RUSYA KRİZİ EKMEK FİYATINI ARTIRACAKMI

Ekonomi 06.12.2015 - 19:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2172+ kez okundu.
 

RUSYA KRİZİ EKMEK FİYATINI ARTIRACAKMI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya kriziyle ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağını açıkladı.

Bakan Çelik, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığının altını çizerek böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti. Rusya ve Türkiye'deki teknik ve askeri heyetlerinin ne olup bittiğini çok iyi bildiğini kaydeden Çelik, "Konuşması gerekenler en üst düzeyde zaten konuşuyorlar. Tekrar iki ülke arasındaki krizi büyütecek bir yaklaşım içinde olup sorumlu sorumsuz bazı beyanlarda bulunulmasını ben şahsen doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Çünkü gerçekten Başbakan, Cumhurbaşkanı düzeyinde gerekli açıklamalar her iki ülke tarafından da yapılıyor" dedi. Bakan Faruk Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bakınız bizim Rusya'ya 1 milyar 270 milyon dolarlık ihracatımız var, tarımsal ürünler. Bahse konu yaş sebze meyve ise 764 milyon dolar civarında bir yaş sebze ihracatımız söz konusu. Rusya'dan ithal ettiğimiz tarımsal ürünler ise bu yıl itibariyle 3 milyarı geçiyor. Onun için ben sorulduğu zaman söyledim; yani bu olay uçak düşürme olayıdır; burada Türk çiftçisini ve Rus çiftçisini üzecek kararlar almanın, bunun neticesi ne Rus çiftçisinin bir kabahati var bu işte, yani sınır ihlalini Rus çiftçisi yapmadı, uçak düşürme işini Türk çiftçisi yapmadı. Olay başka bir askeri boyutuyla bir olay. Bu boyutuyla çok kolay çözülmesi gerekirken getirip bunun faturasını çiftçilere getirmek. Bu mesele kendi bünyesinde değerlendirilmeden, diplomatik çalışmalar yapılmadan olayın çiftçilere döndürülmesi, toplumların en emektar kesimine okların çevrilmesi doğru olmamıştır."
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya kriziyle ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağını açıkladı.

Bakan Çelik, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığının altını çizerek böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti.

Rusya ve Türkiye'deki teknik ve askeri heyetlerinin ne olup bittiğini çok iyi bildiğini kaydeden Çelik, "Konuşması gerekenler en üst düzeyde zaten konuşuyorlar. Tekrar iki ülke arasındaki krizi büyütecek bir yaklaşım içinde olup sorumlu sorumsuz bazı beyanlarda bulunulmasını ben şahsen doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Çünkü gerçekten Başbakan, Cumhurbaşkanı düzeyinde gerekli açıklamalar her iki ülke tarafından da yapılıyor" dedi.

Bakan Faruk Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bakınız bizim Rusya'ya 1 milyar 270 milyon dolarlık ihracatımız var, tarımsal ürünler. Bahse konu yaş sebze meyve ise 764 milyon dolar civarında bir yaş sebze ihracatımız söz konusu. Rusya'dan ithal ettiğimiz tarımsal ürünler ise bu yıl itibariyle 3 milyarı geçiyor. Onun için ben sorulduğu zaman söyledim; yani bu olay uçak düşürme olayıdır; burada Türk çiftçisini ve Rus çiftçisini üzecek kararlar almanın, bunun neticesi ne Rus çiftçisinin bir kabahati var bu işte, yani sınır ihlalini Rus çiftçisi yapmadı, uçak düşürme işini Türk çiftçisi yapmadı. Olay başka bir askeri boyutuyla bir olay. Bu boyutuyla çok kolay çözülmesi gerekirken getirip bunun faturasını çiftçilere getirmek. Bu mesele kendi bünyesinde değerlendirilmeden, diplomatik çalışmalar yapılmadan olayın çiftçilere döndürülmesi, toplumların en emektar kesimine okların çevrilmesi doğru olmamıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.