PROTOKOL İMZALANDI

Gündem 09.10.2018 - 11:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2861+ kez okundu.
 

PROTOKOL İMZALANDI

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz ve İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ’ın imzaladığı işbirliği protokolü ile "Herşeyin Başı Sağlık" projesi hayata geçirildi.  Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’ın makamında gerçekleştirilen imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Ali Altınbaş, Başkan yardımcısı Dr. Elif Tayfur, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birim çalışanı Serra Özdemir katıldı. Dr. Ergün Yanmaz ‘‘Herşeyin Başı Sağlık’’ projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yanmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “Herşeyin Başı Sağlık" projesi  ilimizin kırsal kesimlerinden Akkuş ilçesi Salman Ortaokulu, Aybastı ilçesi Alacalar Şehit Yener Şahin Ortaokulu, Mesudiye ilçesi Topçam Ortaokulunda başlayacak. Daha sonra ise özellikle kırsaldaki okullarımızı dahil ederek, daha fazla öğrenci ve ailemize ulaşmayı planlıyoruz. Bu okullarımızda öğrenim gören 314 öğrenci ve ailemize, doktorlarımız, diş hekimlerimiz, hemşirelerimiz, acil tıp teknisyenlerimiz ve eczacılarımızdan oluşan eğitmenler tarafından, akılcı ilaç kullanımı, atık ilaç oluşumunu önlemek, ağız ve diş sağlığı, merkezi hekim randevu sistemi (MHRS), aşının gerekliliği ve faydaları, 112 acil yardım hattı, sağlıklı beslenme obezite ve kronik hastalıklarla mücadele ,sağlık taramalarının önemi, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi (KETEM) hakkında öğrenci ve ailelerimizi bilgilendirmek amacıyla seminerler verilecek.   "Herşeyin Başı Sağlık" projesi ile öğrenci ve ailelerimizi sağlık alanında bilinçlendirerek, çevre sağlığını korumak ve akılcı ilaç kullanımı ile ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı da amaçlamaktayız. Projemizin herkes için hayırlı olmasını temenni ederek, geleceğimiz olan çocuklarımıza başarılar diliyorum.”  
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz ve İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ’ın imzaladığı işbirliği protokolü ile "Herşeyin Başı Sağlık" projesi hayata geçirildi. 
Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’ın makamında gerçekleştirilen imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Ali Altınbaş, Başkan yardımcısı Dr. Elif Tayfur, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birim çalışanı Serra Özdemir katıldı.
Dr. Ergün Yanmaz ‘‘Herşeyin Başı Sağlık’’ projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yanmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
“Herşeyin Başı Sağlık" projesi  ilimizin kırsal kesimlerinden Akkuş ilçesi Salman Ortaokulu, Aybastı ilçesi Alacalar Şehit Yener Şahin Ortaokulu, Mesudiye ilçesi Topçam Ortaokulunda başlayacak. Daha sonra ise özellikle kırsaldaki okullarımızı dahil ederek, daha fazla öğrenci ve ailemize ulaşmayı planlıyoruz.
Bu okullarımızda öğrenim gören 314 öğrenci ve ailemize, doktorlarımız, diş hekimlerimiz, hemşirelerimiz, acil tıp teknisyenlerimiz ve eczacılarımızdan oluşan eğitmenler tarafından, akılcı ilaç kullanımı, atık ilaç oluşumunu önlemek, ağız ve diş sağlığı, merkezi hekim randevu sistemi (MHRS), aşının gerekliliği ve faydaları, 112 acil yardım hattı, sağlıklı beslenme obezite ve kronik hastalıklarla mücadele ,sağlık taramalarının önemi, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi (KETEM) hakkında öğrenci ve ailelerimizi bilgilendirmek amacıyla seminerler verilecek.  
"Herşeyin Başı Sağlık" projesi ile öğrenci ve ailelerimizi sağlık alanında bilinçlendirerek, çevre sağlığını korumak ve akılcı ilaç kullanımı ile ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı da amaçlamaktayız. Projemizin herkes için hayırlı olmasını temenni ederek, geleceğimiz olan çocuklarımıza başarılar diliyorum.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.