OSMANLI'YI TANIMAK

Gündem 17.10.2018 - 12:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2552+ kez okundu.
 

OSMANLI'YI TANIMAK

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Tanımak” adlı konferansla Fatsa ve Ünye ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Tanımak” adlı konferansla Fatsa ve Ünye ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Prof. Dr. Şimşirgil verdiği konferansla Osmanlı imparatorluğunun tarihsel süreçteki gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler verirken, Osmanlı’yı tanımak isteyenlere onların bıraktığı eserlere bakmaları tavsiyesinde bulundu. Osmanlı Devleti’nin beylik döneminden, yedi kıtaya hükmeden bir imparatorluk olduğunu ve Osmanlı Devleti’nin yeterince tanınmadığını söyleyen Tarihçi-Yazar Ahmet Şimşirgil “ Osmanlı Devletini tanımak isteyenler Osmanlı’nın bıraktığı eserlere bakmalı. Kişileri tanımanın yolu nasıl ki konuşmalarını dinlemekten geçiyorsa devletleri tanımanın yolu da yaptıklarını incelemekten geçer. Dünya üzerinde Osmanlı Devleti kadar hakarete uğrayan, yanlış tanıtılan, iftiraya uğrayan ikinci bir devlet yoktur. Evet, Osmanlı gitti, ancak Osmanlı'nın değerleri yaşıyor. Biz bu değerlerle yine dünyaya doğruları gösteren bir toplum olabiliriz. Bize düşen Osmanlı’nın değerlerine sahip çıkabilmek, Osmanlı'yı anlayabilmektir. Şu milletin en çok saldırıya uğrayan değeri, edebi ve ahlakıdır. Bütün kanallarda, televizyonlarda, dizilerde, filmlerde edep ve ahlak yıkılıyor” dedi. PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR? 1959’da Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. 1978’de Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1982’de mezun oldu. 1990’da “Osmanlı Taşra Teşkilatı’nda Tokat (1455-0574)” isimli çalışmasıyla tarih doktoru unvanını aldı. 1997’de “Uyvar’ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi” isimli takdim teziyle doçent oldu.  2003’te profesör kadrosuna atanan Ahmet Şimşirgil’in Osmanlı’nın şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatıyla ilgili çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunuyor.  
Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Tanımak” adlı konferansla Fatsa ve Ünye ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Tanımak” adlı konferansla Fatsa ve Ünye ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Prof. Dr. Şimşirgil verdiği konferansla Osmanlı imparatorluğunun tarihsel süreçteki gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler verirken, Osmanlı’yı tanımak isteyenlere onların bıraktığı eserlere bakmaları tavsiyesinde bulundu.
Osmanlı Devleti’nin beylik döneminden, yedi kıtaya hükmeden bir imparatorluk olduğunu ve Osmanlı Devleti’nin yeterince tanınmadığını söyleyen Tarihçi-Yazar Ahmet Şimşirgil “ Osmanlı Devletini tanımak isteyenler Osmanlı’nın bıraktığı eserlere bakmalı. Kişileri tanımanın yolu nasıl ki konuşmalarını dinlemekten geçiyorsa devletleri tanımanın yolu da yaptıklarını incelemekten geçer. Dünya üzerinde Osmanlı Devleti kadar hakarete uğrayan, yanlış tanıtılan, iftiraya uğrayan ikinci bir devlet yoktur. Evet, Osmanlı gitti, ancak Osmanlı'nın değerleri yaşıyor. Biz bu değerlerle yine dünyaya doğruları gösteren bir toplum olabiliriz. Bize düşen Osmanlı’nın değerlerine sahip çıkabilmek, Osmanlı'yı anlayabilmektir. Şu milletin en çok saldırıya uğrayan değeri, edebi ve ahlakıdır. Bütün kanallarda, televizyonlarda, dizilerde, filmlerde edep ve ahlak yıkılıyor” dedi.
PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR?
1959’da Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. 1978’de Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1982’de mezun oldu. 1990’da “Osmanlı Taşra Teşkilatı’nda Tokat (1455-0574)” isimli çalışmasıyla tarih doktoru unvanını aldı. 1997’de “Uyvar’ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi” isimli takdim teziyle doçent oldu. 
2003’te profesör kadrosuna atanan Ahmet Şimşirgil’in Osmanlı’nın şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatıyla ilgili çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.