SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Sağlık 05.08.2017 - 11:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3231+ kez okundu.
 

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Doğuştan beyin felçli olan 38 yaşındaki Gülbeyaz Çiçek’in yemek borusunda kuşgözü tabir edilen şekilde oluşan darlık, 30 dakikalık işlem sonucunda giderildi.

Doğuştan beyin felçli olan 38 yaşındaki Gülbeyaz Çiçek’in yemek borusunda kuşgözü tabir edilen şekilde oluşan darlık, 30 dakikalık işlem sonucunda giderildi. Ordu’nun Saraycık köyünde doğuştan beyin felci hastalığına yakalanan Gülbeyaz Çiçek’in son 2 aydır yiyecekleri yutamama sorunu vardı. İçtiği suları dahi geri çıkartan Gülbeyaz Çiçek, evde bakım hizmetleri doktorları tarafından muayene edildi. Doktorlar Gülbeyaz Çiçek’e acilen müdahalede bulunulması gerektiğini ve daha fazla beklenirse böbreklerinin zarar görebileceğini belirttiler. Gülbeyaz Çiçek, ailesi tarafından Medical Park Ordu Hastanesi’ne getirildi. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz tarafından muayene edilen Çiçek, muayene akabinde 30 dakikalık operasyonla yemek borusu darlığı balonla genişletilerek sağlığına kavuştu. Medical Park Ordu Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz, yapılan işlemle ilgili şunları söyledi: “38 yaşında serebral palsi (beyin felci) nedeniyle yatalak olan hasta, son günlerde giderek artan yutamama sorunu nedeniyle ailesi tarafından polikliniğimize PEG (mideye endoskopik olarak beslenme tüpü) takılması için getirildi. Yutma bozukluğunun sebebinin anlaşılması için öncelikle anestezi eşliğinde endoskopi yapılarak özofagus (yemek borusu) girişinde kuşgözü şeklinde darlık olduğu tespit edildi. Klavuz tel eşliğinde bu darlığa balon ile dilatasyon (genişletme) uygulandı. Daha sonra yemek borusu ortasında ikinci bir darlık izlendi. Bu alan da balon ile dilate edildi. Böylece yutma fonksiyonunu bozan durum ortadan kaldırılarak, herhangi bir komplikasyon yaşanmadan aynı gün taburcu edildi.” dedi. Gülbeyaz Çiçek’in babası Adem Çiçek (64), kızının uzun zamandır benzer sorununun olduğunu son 2 aydır ise problemin daha da arttığını belirterek, “2 aydır hiçbir şey yiyemiyordu. Hatta su içerken ağzından köpük geliyordu. Evde bakım hizmetleri doktorlarına başvurduk. Doktor, böyle giderse böbreklerinin iflas edebileceğini, vakit kaybetmeden tedavi olması gerektiğini belirttiler. Biz de kızımızı Medical Park Ordu Hastanesi Gastroenteroloji Hekimi Fuat Ekiz Bey’e getirdik. Allah razı olsun bizimle çok ilgilendi. Bizlerle kurduğu diyalog çok güzeldi. Gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyon sayesinde kızım eski sağlığına kavuştu. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Doğuştan beyin felçli olan 38 yaşındaki Gülbeyaz Çiçek’in yemek borusunda kuşgözü tabir edilen şekilde oluşan darlık, 30 dakikalık işlem sonucunda giderildi.

Doğuştan beyin felçli olan 38 yaşındaki Gülbeyaz Çiçek’in yemek borusunda kuşgözü tabir edilen şekilde oluşan darlık, 30 dakikalık işlem sonucunda giderildi.

Ordu’nun Saraycık köyünde doğuştan beyin felci hastalığına yakalanan Gülbeyaz Çiçek’in son 2 aydır yiyecekleri yutamama sorunu vardı. İçtiği suları dahi geri çıkartan Gülbeyaz Çiçek, evde bakım hizmetleri doktorları tarafından muayene edildi. Doktorlar Gülbeyaz Çiçek’e acilen müdahalede bulunulması gerektiğini ve daha fazla beklenirse böbreklerinin zarar görebileceğini belirttiler. Gülbeyaz Çiçek, ailesi tarafından Medical Park Ordu Hastanesi’ne getirildi. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz tarafından muayene edilen Çiçek, muayene akabinde 30 dakikalık operasyonla yemek borusu darlığı balonla genişletilerek sağlığına kavuştu. Medical Park Ordu Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz, yapılan işlemle ilgili şunları söyledi: “38 yaşında serebral palsi (beyin felci) nedeniyle yatalak olan hasta, son günlerde giderek artan yutamama sorunu nedeniyle ailesi tarafından polikliniğimize PEG (mideye endoskopik olarak beslenme tüpü) takılması için getirildi. Yutma bozukluğunun sebebinin anlaşılması için öncelikle anestezi eşliğinde endoskopi yapılarak özofagus (yemek borusu) girişinde kuşgözü şeklinde darlık olduğu tespit edildi. Klavuz tel eşliğinde bu darlığa balon ile dilatasyon (genişletme) uygulandı. Daha sonra yemek borusu ortasında ikinci bir darlık izlendi. Bu alan da balon ile dilate edildi. Böylece yutma fonksiyonunu bozan durum ortadan kaldırılarak, herhangi bir komplikasyon yaşanmadan aynı gün taburcu edildi.” dedi.

Gülbeyaz Çiçek’in babası Adem Çiçek (64), kızının uzun zamandır benzer sorununun olduğunu son 2 aydır ise problemin daha da arttığını belirterek, “2 aydır hiçbir şey yiyemiyordu. Hatta su içerken ağzından köpük geliyordu. Evde bakım hizmetleri doktorlarına başvurduk. Doktor, böyle giderse böbreklerinin iflas edebileceğini, vakit kaybetmeden tedavi olması gerektiğini belirttiler. Biz de kızımızı Medical Park Ordu Hastanesi Gastroenteroloji Hekimi Fuat Ekiz Bey’e getirdik. Allah razı olsun bizimle çok ilgilendi. Bizlerle kurduğu diyalog çok güzeldi. Gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyon sayesinde kızım eski sağlığına kavuştu. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.