REKTÖR PROF. DR. TARIK YARILGAÇ'TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Gündem 15.05.2015 - 17:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3993+ kez okundu.
 

REKTÖR PROF. DR. TARIK YARILGAÇ'TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci dönem rektörlük görevi için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı yeniden atadı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve onayı ile ikinci kez rektör olarak atanmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şu açıklamalarda bulundu:"Öncelikle bu şerefli vazifeyi yüksek tensipleri ile tekrar şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere göstermiş oldukları güven ve itimattan dolayı şükranlarımı arz ederim.Rektörlük vazifesini yürütürken geride kalan dört yıl boyunca öncelikli hedefimiz, bilimin ışığında, yaşadığımız şehre ve ülkemize faydalı olan, yıldızı parlayan bir üniversite profili oluşturmak oldu. Bu ulvi makamı tecrübe etmiş birisi olarak, ulusal ve uluslararası akademik gelişmelerin bilincinde, kurumsal düşünen, hesap verebilirlilik ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden, şehrim ve ülkem adına yapılacak daha çok şeylerin olduğuna inanarak sorumluluklarımıza sahip çıktık.Ana ilkemiz, tüm çalışanlarımıza, mutlu ve huzur dolu, tarafsız, bütünleştirici ve gerçekçi bir yönetim anlayışının hakim olduğu, barışçıl ve demokratik bir yönetimde fikirlerin özgürce söylenip tartışıldığı, akademik bir atmosferin hüküm sürdüğü yönetimi muhafaza etmektir. Zira bilim insanının üretkenliği, düşünce ve ifadesinde sahip olduğu özgürlüklerle yakından ilişkilidir.Ne mutlu ki Üniversitemiz, ilimizin dolayısıyla da ülkemizin gelişimine önemli katkılar yapabilecek bilimsel güce sahiptir. Eşitlikçi hak ve adalette kararlı bir rektör olarak, üniversitemizi geleceğe taşımak konusunda birlikte oluşturduğumuz bu sinerjinin meyvelerini toplamak adına bir dört yıl daha birlikte çalışmak ve başarmak için aynı tablonun içinde yer almaktan onur duyuyorum.Bu bakımdan bizleri bu makama layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, şahsımı Cumhurbaşkanlığı makamına sunan Yüksek Öğretim Kurulumuza (YÖK) tekrar şükranlarımı arz eder; seçim sürecinde şahsıma gösterilen desteklerden dolayı Üniversitemizin çok değerli akademik ve idari personeline de ayrıca teşekkürlerimi sunarım."
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci dönem rektörlük görevi için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı yeniden atadı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve onayı ile ikinci kez rektör olarak atanmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şu açıklamalarda bulundu:
"Öncelikle bu şerefli vazifeyi yüksek tensipleri ile tekrar şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere göstermiş oldukları güven ve itimattan dolayı şükranlarımı arz ederim.
Rektörlük vazifesini yürütürken geride kalan dört yıl boyunca öncelikli hedefimiz, bilimin ışığında, yaşadığımız şehre ve ülkemize faydalı olan, yıldızı parlayan bir üniversite profili oluşturmak oldu. Bu ulvi makamı tecrübe etmiş birisi olarak, ulusal ve uluslararası akademik gelişmelerin bilincinde, kurumsal düşünen, hesap verebilirlilik ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden, şehrim ve ülkem adına yapılacak daha çok şeylerin olduğuna inanarak sorumluluklarımıza sahip çıktık.
Ana ilkemiz, tüm çalışanlarımıza, mutlu ve huzur dolu, tarafsız, bütünleştirici ve gerçekçi bir yönetim anlayışının hakim olduğu, barışçıl ve demokratik bir yönetimde fikirlerin özgürce söylenip tartışıldığı, akademik bir atmosferin hüküm sürdüğü yönetimi muhafaza etmektir. Zira bilim insanının üretkenliği, düşünce ve ifadesinde sahip olduğu özgürlüklerle yakından ilişkilidir.
Ne mutlu ki Üniversitemiz, ilimizin dolayısıyla da ülkemizin gelişimine önemli katkılar yapabilecek bilimsel güce sahiptir. Eşitlikçi hak ve adalette kararlı bir rektör olarak, üniversitemizi geleceğe taşımak konusunda birlikte oluşturduğumuz bu sinerjinin meyvelerini toplamak adına bir dört yıl daha birlikte çalışmak ve başarmak için aynı tablonun içinde yer almaktan onur duyuyorum.
Bu bakımdan bizleri bu makama layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, şahsımı Cumhurbaşkanlığı makamına sunan Yüksek Öğretim Kurulumuza (YÖK) tekrar şükranlarımı arz eder; seçim sürecinde şahsıma gösterilen desteklerden dolayı Üniversitemizin çok değerli akademik ve idari personeline de ayrıca teşekkürlerimi sunarım."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.