PANEL DÜZENLENDİ

Eğitim 28.01.2018 - 18:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2724+ kez okundu.
 

PANEL DÜZENLENDİ

Ordu Üniversitesi KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu tarafından “Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Kapsamında KOSGEB Destekleri” konulu panel gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu tarafından  “Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Kapsamında KOSGEB Destekleri” konulu panel gerçekleştirildi. Fen- Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, akademisyenler ve davetliler katıldı. Üniversite-sektör ilişki ve iş birliğini daha genele yaymak amacıyla bu programı düzenlediklerini söyleyen KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu sunumun ilk kısmında KOSGEB’in kuruluşu ve amaçlarından bahsetti. Dursunoğlu, 2009 yılında KOSGEB’in kapsamına hizmet sektörünün de girmesiyle bilinirliklerinin daha da arttığını kaydederek destek verdikleri sektörler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) Destek Programları adı altında verdikleri programları sıralayan Dursunoğlu bunlardan “Genel Destek Programı”, “KOBİ Gelişim Destek Programı”, “Girişimcilik Destek Programı” ile “AR-GE (Araştırma Geliştirme), İnovasyon ve Endüstriyel Destek Programı”nın akademisyenleri en çok ilgilendiren programlar olduğunu vurgulayarak bunların destek limitleri ve detaylarını dinleyicilere aktardı. Gelişmekte olan bir ülke olarak artık kendi teknolojisini geliştiren bir ülke konumuna gelinmesi  gerektiğine vurgu yapan Dursunoğlu, “Teknoloji transferine bağlı büyüme artık sürdürülebilir değil. Ülkemiz defalarca denedi, yaşadı, gördü. 2023 hedefleri açısından da girişimcilik ve inovasyona dayalı bir ekonomik modeli baz almamız gerekiyor.” dedi. 2010’lu yıllardan itibaren dünyada artık bilgi üstünlüğünün sürdürülebilir kılınmasının iş birliği ile mümkün olduğunun anlaşıldığını dile getiren Dursunoğlu bu nedenle bilgi üstünlüğünün istikrarlı bir iş birliğine bağlı olduğunu söyleyerek akademisyenlerin de bu sürece katkı sağlaması durumunda hem akademisyenler hem bulundukları üniversite hem de ülke için çok güzel işler yapılacağını belirtti. Dursunoğlu, Türkiye’de KOBİ’lerin çalışkan, imalat, tahsilat ve maliyet odaklı ancak inovasyonu gözünde büyüten ve bunun riskinden kaçınan aile ve patron şirketleri olduğuna dikkat çekerek bu algı ve manzaranın, farkındalığı ve fark yaratma potansiyeli yüksek, süreç yönetme becerisine ve inisiyatif alabilme kabiliyetine sahip akademisyenlerce değiştirilebileceğinin altını çizdi. Program sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 
Ordu Üniversitesi KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu tarafından “Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Kapsamında KOSGEB Destekleri” konulu panel gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu tarafından  “Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Kapsamında KOSGEB Destekleri” konulu panel gerçekleştirildi.

Fen- Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Üniversite-sektör ilişki ve iş birliğini daha genele yaymak amacıyla bu programı düzenlediklerini söyleyen KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu sunumun ilk kısmında KOSGEB’in kuruluşu ve amaçlarından bahsetti. Dursunoğlu, 2009 yılında KOSGEB’in kapsamına hizmet sektörünün de girmesiyle bilinirliklerinin daha da arttığını kaydederek destek verdikleri sektörler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) Destek Programları adı altında verdikleri programları sıralayan Dursunoğlu bunlardan “Genel Destek Programı”, “KOBİ Gelişim Destek Programı”, “Girişimcilik Destek Programı” ile “AR-GE (Araştırma Geliştirme), İnovasyon ve Endüstriyel Destek Programı”nın akademisyenleri en çok ilgilendiren programlar olduğunu vurgulayarak bunların destek limitleri ve detaylarını dinleyicilere aktardı.

Gelişmekte olan bir ülke olarak artık kendi teknolojisini geliştiren bir ülke konumuna gelinmesi  gerektiğine vurgu yapan Dursunoğlu, “Teknoloji transferine bağlı büyüme artık sürdürülebilir değil. Ülkemiz defalarca denedi, yaşadı, gördü. 2023 hedefleri açısından da girişimcilik ve inovasyona dayalı bir ekonomik modeli baz almamız gerekiyor.” dedi. 2010’lu yıllardan itibaren dünyada artık bilgi üstünlüğünün sürdürülebilir kılınmasının iş birliği ile mümkün olduğunun anlaşıldığını dile getiren Dursunoğlu bu nedenle bilgi üstünlüğünün istikrarlı bir iş birliğine bağlı olduğunu söyleyerek akademisyenlerin de bu sürece katkı sağlaması durumunda hem akademisyenler hem bulundukları üniversite hem de ülke için çok güzel işler yapılacağını belirtti.

Dursunoğlu, Türkiye’de KOBİ’lerin çalışkan, imalat, tahsilat ve maliyet odaklı ancak inovasyonu gözünde büyüten ve bunun riskinden kaçınan aile ve patron şirketleri olduğuna dikkat çekerek bu algı ve manzaranın, farkındalığı ve fark yaratma potansiyeli yüksek, süreç yönetme becerisine ve inisiyatif alabilme kabiliyetine sahip akademisyenlerce değiştirilebileceğinin altını çizdi.

Program sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, KOSGEB Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.