PROTOKOL İMZALANDI

Eğitim 19.10.2018 - 21:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2782+ kez okundu.
 

PROTOKOL İMZALANDI

Ordu Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi arasında Mesudiye Meslek Yüksekokulu mezunlarının yüzde 100 burslu olarak Beykoz Üniversitesi programlarında lisans tamamlamaları için iş birliği protokolü imzalandı.

Ordu Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi arasında Mesudiye Meslek Yüksekokulumuz mezunlarının yüzde 100 burslu olarak Beykoz Üniversitesi programlarında lisans tamamlamaları için iş birliği protokolü imzalandı. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman tarafından imzalanan protokolün imza törenine Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Haydar Asan katıldı. 2018-2019 akademik yılından itibaren başlayacak bu önemli iş birliği protokolü ile Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) yeterli puanı alarak Beykoz Üniversitesinde bir lisans programına yerleştikleri takdirde yüzde 100 burslu olarak eğitimlerini sürdürebilecekler. Protokol ile bu yıl dahil olmak üzere Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksekokulunun önlisans programlarına yerleşen öğrencilere önemli bir avantaj sağlandığını belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Protokolümüz Mesudiye Meslek Yüksekokulu öğrencileri için gerçekten önemli bir fırsat. İki yılda önlisans programlarını tamamlasınlar sonrasında kendilerine Beykoz Üniversitesinde yüzde 100 burs ile lisans tamamlama olanağı sunacağız. Öğrencilerimiz mutlaka bu fırsatı değerlendirsinler.” dedi. Beykoz Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi arasında imzalanan ve Mesudiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geleceğine yön verecek olan bu protokolün mesleki eğitim konusunda örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak sektöre ara eleman yetiştiren ve böylece Türk ekonomisinin sektörel bazda gelişimine fayda sağlayan meslek yüksekokullarının önemini bilerek çalışmalarımızı sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin, teorik ve mesleki bilgiler ışığında deneyim kazanarak uzmanlaştırılması ve sektörde yer alması noktasında kurumlar arası ortak çalışmalara önem vermekteyiz. Bu çerçevede Üniversitemiz ile Beykoz Üniversitesi arasında imzaladığımız protokol ile Mesudiye Meslek Yüksekokulumuzda öğrenimini tamamlayan öğrencilerimize Dikey Geçiş Sınavı’ndan yeterli puan alıp Beykoz Üniversitesinin ilgili bölümlerine yerleşmeleri halinde yüzde 100 burs katkısı sunularak ön lisans mezuniyetlerini lisans mezuniyeti derecesine yükseltmelerine imkân sağlanacak. Kariyer planlaması noktasında öğrencilerimize anlamlı katkılar sunacak olan bu iş birliğinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, protokolün hem Üniversitemize hem de Beykoz Üniversitesine hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.   HABER MERKEZİ
Ordu Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi arasında Mesudiye Meslek Yüksekokulu mezunlarının yüzde 100 burslu olarak Beykoz Üniversitesi programlarında lisans tamamlamaları için iş birliği protokolü imzalandı.

Ordu Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi arasında Mesudiye Meslek Yüksekokulumuz mezunlarının yüzde 100 burslu olarak Beykoz Üniversitesi programlarında lisans tamamlamaları için iş birliği protokolü imzalandı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman tarafından imzalanan protokolün imza törenine Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Haydar Asan katıldı.

2018-2019 akademik yılından itibaren başlayacak bu önemli iş birliği protokolü ile Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) yeterli puanı alarak Beykoz Üniversitesinde bir lisans programına yerleştikleri takdirde yüzde 100 burslu olarak eğitimlerini sürdürebilecekler.

Protokol ile bu yıl dahil olmak üzere Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksekokulunun önlisans programlarına yerleşen öğrencilere önemli bir avantaj sağlandığını belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Protokolümüz Mesudiye Meslek Yüksekokulu öğrencileri için gerçekten önemli bir fırsat. İki yılda önlisans programlarını tamamlasınlar sonrasında kendilerine Beykoz Üniversitesinde yüzde 100 burs ile lisans tamamlama olanağı sunacağız. Öğrencilerimiz mutlaka bu fırsatı değerlendirsinler.” dedi.

Beykoz Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi arasında imzalanan ve Mesudiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geleceğine yön verecek olan bu protokolün mesleki eğitim konusunda örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak sektöre ara eleman yetiştiren ve böylece Türk ekonomisinin sektörel bazda gelişimine fayda sağlayan meslek yüksekokullarının önemini bilerek çalışmalarımızı sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin, teorik ve mesleki bilgiler ışığında deneyim kazanarak uzmanlaştırılması ve sektörde yer alması noktasında kurumlar arası ortak çalışmalara önem vermekteyiz. Bu çerçevede Üniversitemiz ile Beykoz Üniversitesi arasında imzaladığımız protokol ile Mesudiye Meslek Yüksekokulumuzda öğrenimini tamamlayan öğrencilerimize Dikey Geçiş Sınavı’ndan yeterli puan alıp Beykoz Üniversitesinin ilgili bölümlerine yerleşmeleri halinde yüzde 100 burs katkısı sunularak ön lisans mezuniyetlerini lisans mezuniyeti derecesine yükseltmelerine imkân sağlanacak. Kariyer planlaması noktasında öğrencilerimize anlamlı katkılar sunacak olan bu iş birliğinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, protokolün hem Üniversitemize hem de Beykoz Üniversitesine hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.   HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.