‘SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ’

Sağlık 23.05.2022 - 01:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3473+ kez okundu.
 

‘SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ’

Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Müdürlüğümüzce "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Müdürlüğümüzce "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.  Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Levent Yetgin, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Adem Atik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, PTT Başmüdürü Şinasi Duman, Ordu Veteranlar Bisiklet Grubu, sağlıkçılar ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte, başta Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu olmak üzere, sağlık çalışanları ile öğrenciler kemençe eşliğinde horon oynadı. Ordu Veteranlar Bisiklet Grubunun bisikletleriyle katıldığı etkinlikte, sahil boyunca liman mevkisine kadar yürüyüş yapıldı. Sağlık MüdürüDr.Mustafa Kasapoğlu, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada herkese “harekete geç” dediklerini belirtti. Açık alanda fiziksel aktivite gerçekleştirmenin insan sağlığı açısından önemli olduğunu söyleyen Kasapoğlu, “Bugün burada 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü ile 22 Mayıs Obezite Günü'nü birleştirdik. Müdürlüğümüz, ilçe müdürlükleri ile öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla bu etkinliği düzenliyoruz. İnşallah burada örnek bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bunun için de sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamı tavsiye ediyoruz." dedi. Kasapoğlu, "Bugün kronik hastalıklar dediğimiz kanser, hipertansiyon, kardiyovasküler, nörolojik ve akciğer hastalıklarının çoğunun temelinde sağlıklı beslenememe ya da hareketli yaşamama var. Biz kanser dediğimiz hastalığı bile bugün hareketli yaşamla bazı kanser tiplerini ve sağlıklı beslenmeyle önüne rahatlıkla geçebiliriz. Kanser önlenebilir hastalık. Kronik hastalıklar dediğimiz hipertansiyon ve benzerleri de yine önlenebilir hastalık. Ne ile? Hareketli yaşamla." diye konuştu. Etkinliğin ardından Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce katılımcılara fidan dağıtımı yapıldı. Sağlık Müdürü  Dr.Mustafa Kasapoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Bunun gibi etkinliklerin güzel Ordu’muzun tüm ilçelerinde yaygınlaştırılacağını belirtti.   
Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Müdürlüğümüzce "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Müdürlüğümüzce "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi. 
Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Levent Yetgin, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Adem Atik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, PTT Başmüdürü Şinasi Duman, Ordu Veteranlar Bisiklet Grubu, sağlıkçılar ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte, başta Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu olmak üzere, sağlık çalışanları ile öğrenciler kemençe eşliğinde horon oynadı. Ordu Veteranlar Bisiklet Grubunun bisikletleriyle katıldığı etkinlikte, sahil boyunca liman mevkisine kadar yürüyüş yapıldı.
Sağlık MüdürüDr.Mustafa Kasapoğlu, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada herkese “harekete geç” dediklerini belirtti.
Açık alanda fiziksel aktivite gerçekleştirmenin insan sağlığı açısından önemli olduğunu söyleyen Kasapoğlu, “Bugün burada 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü ile 22 Mayıs Obezite Günü'nü birleştirdik. Müdürlüğümüz, ilçe müdürlükleri ile öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla bu etkinliği düzenliyoruz. İnşallah burada örnek bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bunun için de sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamı tavsiye ediyoruz." dedi.
Kasapoğlu, "Bugün kronik hastalıklar dediğimiz kanser, hipertansiyon, kardiyovasküler, nörolojik ve akciğer hastalıklarının çoğunun temelinde sağlıklı beslenememe ya da hareketli yaşamama var. Biz kanser dediğimiz hastalığı bile bugün hareketli yaşamla bazı kanser tiplerini ve sağlıklı beslenmeyle önüne rahatlıkla geçebiliriz. Kanser önlenebilir hastalık. Kronik hastalıklar dediğimiz hipertansiyon ve benzerleri de yine önlenebilir hastalık. Ne ile? Hareketli yaşamla." diye konuştu.
Etkinliğin ardından Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce katılımcılara fidan dağıtımı yapıldı. Sağlık Müdürü  Dr.Mustafa Kasapoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Bunun gibi etkinliklerin güzel Ordu’muzun tüm ilçelerinde yaygınlaştırılacağını belirtti.   
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.