SAHTE PLAKAYA AĞIR CEZA

Asayiş 02.11.2016 - 16:55, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2385+ kez okundu.
 

SAHTE PLAKAYA AĞIR CEZA

Plakada değişiklik yapanlar ve okunmaz hale getirenler için yeni cezalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sahte plaka kullanmanın cezası ise oldukça ağır.

Otomobillerin plakalarıyla alakalı düzenleme Resmi Gazetede yayımladı. Yeni düzenlemeye göre sürücülerin araç plakalarında oynama yapması yasaklandı.  Araç ruhsatlarını ibraz edemeyen ve plakaları belirlenen alan dışına takan sürücülere ise 92 lira para cezası uygulanacak.  TRAFİKTEN MEN CEZASI Ayrıca yönetmeliğe aykırı ölçülerde plaka takan, ön görülen sayıda plaka takmayan, plaka üzerinde oynama yaparak okunmasına engel olacak şekilde değişiklik yapan sürücülere ise 412 lira para cezası verilecek. Bu sürücülerin 7 gün içinde plakasını düzeltmesi istenecek.  Bu süre içinde düzeltmeyen sürücülere 844 lira para cezası uygulanacak ve araçları plaka düzeltilene kadar trafikten men edilecek. Aracını plakasız kullanan sürülere ise bin 698 lira ceza yazılacak. Plakalar takılıncaya kadar ise araç trafikten men edilecek.  SAHTE PLAKA CEZASI Araçları sahte plaka ile kullandıkları tespit edilen sürücülere ise 5 bin lira para cezası yazılacak. Sahta plaka kullanan sürücüler ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçunu işlediklerinden dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Sahta plakayı kullanan kamu görevlileri ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası alacak. 
Plakada değişiklik yapanlar ve okunmaz hale getirenler için yeni cezalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sahte plaka kullanmanın cezası ise oldukça ağır.

Otomobillerin plakalarıyla alakalı düzenleme Resmi Gazetede yayımladı. Yeni düzenlemeye göre sürücülerin araç plakalarında oynama yapması yasaklandı. 

Araç ruhsatlarını ibraz edemeyen ve plakaları belirlenen alan dışına takan sürücülere ise 92 lira para cezası uygulanacak. 

TRAFİKTEN MEN CEZASI

Ayrıca yönetmeliğe aykırı ölçülerde plaka takan, ön görülen sayıda plaka takmayan, plaka üzerinde oynama yaparak okunmasına engel olacak şekilde değişiklik yapan sürücülere ise 412 lira para cezası verilecek. Bu sürücülerin 7 gün içinde plakasını düzeltmesi istenecek. 

Bu süre içinde düzeltmeyen sürücülere 844 lira para cezası uygulanacak ve araçları plaka düzeltilene kadar trafikten men edilecek. Aracını plakasız kullanan sürülere ise bin 698 lira ceza yazılacak. Plakalar takılıncaya kadar ise araç trafikten men edilecek. 

SAHTE PLAKA CEZASI

Araçları sahte plaka ile kullandıkları tespit edilen sürücülere ise 5 bin lira para cezası yazılacak. Sahta plaka kullanan sürücüler ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçunu işlediklerinden dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Sahta plakayı kullanan kamu görevlileri ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası alacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.