SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Sağlık 04.03.2019 - 16:39, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3295+ kez okundu.
 

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Batum’da yaşayan 12 yaşındaki Valentina Resulidze’nin yüzünde şişlik ve bu şişliğe bağlı ağrı şikayetleri oluştu.

Batum’da yaşayan 12 yaşındaki Valentina Resulidze’nin yüzünde şişlik ve bu şişliğe bağlı ağrı şikayetleri oluştu. Şişliğe sebep olan tükürük bezindeki tümör yüzünden hayatı kabusa dönen talihsiz çocuk, Medical Park Ordu Hastanesi’nde  Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’ın gerçekleştirdiği 3 saatlik başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Gürcistan’ın Batum şehrinde yaşayan 12 yaşındaki Valentina Resulidze’nin, yüzü şişmeye, ağzında akıntılar olmaya ve şiddetli ağrıları olmaya başladı. Şikayetleri üzerine ülkesinde gittiği hastanede kitle eksizyonu ameliyatı oldu. 6 ay sonra aynı şikayetleri başlayan hasta, Medical Park Ordu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’ın gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla, tükürük bezindeki 3 santimetrelik tümörden kurtuldu.  Operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Ahmet Yılmaz; “Tükürük bezlerimiz, sindirimimize yardım etmekle birlikte ağız, burun, yutak gibi boşluklarımızı örten mukozaları korumakla görevlidir. Tükürük bezinde iyi huylu veya kötü huylu tümörlere rastlayabiliyoruz. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte bu tümörlerin oluşumunda sigara, yanlış beslenme, kimyasal ve genetik faktörler etkili olabilir. Genç hastamız bize geldiğinde yüzünde şişlik, akıntı ve ağrısı vardı. Daha önce ülkesinde ameliyat olmuş fakat şikayetleri geçmemiş. Yaptığımız değerlendirmeler sonunda tükürük bezinde plomatriksoma diye bilinen ve çok nadir görülen bir tümör olduğunu saptadık. Tükürük bezinde oluşan tümörün yüz bölgesini de içeren geniş bir alanı kapladığı gördük. Süperfisiyal Parotidektomi ameliyatı olmasına karar verdik. Ameliyat 3 saat sürdü. Tümörlü dokuyu tükürük bezinin yüzeysel kısmı ile birlikte çıkardık. Tedavisi atlanmış veya ameliyat başarısız geçmiş olsaydı hastamız genç yaşta yüz felci olabilir ve büyük cerrahi gerektiren ameliyatlara kadar gidebilirdi. Nadir görülen bu hastalık vücutta her yeri tutabilen, hızlı büyüyen kanamalı tümörler oluşturabilen bir hastalıktır. Bu endişelerin hiçbirine gerek kalmadı, ameliyatımız gayet başarılı geçti. Ameliyat sonrası ikinci günde hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.”  Valentina Resulidze’nin ailesi ise, “Batum’da Medical Park Ordu Hastanesi’ni tercih eden çok fazla kişi var, burası bizim evimiz gibi oldu. Gösterilen ilgi, alaka ve verilen sağlık hizmeti bizi buraya getiriyor. Ameliyatımız çok iyi geçti, Öncelikle doktorumuz Op. Dr. Ahmet Yılmaz’a, ve Medical Park Ordu ailesine çok teşekkür ederiz” diye konuştu. HABER MERKEZİ
Batum’da yaşayan 12 yaşındaki Valentina Resulidze’nin yüzünde şişlik ve bu şişliğe bağlı ağrı şikayetleri oluştu.

Batum’da yaşayan 12 yaşındaki Valentina Resulidze’nin yüzünde şişlik ve bu şişliğe bağlı ağrı şikayetleri oluştu. Şişliğe sebep olan tükürük bezindeki tümör yüzünden hayatı kabusa dönen talihsiz çocuk, Medical Park Ordu Hastanesi’nde  Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’ın gerçekleştirdiği 3 saatlik başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Gürcistan’ın Batum şehrinde yaşayan 12 yaşındaki Valentina Resulidze’nin, yüzü şişmeye, ağzında akıntılar olmaya ve şiddetli ağrıları olmaya başladı. Şikayetleri üzerine ülkesinde gittiği hastanede kitle eksizyonu ameliyatı oldu. 6 ay sonra aynı şikayetleri başlayan hasta, Medical Park Ordu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’ın gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla, tükürük bezindeki 3 santimetrelik tümörden kurtuldu. 

Operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Ahmet Yılmaz; “Tükürük bezlerimiz, sindirimimize yardım etmekle birlikte ağız, burun, yutak gibi boşluklarımızı örten mukozaları korumakla görevlidir. Tükürük bezinde iyi huylu veya kötü huylu tümörlere rastlayabiliyoruz. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte bu tümörlerin oluşumunda sigara, yanlış beslenme, kimyasal ve genetik faktörler etkili olabilir. Genç hastamız bize geldiğinde yüzünde şişlik, akıntı ve ağrısı vardı. Daha önce ülkesinde ameliyat olmuş fakat şikayetleri geçmemiş. Yaptığımız değerlendirmeler sonunda tükürük bezinde plomatriksoma diye bilinen ve çok nadir görülen bir tümör olduğunu saptadık. Tükürük bezinde oluşan tümörün yüz bölgesini de içeren geniş bir alanı kapladığı gördük. Süperfisiyal Parotidektomi ameliyatı olmasına karar verdik. Ameliyat 3 saat sürdü. Tümörlü dokuyu tükürük bezinin yüzeysel kısmı ile birlikte çıkardık. Tedavisi atlanmış veya ameliyat başarısız geçmiş olsaydı hastamız genç yaşta yüz felci olabilir ve büyük cerrahi gerektiren ameliyatlara kadar gidebilirdi. Nadir görülen bu hastalık vücutta her yeri tutabilen, hızlı büyüyen kanamalı tümörler oluşturabilen bir hastalıktır. Bu endişelerin hiçbirine gerek kalmadı, ameliyatımız gayet başarılı geçti. Ameliyat sonrası ikinci günde hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.” 

Valentina Resulidze’nin ailesi ise, “Batum’da Medical Park Ordu Hastanesi’ni tercih eden çok fazla kişi var, burası bizim evimiz gibi oldu. Gösterilen ilgi, alaka ve verilen sağlık hizmeti bizi buraya getiriyor. Ameliyatımız çok iyi geçti, Öncelikle doktorumuz Op. Dr. Ahmet Yılmaz’a, ve Medical Park Ordu ailesine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.