OSB MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

Gündem 12.01.2022 - 01:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4115+ kez okundu.
 

OSB MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

Altınordu OSB Yönetim Binaları bünyesinde de "OSB-Mesleki Eğitim İrtibat Büroları" oluşturularak eğitim ve bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.

  18 Kasım 2021 tarihinde, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü" gereğince organize sanayi bölgesi ile en az bir mesleki ve teknik Anadolu lisesi ya da mesleki eğitim merkeziyle eşleştirilmesi, bu okullar bünyesinde "Mesleki Eğitim Merkezi Programı(MEMP)" açılması amaçlandı. Bu kapsamda Altınordu iilçesi  Organize Sanayi Bölgesi ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eşleştirilmiş, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde "Mesleki Eğitim Merkezi Programı(MEMP)" açılmış ve Altınordu OSB Yönetim Binaları bünyesinde de "OSB-Mesleki Eğitim İrtibat Büroları" oluşturularak eğitim ve bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.  Altınordu OSB yönetim binaları bünyesinde oluşturulan "OSB-Mesleki Eğitim İrtibat Büroları" gerçekleştirilen törenle açılışı gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakam Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Avni Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek,  Ordu Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Seçkin Hamza, mesleki ve teknik Anadolu lisesi okul müdürleri, mesleki eğitim merkezi müdürü ve öğretmenler katıldı. Meslek sahibi olmak isteyen herkes, yaş sınırlaması olmadan ve sadece ortaokul veya imam hatip ortaokulu mezunu olması ön şartıyla, Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru yaparak istediği bir alanda mesleki eğitim alabilmektedir. Bununla birlikte, herhangi bir meslek alanında sigortalı olarak daha önce çalışmış veya halen çalışmakta olan, ancak mesleğiyle ilgili herhangi bir sertifika veya diploması olmayan kişiler de yine mesleki eğitim merkezlerine başvurarak, önceki öğrenmelerin tanınmasıyla ilgili mevzuat kapsamında becerilerini sertifikalandırarak, kalfalık ve ustalık belgesi ile meslek lisesi diploması alabilmektedir.  
Altınordu OSB Yönetim Binaları bünyesinde de "OSB-Mesleki Eğitim İrtibat Büroları" oluşturularak eğitim ve bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.

  18 Kasım 2021 tarihinde, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü" gereğince organize sanayi bölgesi ile en az bir mesleki ve teknik Anadolu lisesi ya da mesleki eğitim merkeziyle eşleştirilmesi, bu okullar bünyesinde "Mesleki Eğitim Merkezi Programı(MEMP)" açılması amaçlandı. Bu kapsamda Altınordu iilçesi  Organize Sanayi Bölgesi ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eşleştirilmiş, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde "Mesleki Eğitim Merkezi Programı(MEMP)" açılmış ve Altınordu OSB Yönetim Binaları bünyesinde de "OSB-Mesleki Eğitim İrtibat Büroları" oluşturularak eğitim ve bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.
 Altınordu OSB yönetim binaları bünyesinde oluşturulan "OSB-Mesleki Eğitim İrtibat Büroları" gerçekleştirilen törenle açılışı gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakam Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Avni Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek,  Ordu Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Seçkin Hamza, mesleki ve teknik Anadolu lisesi okul müdürleri, mesleki eğitim merkezi müdürü ve öğretmenler katıldı.
Meslek sahibi olmak isteyen herkes, yaş sınırlaması olmadan ve sadece ortaokul veya imam hatip ortaokulu mezunu olması ön şartıyla, Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru yaparak istediği bir alanda mesleki eğitim alabilmektedir. Bununla birlikte, herhangi bir meslek alanında sigortalı olarak daha önce çalışmış veya halen çalışmakta olan, ancak mesleğiyle ilgili herhangi bir sertifika veya diploması olmayan kişiler de yine mesleki eğitim merkezlerine başvurarak, önceki öğrenmelerin tanınmasıyla ilgili mevzuat kapsamında becerilerini sertifikalandırarak, kalfalık ve ustalık belgesi ile meslek lisesi diploması alabilmektedir.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.