve Şehit Mevlüt Göl Orta Okulunda:150, Kabadüz İlçesi Derinçay İlk ve Orta Okulunda;73, Perşembe ilçesi Çaka Çay Tepe Orta Okulunda:109, İsmail Dede İlk Okulunda:83, Ulubey Aydınlar İlk ve Orta Okulunda:190 olmak üzere Toplam: 1108 İlk ve Orta Okul öğrencisine okullara gidilerek verildi.
"Sen Gülerken Dişlerinde Gülsün!"

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nce “Gülen Dişler Projesi” Kapsamında Toplam 1108 İlköğretim Öğrencisine Ağız ve Diş Sağlığının Önemi Anlatıldı.

Ordu'da, İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde; Ordu Valiliği ve Off Road Spor Kulübünün “Gülen Dişler Projesi” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle seçilen 9 (dokuz) İlk ve Orta Okula gidilerek, “Ağız Diş Sağlığının Önemi” konusunda Ekim- Aralık ayları arasında eğitim verildi. Eğitimler, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan Eğitimci Diş Hekimi Yüksel Bülbül ve Sağlık Memuru Yusuf Genç’in yardımlarıyla gerçekleştirildi.
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, özellikle merkeze uzak olan köy ilkokullarında, minik öğrencilerimize ağız diş sağlığının önemini anlatmak ve kavratmak amacıyla bu projede yer almıştır. Çünkü Ağzı (dişleri) sağlıklı olmayan bireylerin genel vücut sağlığını korumakta güçleşir. Ağız ve diş sağlığını korumaya küçük yaşlardan itibaren başlanılması oldukça önemlidir. Öğrencilerimizin dişlerini fırçalamasını alışkanlık haline getirerek tüm yaşantıları boyunca devam ettirmeleri, hatta çevrelerine örnek olmaları amacıyla öğrencilerimize diş fırçası, diş macunundan oluşan ağız bakım seti hediye edildi.
Program kapsamında öğrencilere; “Ağız Diş Sağlığı Bakımının Önemi,Doğru Diş Fırçası ve Diş Macunu Seçimi, Diş Fırçalama Teknikleri ile Doğru Beslenmenin Ağız Diş Sağlığı Açısından Önemi” anlatıldı. Öğrenciler, Dişlerinde herhangi bir rahatsızlık hissettiklerinde diş hekimine müracaat etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirildi.
Eğitimler: Altınordu, Gökömer İlkokulunda:97, Gerce İlkokulu’nda:96, Kökenli İlk ve Orta Okulunda:201,Yağızlı İlk ve Orta Okulunda:109, Gürgentepe İlçesi Şirin Köy İlk ve Şehit Mevlüt Göl Orta Okulunda:150, Kabadüz İlçesi Derinçay İlk ve Orta Okulunda;73, Perşembe ilçesi Çaka Çay Tepe Orta Okulunda:109, İsmail Dede İlk Okulunda:83, Ulubey Aydınlar İlk ve Orta Okulunda:190 olmak üzere Toplam: 1108 İlk ve Orta Okul öğrencisine okullara gidilerek verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.