SAVCLILIK FETÖ'DEN CEZA ALANLARI AÇIKLADI

Asayiş 08.12.2017 - 17:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2942+ kez okundu.
 

SAVCLILIK FETÖ'DEN CEZA ALANLARI AÇIKLADI

Ordu’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yöneticiliği ve üyeliği suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında şuana kadar 3 bin 347 şüpheliden 43 kişi hakkında çeşitli yıllarda hapis cezası verildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ordu genelinde Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) yöneticiliği ve üyeliği suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında şuana kadar yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklamada bulundu. Başsavcı Ayaz açıklamasında, “3347 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmış, şüphelilerden 428'inin tutuklanmasına, 759'unun adli kontrol altına alınmasına karar verilmiş, FETÖ ile iltisaklı 3 şirkete kayyum atanmıştır. Halen firari 85 şüphelinin aranmasına devam edilmektedir. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, “Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızda 260 şüpheli hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığı kararı verilmiş, 504 sanık hakkında kamu davası açılmıştır.” Başsavcı Ayaz son olarak “Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesince 43 sanık hakkında 4 yıl 2 ay ile 10 yıl 6 ay arasında hapis cezası, 1 sanık hakkında beraat kararı verilmiştir.” dedi.
Ordu’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yöneticiliği ve üyeliği suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında şuana kadar 3 bin 347 şüpheliden 43 kişi hakkında çeşitli yıllarda hapis cezası verildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ordu genelinde Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) yöneticiliği ve üyeliği suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında şuana kadar yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Başsavcı Ayaz açıklamasında, “3347 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmış, şüphelilerden 428'inin tutuklanmasına, 759'unun adli kontrol altına alınmasına karar verilmiş, FETÖ ile iltisaklı 3 şirkete kayyum atanmıştır. Halen firari 85 şüphelinin aranmasına devam edilmektedir.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, “Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızda 260 şüpheli hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığı kararı verilmiş, 504 sanık hakkında kamu davası açılmıştır.”

Başsavcı Ayaz son olarak “Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesince 43 sanık hakkında 4 yıl 2 ay ile 10 yıl 6 ay arasında hapis cezası, 1 sanık hakkında beraat kararı verilmiştir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.