RİSKLİ BİNALAR YIKILIYOR

Gündem 17.08.2020 - 23:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3668+ kez okundu.
 

RİSKLİ BİNALAR YIKILIYOR

Akkuş’ta deprem tahkik raporları sonucuna göre risk arz eden ve yapılan testleri geçemeyen 12 okulun yıkım çalışmalarına başlandı.

Akkuş’ta deprem tahkik raporları sonucuna göre risk arz eden ve yapılan testleri geçemeyen 12 okulun yıkım çalışmalarına başlandı. Akkuş’ta deprem testlerini geçemeyen ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 12 okul binası hakkında yıkım kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda 17 Ağustos depreminin yıldönümünde Akkuş merkezde bulunan ve ilçenin en eski okulları arasında yer alan Cumhuriyet ilkokulunda yıkım çalışmalarına başlandı. Deprem tahkik raporları sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen 12 okulun yıkım çalışmaları sonrası yeni okullar yapılacak. “Acı Anılar Yaşanmasın İstiyoruz” Yıkım çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulunan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “İlçemizde deprem testlerini geçemeyen ve tehlike arz eden 12 okulun yıkım çalışmalarına 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde başladık. Şuanda Akkuş’umuzun en eski okullarından bir olan ve deprem testini geçemediği için yıkım kararı alınan Cumhuriyet ilköğretim okulunun bulunduğu yerdeyiz. Bu okulda binlerce hemşehrimiz okudu, mezun oldu ve binlerce anı biriktirdi. Ancak ileride yeni nesillerimiz için acı anılar yaşanmasın diye bu okullarımızı yıkıp yerlerine yeni eğitim yuvaları kazandıracağız. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.”  
Akkuş’ta deprem tahkik raporları sonucuna göre risk arz eden ve yapılan testleri geçemeyen 12 okulun yıkım çalışmalarına başlandı.

Akkuş’ta deprem tahkik raporları sonucuna göre risk arz eden ve yapılan testleri geçemeyen 12 okulun yıkım çalışmalarına başlandı.
Akkuş’ta deprem testlerini geçemeyen ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 12 okul binası hakkında yıkım kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda 17 Ağustos depreminin yıldönümünde Akkuş merkezde bulunan ve ilçenin en eski okulları arasında yer alan Cumhuriyet ilkokulunda yıkım çalışmalarına başlandı. Deprem tahkik raporları sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen 12 okulun yıkım çalışmaları sonrası yeni okullar yapılacak.
“Acı Anılar Yaşanmasın İstiyoruz”
Yıkım çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulunan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “İlçemizde deprem testlerini geçemeyen ve tehlike arz eden 12 okulun yıkım çalışmalarına 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde başladık. Şuanda Akkuş’umuzun en eski okullarından bir olan ve deprem testini geçemediği için yıkım kararı alınan Cumhuriyet ilköğretim okulunun bulunduğu yerdeyiz. Bu okulda binlerce hemşehrimiz okudu, mezun oldu ve binlerce anı biriktirdi. Ancak ileride yeni nesillerimiz için acı anılar yaşanmasın diye bu okullarımızı yıkıp yerlerine yeni eğitim yuvaları kazandıracağız. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.”
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.