SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Sağlık 11.10.2018 - 11:59, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2333+ kez okundu.
 

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kalbindeki aort damarı normale göre 2 kat genişleyen hasta, Medical Park Ordu Hastanesi’nde Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve ekibi tarafından 8 saat süren zorlu ameliyat sonucunda hayati tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuştu.

Kalbindeki aort damarı normale göre 2 kat genişleyen hasta, Medical Park Ordu Hastanesi’nde Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve ekibi tarafından 8 saat süren zorlu ameliyat sonucunda hayati tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuştu. Giresun’da yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Aras, rutin muayene için Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’ne başvurdu. Uzm. Dr. Tahir Ulusoy tarafından yapılan tetkikler sonucunda hastanın kalbinden çıkan ana damarın genişlemiş olduğu tespit edildi. Hastanenin Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Konseyi tarafından ameliyat kararı verilen hasta, Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve ekibi tarafından 8 saatlik süren zorlu ameliyat sonucunda sağlığına kavuştu. ÖZEL BİR YÖNTEM KULLANILDI Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Direktörü Doç. Dr. Ali Ümit Yener, yapılan operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Hastamız Mehmet Aras’ın kalbinden çıkan vücudun en büyük atardamarı olan aort damarında genişleme vardı. Aort damarının normal sınırları 2.5 cm ile 3 cm arasında olması gerekirken Mehmet Bey’de bu sınır 6.8 cm’ye kadar ulaşmıştı. Ayrıca aort kapağında da ciddi derecede yetmezlik vardı. Bentall de Bono + Hemiark Replasmanı dediğimiz özel bir yöntemle hastamızın hem kalp kapağını hem de aort damarını değiştirerek ameliyatımızı gerçekleştirdik. Hastamızın şifasına vesile olarak taburcu ettik.” HER YIL ORDU MERKEZ NÜFUSUNU KAYBEDİYORUZ! Damar genişlemesinin ihmal edildiği takdirde ölümcül neticeler doğuran önemli bir kalp damar hastalığı olduğuna işaret eden Doç. Dr. Ali Ümit Yener; “Damar genişlemesi yani balonlaşması, kalp damar hastalıklarında ciddi sonuçlara neden olmaktadır. Kalp damar hastalıkları sebebiyle ülkemizde yılda yaklaşık 250 bin kişi -ki bu Ordu'muzun merkez nüfusu kadardır- hayatını kaybetmektedir. Damar balonlaşması uygun şartlarda ameliyat edilmezse, ne yazık ki eninde sonunda damar yırtılması ve iç kanamayla sonlanır ve hastalarımız hastaneye bile gelemeden hayatlarını kaybedebilir. Bu sebeple damar genişlemesi teşhisi konulan hastalarımızın kontrollerini ihmal etmemeleri gerekmektedir” dedi. “KORKTUĞUM GİBİ OLMADI” 8 saatlik zor bir ameliyat geçiren Mehmet Aras ise; “Öncelikle Dr. Tahir Ulusoy Hocam'a ve ameliyatımı yapan Doç. Dr. Ali Ümit Yener Hocam'a güler yüzlerinden ve ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim. Zor bir ameliyat olduğunu biliyordum fakat korktuğum gibi olmadı. Doç. Dr. Ali Ümit Hocam, her hastalık için ''Bir çare bulunur elbet'' diyordu, benim derdime de çare oldu” diye konuştu. HABER MERKEZİ
Kalbindeki aort damarı normale göre 2 kat genişleyen hasta, Medical Park Ordu Hastanesi’nde Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve ekibi tarafından 8 saat süren zorlu ameliyat sonucunda hayati tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuştu.

Kalbindeki aort damarı normale göre 2 kat genişleyen hasta, Medical Park Ordu Hastanesi’nde Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve ekibi tarafından 8 saat süren zorlu ameliyat sonucunda hayati tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuştu.
Giresun’da yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Aras, rutin muayene için Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’ne başvurdu. Uzm. Dr. Tahir Ulusoy tarafından yapılan tetkikler sonucunda hastanın kalbinden çıkan ana damarın genişlemiş olduğu tespit edildi. Hastanenin Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Konseyi tarafından ameliyat kararı verilen hasta, Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve ekibi tarafından 8 saatlik süren zorlu ameliyat sonucunda sağlığına kavuştu.
ÖZEL BİR YÖNTEM KULLANILDI
Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Direktörü Doç. Dr. Ali Ümit Yener, yapılan operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:
“Hastamız Mehmet Aras’ın kalbinden çıkan vücudun en büyük atardamarı olan aort damarında genişleme vardı. Aort damarının normal sınırları 2.5 cm ile 3 cm arasında olması gerekirken Mehmet Bey’de bu sınır 6.8 cm’ye kadar ulaşmıştı. Ayrıca aort kapağında da ciddi derecede yetmezlik vardı. Bentall de Bono + Hemiark Replasmanı dediğimiz özel bir yöntemle hastamızın hem kalp kapağını hem de aort damarını değiştirerek ameliyatımızı gerçekleştirdik. Hastamızın şifasına vesile olarak taburcu ettik.”
HER YIL ORDU MERKEZ NÜFUSUNU KAYBEDİYORUZ!
Damar genişlemesinin ihmal edildiği takdirde ölümcül neticeler doğuran önemli bir kalp damar hastalığı olduğuna işaret eden Doç. Dr. Ali Ümit Yener; “Damar genişlemesi yani balonlaşması, kalp damar hastalıklarında ciddi sonuçlara neden olmaktadır. Kalp damar hastalıkları sebebiyle ülkemizde yılda yaklaşık 250 bin kişi -ki bu Ordu'muzun merkez nüfusu kadardır- hayatını kaybetmektedir. Damar balonlaşması uygun şartlarda ameliyat edilmezse, ne yazık ki eninde sonunda damar yırtılması ve iç kanamayla sonlanır ve hastalarımız hastaneye bile gelemeden hayatlarını kaybedebilir. Bu sebeple damar genişlemesi teşhisi konulan hastalarımızın kontrollerini ihmal etmemeleri gerekmektedir” dedi.
“KORKTUĞUM GİBİ OLMADI”
8 saatlik zor bir ameliyat geçiren Mehmet Aras ise; “Öncelikle Dr. Tahir Ulusoy Hocam'a ve ameliyatımı yapan Doç. Dr. Ali Ümit Yener Hocam'a güler yüzlerinden ve ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim. Zor bir ameliyat olduğunu biliyordum fakat korktuğum gibi olmadı. Doç. Dr. Ali Ümit Hocam, her hastalık için ''Bir çare bulunur elbet'' diyordu, benim derdime de çare oldu” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.