"Q" Kodları ile Dünya Dili

Bilim 26.05.2013 - 15:22, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3468+ kez okundu.
 

"Q" Kodları ile Dünya Dili

"Q" Kodları ile Dünya Dili

Eski adı Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti olan TRAC Ordu Şubesi yeniden yapılandı. Adını Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti olarak değiştirdi. Cemiyetin Başkanı Mustafa Çaltepe oldu. Ordu’da çok tanınmayan cemiyetin; önemli faaliyetleri var. Görüştüğümüz Başkan; gazetemize Cemiyetle ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye genelinde; 54 şubeleri ve 1800’e yakın amatör telsizci üyeleri var. Ordu’da ise 40 civarında üyeye sahipler. Bütün Dünya üzerinde, radyo frekanslarını kullanarak, tamamen üyelerin kendi birikim ve becerileriyle iletişim sağlıyorlar. Aralarında Dünya genelinde ortak bir dil oluşturmuşlar. Frekanslarla anlaşıyorlar. Onların Dünyasında; İngilizce, Almanca, Türkçe veya başka bir dil yok. Basit Q kodlarıyla kendilerini ifade edecek şekilde anlaşıyorlar. Her bir üyenin telsizi var. İnternet, cep telefonu gibi iletişim araçları zaman zaman kesilebiliyor. Özellikle doğal afetlerde bunlar devre dışı kalıyor. Ama onların kullandıkları cihazlar; her şartta ve hava koşulunda iletişim sağlıyor. İletişim içinde oldukları yabancı amatör radyocular; ülkemize geliyorlar. Onlarda yurt dışına gidiyorlar. Frekanslar üzerinden dostluklar kurmuşlar. Doğal afetlerde, güvenlik güçleriyle birlikte hareket edip, kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar. Tüm bunları, hiçbir karşılık gözetmeden; kamu yararına yapıyorlar. Özellikle gençleri, radyo amatörlüğü konusunda yetiştirerek; boş zamanlarında toplum yararına çalışmaya yönlendirmeyi hedefliyorlar.  
"Q" Kodları ile Dünya Dili

Eski adı Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti olan TRAC Ordu Şubesi yeniden yapılandı. Adını Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti olarak değiştirdi. Cemiyetin Başkanı Mustafa Çaltepe oldu. Ordu’da çok tanınmayan cemiyetin; önemli faaliyetleri var.

Görüştüğümüz Başkan; gazetemize Cemiyetle ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye genelinde; 54 şubeleri ve 1800’e yakın amatör telsizci üyeleri var. Ordu’da ise 40 civarında üyeye sahipler. Bütün Dünya üzerinde, radyo frekanslarını kullanarak, tamamen üyelerin kendi birikim ve becerileriyle iletişim sağlıyorlar. Aralarında Dünya genelinde ortak bir dil oluşturmuşlar.

Frekanslarla anlaşıyorlar. Onların Dünyasında; İngilizce, Almanca, Türkçe veya başka bir dil yok. Basit Q kodlarıyla kendilerini ifade edecek şekilde anlaşıyorlar. Her bir üyenin telsizi var. İnternet, cep telefonu gibi iletişim araçları zaman zaman kesilebiliyor.

Özellikle doğal afetlerde bunlar devre dışı kalıyor. Ama onların kullandıkları cihazlar; her şartta ve hava koşulunda iletişim sağlıyor. İletişim içinde oldukları yabancı amatör radyocular; ülkemize geliyorlar. Onlarda yurt dışına gidiyorlar. Frekanslar üzerinden dostluklar kurmuşlar. Doğal afetlerde, güvenlik güçleriyle birlikte hareket edip, kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar. Tüm bunları, hiçbir karşılık gözetmeden; kamu yararına yapıyorlar.

Özellikle gençleri, radyo amatörlüğü konusunda yetiştirerek; boş zamanlarında toplum yararına çalışmaya yönlendirmeyi hedefliyorlar.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.