PROTOKOL İMZALANDI

Gündem 25.04.2019 - 13:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4235+ kez okundu.
 

PROTOKOL İMZALANDI

Ordu Üniversitesi ile Yunanistan Pire Üniversitesi arasında denizcilik, ulaştırma hizmetleri, çevre bilimleri mühendisliği ve mühendislik ticareti alanlarını kapsayan iş birliği protokolüne imza atıldı.

Ordu Üniversitesi  ile Yunanistan Pire Üniversitesi arasında denizcilik, ulaştırma hizmetleri, çevre bilimleri mühendisliği ve mühendislik ticareti alanlarını kapsayan iş birliği protokolüne imza atıldı. Yükseköğretimde kalitenin artırılması, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliğini güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Değişim Programı çerçevesinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Pire Üniversitesine iş birliği protokolü imzalamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Pire Üniversitesi Rektörü Prof. Angelos Kotios arasında yapılan görüşmeler sonrası; Rektör Yardımcısı Prof. Pantelis Pantelidis, Denizcilik Çalışmaları Bölümü öğretim üyesi Doç. Pantouvakis Aggelos, Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftci, Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Dr. Christina Kontogoulidou katılımları ile öğretim elemanı, öğrenci ve personel hareketliliğine olanak sağlayacak değişim anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma kapsamında ekonomi, finans ve denizcilik alanlarında uzman yetiştiren Pire Üniversitesi ve Üniversitemiz arasında denizcilik, ulaştırma hizmetleri, çevre bilimleri mühendisliği ve mühendislik ticareti konularında 2021 yılına kadar öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleştirilebileceği belirtildi. Ordu Üniversitesinin çevre bilimleri mühendisliği, mühendislik ticareti, deniz bilimleri ve ulaştırma alanlarında gerçekleştirdiği eğitim ve öğretim yöntemlerini küresel ölçütlerle ve ikili anlaşmalarla dinamik bir biçimde yürütmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz eğitim metodolojisi, araştırma ve geliştirme projeleri, öğrenci ve personel değişimi konularında uluslararası alanda önemli iş birlikleri kurmaktadır. Üniversitemizin küresel ölçekte her geçen gün genişlettiği iletişim ağı, dünyanın önemli şehirlerini ve üniversitelerini kapsamakta ve bu iletişim ağı gerçekleştirilen anlaşmalar ile Ordu Üniversitesinin dünya vatandaşı bir üniversite olma vizyonuna katkı sunmaktadır. Bu kapsamda Pire Üniversitesi ile imzalanan protokolle Ordu Üniversitesinin denizcilik başta olmak üzere çeşitli alanlarda ortaya koyduğu başarılı çalışmalar fikir, proje, çalışma sahası, öğrenci ve personel hareketliliği gibi noktalarda uluslararası karşılıklılık esasında yürütülmeye devam edecektir. Bu vesileyle imzaladığımız protokolün Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Pire Üniversitesi yönetimine de göstermiş oldukları yakınlık dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.  
Ordu Üniversitesi ile Yunanistan Pire Üniversitesi arasında denizcilik, ulaştırma hizmetleri, çevre bilimleri mühendisliği ve mühendislik ticareti alanlarını kapsayan iş birliği protokolüne imza atıldı.

Ordu Üniversitesi  ile Yunanistan Pire Üniversitesi arasında denizcilik, ulaştırma hizmetleri, çevre bilimleri mühendisliği ve mühendislik ticareti alanlarını kapsayan iş birliği protokolüne imza atıldı.
Yükseköğretimde kalitenin artırılması, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliğini güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Değişim Programı çerçevesinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Pire Üniversitesine iş birliği protokolü imzalamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Pire Üniversitesi Rektörü Prof. Angelos Kotios arasında yapılan görüşmeler sonrası; Rektör Yardımcısı Prof. Pantelis Pantelidis, Denizcilik Çalışmaları Bölümü öğretim üyesi Doç. Pantouvakis Aggelos, Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftci, Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Dr. Christina Kontogoulidou katılımları ile öğretim elemanı, öğrenci ve personel hareketliliğine olanak sağlayacak değişim anlaşması imzalandı.
Söz konusu anlaşma kapsamında ekonomi, finans ve denizcilik alanlarında uzman yetiştiren Pire Üniversitesi ve Üniversitemiz arasında denizcilik, ulaştırma hizmetleri, çevre bilimleri mühendisliği ve mühendislik ticareti konularında 2021 yılına kadar öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleştirilebileceği belirtildi.
Ordu Üniversitesinin çevre bilimleri mühendisliği, mühendislik ticareti, deniz bilimleri ve ulaştırma alanlarında gerçekleştirdiği eğitim ve öğretim yöntemlerini küresel ölçütlerle ve ikili anlaşmalarla dinamik bir biçimde yürütmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz eğitim metodolojisi, araştırma ve geliştirme projeleri, öğrenci ve personel değişimi konularında uluslararası alanda önemli iş birlikleri kurmaktadır. Üniversitemizin küresel ölçekte her geçen gün genişlettiği iletişim ağı, dünyanın önemli şehirlerini ve üniversitelerini kapsamakta ve bu iletişim ağı gerçekleştirilen anlaşmalar ile Ordu Üniversitesinin dünya vatandaşı bir üniversite olma vizyonuna katkı sunmaktadır. Bu kapsamda Pire Üniversitesi ile imzalanan protokolle Ordu Üniversitesinin denizcilik başta olmak üzere çeşitli alanlarda ortaya koyduğu başarılı çalışmalar fikir, proje, çalışma sahası, öğrenci ve personel hareketliliği gibi noktalarda uluslararası karşılıklılık esasında yürütülmeye devam edecektir. Bu vesileyle imzaladığımız protokolün Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Pire Üniversitesi yönetimine de göstermiş oldukları yakınlık dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.